Vaccin mot svininfluensa?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #476
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Det här har inte ett dugg med lchf att göra egentligen, men jag är nyfiken på vad ni där ute tänker om det nya svininfluensavaccinet. Tänker ni vaccinera er? Varför, eller varför inte?

  Saken är att jag får vaccin genom jobbet i början av november, och jag känner mig så osäker på om jag ska ta det eller inte. Dels hör man om de personer som tidigare var friska och sedan fick svininfluensan och hamnade i respirator och dels hör man om personer som vaccinerar sig och får neurologiska besvär pga vaccinet (det gäller dock andra vaccin än det nya prototypvaccinet mot svininfluensan, men det finns ju personer som blivit sjuka efter det här vaccinet också). Jag känner mig helt vilse i pannkakan när det gäller det här. Väljer jag mellan neurologisk sjukdom och död?

  Å andra sidan kan man hävda, som min vän gör, att det är många gånger fler personer som vaccinerat sig och INTE fått besvär, så det borde inte vara någon fara. Men det är ju också många gånger fler personer som fått svininfluensan som INTE blivit svårt sjuka, så egentligen borde det ju inte heller vara så farligt. Bah.

  #9567
  Avatarfrida
  Deltagare

  Jag tänker inte vaccinera mig.
  Har troligen redan haft svininfluensan (inte tagit något prov, men alla symtom stämmer). Det är en ”mildare” form av influensa men den har varit jobbigare för luftvägarna i mitt fall än tidigare influensor jag haft. Var det svininfluensan jag hade är jag redan ”naturligt vaccinerad”. Var det en vanlig influensa, ja, då får jag väl riskera att bli sjuk igen. Tillhör ingen riskgrupp.

  Människor har dött av vanliga influensor i alla tider. Det handlar om personer som redan på ett eller annat sätt är försvagade.

  #9568
  Avatarcastru
  Deltagare

  Jag tänker inte heller ta något vaccin, speciellt inte i dagsläget när media blåser upp det hela och får detta att låta som världens undergång. Jag kan inte ta det här på allvar riktigt ännu… eller någonsin.

  #9570
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  Vaccinerad sedan snart två dygn och lever fortfarande 🙂

  #9566
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Jag har inte bestämt mig ännu. Jag tror media har målat upp en värre skräckbild än det egentligen är. Och så många har väl inte dött i svininfluensan än?
  Jag får se hur jag gör…

  #9573
  Avatarmatte
  Deltagare

  Jag tog det inte. Haft 2 riktiga förkylningar dock inte känt av något annat!

  #9572
  AvatarBigDog
  Deltagare

  Jag var/är skeptisk. Men direktivet inom koncernen är att alla ska ta den. Om än frivilligt. Jag tog den v. 48.

  #9569
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Hehe. Jag vaccinerade mig aldrig. Tänkte att risken att jag insjuknar i svininfluensan är nog väldigt låg (jag brukar inte bli sjuk, kommer inte ihåg sist jag var det) och om jag blir sjuk är risken att det får allvarliga konsekvenser ännu mindre. Och än så länge är allt frid och fröjd. 🙂

  #9571
  Avatarnote
  Deltagare

  Vaccinerade mig, det var gratis, gratis är gott. 😉

  I övrigt så är min uppfattning ett det hela var en scam för att dra in multum med pengar till läkemedelsföretagen under rådande finanskris. Så det är klart man hjälper till. 😉

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.