Utmaning

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 52 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5293
  Avatar922012
  Deltagare

  Hej allihopa! Först och främst vill jag tacka för den här underbara sidan och alla dess medlemmar. Jag älskar verkligen att alla peppar varandra och det var nog därför som jag lockades hit. Egentligen går inte jag på LCHF men jag vill gärna ha vänner som hjälper mig och peppar mig på vägen 🙂

  En mycket överviktig kvinna i 30 årsåldern, som riskerar att inte få barn om jag inte går ner i vikt. :crying-smiley: Ni förstår nog inte hur jobbigt det känns för mig, jag har alltid varit överviktig, men nu tycker jag att det räcker. Jag blir gråtfärdig när jag tänker tanken att fortsätta mitt liv ensam utan partner eller barn … 🙁 Jag har bestämt mig för att vattenfasta till den 14 mars. Jag vet att det låter hur omöjligt som helst, men jag har pratat med mina läkare och det ska inte vara några problem. Fastan ska hjälpa mig att bli av med en del av det överflödiga fettet, samt driva ut toxiner ur min kropp och hjälpa den att börja om på nytt så att säga. Jag har skyhöga förväntningar och hoppas ur djupet av mitt hjärta att jag klarar det! Jag vände mig hit för att jag såg hur trevliga ni var mot varandra och hur ni peppade varandra :). Ni ger mig ett stort hopp <3 och jag hoppas att ni välkomnar mig och peppar mig. Ni vet inte vad era ord betyder, ett "Lycka till" gör min dag.

  Idag börjar jag och varje kväll skriver jag en resume av dagen.

  Tacka alla som läste och ett ännu större tack till de som stöttar mig.

  #81953
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Då är jag den första att önska dig lycka till. En vattendiet är jag osäker på vad det innebär men är det bara vatten under 4-5 veckor är det tufft. Har du bara tålamod och uthållighet tror jag du kan hoppa direkt in i detta och få mkt bra resultat. Vi som har ordentligt med övervikt tappar ordentligt i början och det utan att plågas.

  Så mitt tips är att allvarligt fundera på metod och sedan om du väljer denna så kör på men utan fusk, synd och sådant i början så skall du se att det går bra. Du kan ju äta massor av goda saker och tills du känner dig mätt eller ännu bättre ohungrig.

  #81967
  Avatar922012
  Deltagare

  Hej allihopa!

  Tack tack, bimmerboy! Jag önskar dig också all lycka till i din resa. Självklart har jag planerat att prova på LCHF när jag är klar med fastan 🙂 Det verkar vara en tilltalande diet.

  Dagen har varit väldigt enkel att klara av, jag känner mig inte hungrig alls och det ska man inte göra första dagen heller. Självklart är det nödvändigt att dricka litervis med vatten. Imorgon sägs det att biverkningarna ska komma, men jag får se hur det blir 😛

  Lycka till allihopa!

  #81962
  AvatarBodda
  Deltagare

  Detta ska bli spännande att följa! Hur mycket vatten dricker du varje dag? Är det ett bestämt anal liter eller får du dricka så mycket du känner för men med min/max gräns?
  Som sagt, verkligen spännande! Hur mycket är det tänkt att du ska gå ner under de här veckorna? Hur kom du på att du skulle gå på vattendiet? Tar du vitamintillskott eller är det bara vatten?
  Lycka till!

  #81941
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Jag hoppas det går bra för dig, men bli inte ledsen om det inte funkar, jag hade inte klarat en enda dag på vattenfasta och klarar man 4 veckor med bara vatten… (vilket låter konstigt att en läkare skulle okejja) så klarar man fan vad som helst! Jag menar allvar. Jag vill absolut inte vara negativ mot dig och jag hoppas verkligen att det ska gå bra för dig, men blir det ännu ett nederlag i raden, så försök att inte bli ledsen för det, eftersom projektet du hoppat på är i mina ögon, nästan omöjligt för en vanlig människa att klara av.

  Nu vet jag inte hur överviktig du är, hur lång du är, vad du väger osv, men på din beskrivning låter det som att det finns en del att ta av. Min vän var mkt fetare än mig, han gick ner 15 kg de första två månaderna på lchf och då var han snäll mot sig själv och åt god mat tills han blev mätt. Jag sitter inte inne med den ultimata sanningen, men vi är ändå på ett lchf forum och jag står för vad jag tror på. Jag känner att även om jag kanske är ”obekväm” att jag vill säga till dig, att skippa din vattenfasta, släng allt du har i kyl, frys och skafferi. Köp mkt bra råvaror, massssssssssssssssssoooor ägg, majjonäs, olika kött, fisk, fågel, BEA, bacon. ÄT! ÄT tom för mkt i början! Vänj dig att fett inte är farligt, ta bort ditt sockersug. Du kommer tappa MASSOR i vattenvikt GENAST bli MOTIVERAD och vilja FORTSÄTTA och det kommer att gå VÄLDIGT LÄTT, jämfört med andra metoder i allmänhet, men kanske i synnerhet jämfört med vattenfastan.

