Ut på middag vad gör jag??? Hjälp vill ju inte äta "fel"!!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Ut på middag vad gör jag??? Hjälp vill ju inte äta "fel"!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #619
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  :- Ska ut på middag med ”sällskap” och jag vet att alla får samma mat då det är en förening som har möte. Men hur i friden gör jag?
  Jag får väll försöka ”peta bort” det som inte är nyttigt på ett diksret sätt för att undvika frågor och för att inte trampa i etikett klaveret. Släms för att säga det men jag skulle heööre stanna hemma.

  #10834
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Folk brukar i allmänhet vara förstående, det enda är att du kanske får förklara att du äter en ”omvänd” diet. Och om något skulle ha nåt problem med det så är det ju faktiskt deras problem, inte ditt. Din hälsa är viktigare än vad de tycker om din diet. Jag tycker absolut att du ska följa med på middagen. 🙂

  #10841
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Oh jo men jag kör lite low key för mina föräldrar och syskon, och mina föräldrar ska med på middagen.
  Vill inte bli ”sönder frågad, ihjäl pratad och allmänt mat pratad” som det ofta blir när man äter på ett annat sätt. Jag vill bara äta det jag ska och så är det bra med det. Och då menar jag av folk över lag inte bara närstående.

  Så fort man kör en ”diet” eller annat sätt att äta så får folk ikring en pippi på att surra och fråga och dividera. Det kan jag bli så less.
  Men jag äter det som ser LCHF aktigt ut och resten lämnar jag det är inte mer än så.

  #10840
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  😀 Tuffa till mig idag och gick till hotellet och frågade om jag kunde få kokta grönsaker itsället för potatis, strips eller ris. Och det var inga problem. Jag sa att jag vill gärna beställa så jag inte behöver sitta vif bordet och be om nå annat, det vore ju lite dåligt etikett. Så det har ordnat sig.

  #10837
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Saker och ting har en tendens att lösa sig på bästa sätt.. 🙂
  Skönt att du fixade det!!! Förstår hur du menar med att man inte vill berätta för alla och få femtioelva frågor.. (sen känns det ju lite skönt också om man helt plötsligt har minskat i vikt utan att ha berättat.. liksom att visa upp sig lite, alltid lättare än att andra förväntar sig att man ska ha gått ner i vikt)
  Lycka till med middagen och kommande restaurangbesök!

  #10835
  Avataratenga48
  Deltagare

  Förstår precis vad du menar! Jag skall själv på middag nästa vecka med folk jag inte sett på tjugo år, och det känns jobbigt att behöva förklara varför man inte äter det eller det, utan äter FETT! Men jag säger som Richard, det är deras problem!
  Så Losmariachis, låt oss njuta av våra middagar! Berätta gärna hur det gick!

  #10839
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  ;D Japp! Senast idag dock när vi åt ”lösvikts sallad” ute så frågade en i sällskapet ska du inte pröva det här och den där? Nej tack jag vill inte ha pasta eller annanas.
  Svaret vart ”Jaha bantar du och så?”
  Men då sa jag bara nej jag försöker undvika socker och så för att se om min mage blir nå bättre. Det var ju en vit halv lögn eller halv sanning. ::)

  Varför har folk så svårt att låta bli att kommentera och sönder prata folk som äter på ett annat sätt?

  #10836
  AvatarSusanna
  Deltagare
  Quote:
  Varför har folk så svårt att låta bli att kommentera och sönder prata folk som äter på ett annat sätt?

  Förmodligen för att de flesta vill själva gå ner i vikt men tror inte att de klarar av det.. Då försöker man nästan förminska de som lyckas istället för att uppmuntra (”jaha, vad är det för diet NU DÅ”) Tyvärr funkar ju många människor så att man mår sämre om andra är lyckligare än vad man själv är…

  #10838
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Jag har bestämt mig att om någon ifrågasätter varför jag äter kokta grönsaker i stället för typ gratäng eller ris som der brukar vara så ska jag säga jag tycker det är gott! Man kan ju ha mycket sås till he he.

  God natt!

  #10842
  AvatarNubi
  Deltagare

  Det enklaste sättat att klara sig undan 1000 frågor är att ge till svar ”jag tycker inte om smaken av…..” eller ” jag är allergisk mot…..” Funkar för min del. Speciellt när man är med folk man inte har någon närmare relation till.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.