Upplevelse av stevia

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #975
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jag undrar vilka som har provat stevia och vad ni tycker. Hur är smaken? Lätt att överdosera? Har ni hittat på egna recept eller använt er av färdiga recept?

  #13886
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Har en pulver burk och ja det är lätt att överdosera! Smaken är annorlunda vet inte hur annat jag ska beskriva den inte söt söt utan som en egen smak men det funkar väll okej, har dock inte bakat eller så med den utan har den i fil osv.

  #13887
  Avatarlisabee
  Deltagare

  Hej Rebeka. Jag köpte både steviapulver och nåt som kallades steviasocker från http://www.steviavital.se.
  Har mest använt steviasockret, då det är lite lättare att använda (bara tre gånger sötare) och mer alround. Tydligen är det en blandning av steviapulver och erytritol eller vad det nu heter. (Ungefär som sukrin fast med stevia).

  Håller med Losmariachis om att det är en egen smak, sött och gott men inte exakt som socker. För min del funkar det alldeles utmärkt. Brukar använda steviasocker i te, fil, gröt. Har provat gjort chokladbollar till barnen men det är väl nämaste bakning jag kommit. Ska prova baka på riktigt snart 8)

  #13888
  AvatarJan
  Deltagare

  Det är ett jättebra alternativ till mig som diabetiker och så känns det bättre då det inte är något kemiskt och konstgjort. Tyvärr så har det varit svårt att köpa i Sverige hitills men det sägs att det ska bli lättare att hitta på hyllorna nu när allt fler frågar efter det. Jag brukar alltid göra saft med Stevia som sötning – blåbärssaft är helt klockrent.

  #13885
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Är det någon som vet vart man kan köpa Stevia som levande växt eller frö?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.