  Var snäll mot dig själv!

  Lycka till hur du än gör! Rapportera här hur det går, hur du mår, hur du tänker och känner och bli inte ledsen om du misslyckas med ditt näst inttill omöjliga plan. Jag hoppas nästan du ger upp det fort, o hoppar på lchf så snabbt du kan, så du inte knäcker dig själv. Shit va jag snackar på här nu, men jag tycker synd om dig när jag läser din text o jag kan inte sluta babla nu…

  Kram på dig!

  #81954
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  @Jannebananen 381025 wrote:

  . Shit va jag snackar på här nu!

  Jepp, det jag skrev på 5 rader upprepade du på 16 rader :w00t-smiley:
  Härligt att fler än jag ser det på samma vis. Jag tror tyvärr detta blir en plågsam tid, ledsen om vi neggopeppar dig men sagt från hjärtat och i all välmening.

  #81942
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Bimmer- så.. 16/5 ger att du är lite mer än 3 ggr så ”bra” som mig då! haha! 🙂

  #81968
  Avatar922012
  Deltagare

  Bodda – jag ska dricka helst 4 liter vatten per dag så att kroppen inte torkar ut. Haha, räkna med att gå på toa x antal ggr. Självklart kommer jag att berätta hur många cm samt hur många kilo jag har gått ner i slutet. Läkaren sa att man går ner ca 0.5 kg per dag när man vattenfastar alltså 17,5 kilo på 35 dagar 🙂 Jag tar vitamintillskott och nyttiga algtabletter

  Jannebananen – jag tackar dig för din ärlighet 🙂 Jag vet att det är något riktigt svårt, men det är alltid värt att försöka 😉 Jag har stålsatt mig och jag kommer att klara det, i min hjärna har jag redan klarat av det! Det beror på vilken syn man har på det man ger sig på, för mig funkar det inte att vara realistisk, jag sätte upp höga mål och tror att jag klarar av det hur tufft det än låter. Låter helknasigt, haha. Och jag kommer vilja testa på LCHF när jag är klar – det verkar vara rena paradiset 😉

  Enough said … Imorgon är det en ny dag hörrni!

  #81931
  Avatarulfons
  Deltagare

  Jag håller med på vad Jannebananen och bimmerboy säger, tveksamt om det där kan vara rätt väg att gå. Hoppas du inte drar på dej några sjukdomar av det. Personligen tycker jag att det låter helt sjukt vansinnigt av en läkare att ge klartecken för nåt sligt. Välkommen till oss lchf are istället, vi kan nog tillsammans stötta och peppa dej,. Lycka till.

  #81963
  AvatarBodda
  Deltagare

  Jag låg och funderade på det här innan jag somnade igår, och jag fattar inte riktigt hur det går ihop i kroppen? En läkare har godkänt det men hur får du i dig proteiner? Essentiella fettsyror? Ju mer jag tänker på det desto knepigare låter det att en läkare godkänt det. Eller klarar man sig utan att inta några näringsämnen under fyra veckor? Konfunderad!
  Det blir nog en googling av detta känner jag.

  #81927
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag håller med ovanstående talare/skrivare. Nu är jag inte så insatt i denna typ av fasta, men för mig personligen skulle det aldrig att funka. Skulle lessna efter en dag.

  Lycka till!

  #81943
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Klart det är möjligt att fasta i en månad, fast man måste nog antingen vara under vapenhot, ha en extrem vilja eller typ religös övertygelse. Tror människor som klarar av det av fri vilja är sällsynta, och att sedan göra det med gott mod och att må bra under tiden psykiskt? Eller vad vet jag egentligen, men det verkar oerhört prövande och som bäddat för ännu ett misslyckande.

  Klarar du detta är du verkligen extrem på något vis. Jag kan tänka att människor som oss, med mer eller mindre övervikt, har kommit dit för att vi kanske är förutom, att vi gillar o stoppa i oss mat och godsaker, -allt eller inget människor, vi har blivet tjockisar! Och iaf JAG har tidigare gått från det ena extrema till det andra, tex från vlcd/nutrilett (som jag misslyckas med mer eller mindre, oftast mer) till att äta ute två gånger om dagen och sen lite godis o kladdkaka på kvällen.

  Menar att dessa ”extrem”-varianter aldrig kan vara bra (ok, det kan säkert finnas undantag till regeln och jag hoppas du är ett, om du nu ska försöka genomföra detta). Det är detta ”allt eller inget” och de ”snabba resultaten” vi ska försöka undvika. Genom att lära in ett nytt ätbeteende så fort som möjligt, får vi egentligen en så snabb viktminskning som det är möjligt att underhålla i längden. Lchf är ett sådant sätt som funkar!

  Än en gång, önskar dig lycka till och att du inte blir för nedslagen om du misslyckas. Hoppas du hoppar på lchf så fort som möjligt. Det är inte bara en diet utan mer en livsstil.

