utslag på bröst och bakom öronen/på halsen

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare utslag på bröst och bakom öronen/på halsen

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1662
  Avatarlinneajosie
  Deltagare

  Sist jag åt LCHF fick jag lite utslag på sidan av brösten, men denna gång har jag utslag bakom öronen och på halsen också. Någon som vet vad detta är? Det är rött o knottrigt och kliar som faaaan. Det enda jag lagt till i kosten som jag inte ätit så mycket av förr är ägg, och det har jag provat att utesluta, utan resultat. Allergitabletter hjälper inte heller….snälla hjälp! Om detta är något jag måste leva med på LCHF måste jag ge upp kosten, fastän den funkar väldigt bra för mig och jag mår i övrigt mycket bra på den.
  Tacksam för hjälp!

  #25367
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  tror att det kan vara en kombination av vädret (jag har haft svåra kylexem som kliar som f-n) och nåt du är lite känslig mot… rådfråga en hudterapeft=))

  #25370
  AvatarMallgan
  Deltagare

  Nu när du nämner det så hade jag det ett tag också fast mest på bröstet och magen.
  Började några veckor efter jag började med min strikta kosthållning.
  Försvann i samma veva som jag började med att äta tillskott i form av kalcium samt C- och D-vitamin…
  Kan inte med säkerhet säga att det har något samband.

  #25365
  AvatarTess
  Deltagare

  jag har åxxå haft nå liknande, men då på rygg och i nacke. Försvann efter några veckor!! Kroppen reagerar på den extrema förändringen som blir!

  #25369
  AvatarMallgan
  Deltagare

  Glömde skriva att det kliade också som f*n.
  Kliade mig så att det blödde…

  #25371
  Avatarlinneajosie
  Deltagare

  Tack för alla förslag! Jag har nog bestämt mig för att härda ut några veckor och se om de försvinner…känns lite som att de håller på att läka ut just nu, men det återstår att se….
  Det skumma är att resten av min hud, som alltid varit torr, e mycket finare nu! Tur i oturen får man väl säga 🙂
  Jag som är en riktig problemlösare gick givetvis o köpte både multivitamintillskott o allergitabletter o hydrokortison och utesluter nu dessutom ägg, så nåt kanske funkar 😀 Skiter dock i att använda hydrokortisonet då jag kom på att det bara e strunt o aldrig funkar på nåt.
  Måste f.ö säga att lchf är underbart. Tänk att jag trodde aldrig att man kunde tappa dessa ständiga sug som jag hade.

  Ha det gott! // Linnea

  #25366
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Nä, jag var jätteskeptisk till detta… men det FUNKAR=))

  #25372
  AvatarHermia
  Deltagare

  Hej!
  Jag har också drabbats av svår klåda, men i mitt fall på benen (nere vid anklarna där man brukar få mygbett…). Har kliat som en tokig utan att förstå var det kommer ifrån. Började tro att jag hade loppor…Har inte satt det i samband med kosten förrän jag läste denna tråden. Sen när jag googlade på ”lchf klåda” visade det sig att det tydligen är vanligt. Har läst många liknande berättelser om det nu. Det verkar som om det blir värre på vintern och att det lättar efter hand. Hoppas det!

  #25368
  AvatarMallgan
  Deltagare
  Quote:
  Hej!
  Började tro att jag hade loppor…Har inte satt det i samband med kosten förrän jag läste denna tråden. Sen när jag googlade på ”lchf klåda” visade det sig att det tydligen är vanligt. Har läst många liknande berättelser om det nu. Det verkar som om det blir värre på vintern och att det lättar efter hand. Hoppas det!

  Trodde också att det var loppor då det kom så plötsligt och påminde om loppbett.
  Håller tummarna för att det försvinner fort.

  #25378
  AvatarB1-an
  Deltagare

  Hej linneajosie,

  Jag har haft precis samma besvär som du. Har haft ett uppehåll med lchf, men har tagit nya tag igen. På mindre än en vecka kom dessa besvär tillbaka med förnyad kraft liksom. Därför sätter i alla fall jag detta helt i samband med kostomläggningen.
  Jag är ju ingen läkare, men min teori är att man rensar ut en massa ur kroppen och att en hel del rensas ut via lymfsystemet och att man får en allergisk rektion för att det blir så koncentrerat. Mina utslag uppstår precis runt lymfkörtlarna. Min största fundering är ju dock om dina besvär gick över av sig självt, eller om du har nåt bra tips hur man blir av med det?

  Mvh
  B1-an

  #25375
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag hade det också, brevid brösten, just där bh:n också sitter. Men det har gått över efter några veckor.

  #25376
  AvatarAE
  Deltagare

  Men..det har ju jag också…bakom öronen, kliar fruktansvärt vissa perioder.Trodde att det berodde på någon produkt jag använder…Har förresten ätit på det här fantastiska viset i tre månader = )

  #25383
  AvatarTilde
  Deltagare

  Jag har googlat runt och någonstans hittade jag en idé om att det kunde vara en reaktion av candida-svampen som ”svälter” då den inte får socker. Ifall det skulle vara så så är det kanske inte konstigt ifall det lugnar ner sig när man ”fuskar” med att mata den med kolhydrater. Att äta kokosolja och vitlök samt att utesluta svamp och mjölkprodukter under en period verkar funka för en del. Vi får väl prova det här hemma så får vi se om det blir bättre.

  Det är anmärkningsvärt många som får utslag/exem i nacke, mellan/under brösten och utsidan av brösten. Någon slags reaktion relaterad till kosten verkar det vara.

  #25384
  AvatarTilde
  Deltagare

  Tyvärr så verkar det bara bli värre. Vänder det inte inom en vecka så blir ett besök på vårdcentralen.

  #25373
  AvatarMarcus
  Deltagare

  @Tilde 393843 wrote:

  Tyvärr så verkar det bara bli värre. Vänder det inte inom en vecka så blir ett besök på vårdcentralen.

  Keep us posted!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.