Utslag?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4928
  AvatarElinovious
  Deltagare

  Jag har ätit LCHF sen i början av maj, och har aldrig haft några problem. Förutom att jag fick några kliande utslag bak i nacken, runt bysten och ovanför magen några veckor in i livsstilen. Dom försvann sen, men nu har dom dykt upp igen, och ännu mer än förra gången. Läste några gamla trådar att det kunde vara någon slags ”avgiftning” för kroppen. Kan det vara att efter storhelgerna och lite fusk, så kör jag strikt igen? Någon som varit med om liknande eller har några förslag på vad det kan vara och varför dom dyker upp? Tacksam för svar! 🙂

  #75861
  Avataralfons
  Deltagare

  Ja det tror jag för om jag fuskar får jag det också.

  #75862
  AvatarLinsLus
  Deltagare

  Började med LCHF i september och mina utslag (nacken, byst, mage) började bara som pyttesmå eksem – fast de kliade inte i början. Det blev värre och värre och spred sig ordentligt upp mot halsen och underdelen av magen samt att det kliade så väldans illa att jag låg sömnlös de sista nätterna innan jag besökte läkaren.
  Mina utslag höll i sig i en månad och försvann först när jag besökt läkaren, pratat med honom och fått utskrivet receptbelagda allergitabletter och kylkräm. Han var stensäker på att jag skapat en allergi mot något i kosten, som jag fortsatte äta vilket orsakde väre klåda, sveda och att eksemen spred sig.
  (Jag fick inte mina för att jag fuskade – för det har jag inte gjort vid något annat tillfälle mer än storhelgerna nu)

  Jag drog ner på äggen i samband med användandet av kylkräm och tabletterna – märkena försvann så gott som efter någon vecka.
  Tidigare i i livet innan lchf, åt jag kanske 3 ägg i månaden och när jag väl började med lchf åt jag 5 ägg om dagen = skillnad. Idag har jag försökt ta tillbaks äggen i kosten och klarar numera 2 ägg om dagen utan att få utslga, men kliar dock lätt på kroppen där jag hade utslagen innan.
  Dock vet vi inte säkert om det är äggen som är problemet. Skall nu i januari göra allergitest för att se! 🙂

  Så mina utslag var ingen avgiftning uppenbarligen, eftersom allt blev värre för var dag. Men jag råder dig att besöka läkaren om det blir såpass illa att klådan blir värre, utslgen svider och sprids åt alla håll.

  #75863
  AvatarMarit76
  Deltagare

  Jag har nyligen börjat med lchf, och nu efter c:a 2 veckor har jag också upptäckt stora röda utslag i nacken. Hoppas att det bara är omställningsproblem. Jag tror inte att det handlar om ägg för mig då jag åt mycket ägg även innan.

  #75860
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag har oxå haft lite utslag nu efter julfusket. Tror det är omställningen, helt klart. Fick på magen och underarmarna. Hade även ett par veckor in i LCHF-starten i september. Så det måste väl vara omställningen då?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.