  Vill inte tjata för mkt här, men jag blir berörd eftersom jag kan känna igen mig i ditt sätt att tänka, din frustration över din vikt, oro för framtiden, missnöjje med situationen -och i mina ögon, en inte realistisk syn på hur du ska gå vidare och lösa problemet. Varit på samma ställe så många gånger och det är inte roligt, är ju nästan den största vinsten med lchf att slippa denna biten som du är i just nu!

  May the force be with you!

  #81959
  Avataracke
  Deltagare

  Usch ja… Nä det kommer inte att bli lätt men precis som Jannebanan säger så är det ju ett BETEENDE som måste jobbas bort… Det gör man inte hur enkelt som helst. Alltid när det gäller sådana saker så måste man göra det enkelt för sig. Man tar små små steg… Att göra en kickstart i form av en vattendiet funkar nog i tanken, men tyvärr om 11 dgr när man vill tugga eller vattnet smakar konstigt eller man är förkyld eller vad det nu kan va, då ska man nog va fantomen för att lyckas.. Har du gått igenom ngn sorts mental träning som gör att du är övertygad om att du klarar det eller varför tror du att du klarar det denna gången när du rent uppenbart inte gjort det innan? Usch detta lät bittert o det är inte meningen, men det finns ju ingen anledning att ge sig in i ngt som man egentligen inte tror att man ska klara. Det blir bara ytterligare ett nederlago orsak till att tröstäta..Om jag hade varit som du så hade jag nog tänkt igenom saker o ting en gång till… En enklare väg kanske är att mellanlanda på lchf ett halvår.?? Bara för att se vad som händer… Jag är själv ganska ny här och är ännu inte övertygad om att detta är rätt för mig men jag måste ge det en ärlig chans. Det är iaf ingen besvärlig diet…. Man saknar ingenting (för det mesta)

  Jag kommer nyfiket att följa din resa o tycker det är modigt av dig att gå på en sån krävande ”diet”…
  Lycka till, vilken väg du än väljer….

  #81936
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Att totalfasta eller att få för sig att köra på någon löjlig diet som ”nutrilett” alá 500 Kcal/dag är ingen smart början tycker jag. En extremt övervikt är inte ofta, utan alltid, resultatet av ett osunt betéende och osunda vanor. Ger man sig då på någon extrem diet så börjar man i fel ända och man försöker göra rätt för många års fel över en natt.

  Vill man bli av med sitt dåliga betéende och sina osunda vanor så är det just dessa man ska börja att arbeta bort. Att börja med att sätta sig in i näringslära och hur olika föda påverkar våra kroppar på olika sätt är det man måste börja med och vad man ska göra för att uppnå och upprätthålla en bra och hållbar hälsa.

  Börja med att ändra ditt betéende alltså, det är mitt tips. Att totalfasta, köra pulverdieter eller andra dumheter är inget man ska börja med. Däremot så tycker jag att man kan fasta någon gång då och då för att rensa kroppen på slaggämnen. En förutsättning för att man ska kunna göra det är dock att man redan har ändrat sitt osunda betéende.

  Lycka till 🙂

  #81969
  Avatar922012
  Deltagare

  Ojj, vad många som hade skrivit, haha 🙂 Men jag förstår det eftersom det är en ganska ”ovanlig” tråd. Jaa hörrni, jag var faktiskt lika skeptisk till tanken i början, jag trodde verkligen att det var en omöjlighet att kunna fasta i mer än 2-3 dagar, men beroende på hur mycket övervikt man har kan man klara av det i flera dagar. Jag förstår att det för många av er låter som något riktigt dåligt och att man ska ändra sitt beteende. Man SKA ändra sitt beteende och det är det man gör när man fastar, eller rättare sagt ska göra. Att fasta och sedan gå tillbaka till samma gamla vanor resulterar i att man kommer att väga merän man gjorde när man började fastan. Därför är det viktigt att man har en ny livsstil efter att fastan bryts, och det är just det jag kommer att börja med 🙂

  Sen tror jag också att det beror på personen som vill ändra sitt beteende. Vissa tycker att det är bättre att ta det steg för steg, de klarar helt enkelt inte av att shocka kroppen på en gång, det funkar helt enkelt inte. Medan det för andra inte funkar att ta små steg, utan man måste göra en radikal förändring för att det ska funka. Och jag är en sådan människa. Nu kanske ni frågar er själva varför jag inte började med detta innan jag blev överviktig och svaret är för att jag hade en för negativ syn på det och jag trodde inte att det skulle funka.

  Man kan säga att jag har genomgått mental träning, inte hos någon professionell dock. Jag har bara gjort det själv innan jag satte igång.

  Dag 2 och jag känner fortfarande ingen hunger, men en tomhet i magen. Inget som smärtar eller liknande 🙂 Konstigt nog är jag inte heller sugen på något. Jag känner mig pigg, man sover också mindre när man fastar eftersom kroppen inte behöver ”smälta” någon mat. Jag känner mig ”lätt”, ni vet varken däst eller tung. Jag tar det lungt en stund varje dag, ligger ner och andas djupt – försöker hitta mitt inre ro 😉

  Återkommer senare under dagen eller imorgon
  Ha det fint allihopa!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 52 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.