vad använda som sötningsmedel i typ smoothies?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare vad använda som sötningsmedel i typ smoothies?

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1007
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Gör goda kalla smoothes på cr.fraiche och naturell youghurt med bär i nu när det är varmt. Men bären är osötade och jag undrar vad man kan använda sig av för att få det LITE sött?

  #14639
  AvatarTess
  Deltagare

  Jag tycker (min åsikt) att det inte behövs något sötningsmedel i smoothie, jag gör smoothie typ varje dag, men jag saknar inte det söta. Har du en vaniljyoghurt som bas så är det ju lite sött i de. Annars kan man ta en liten klick honung eller sånt där ”bantningssötningsmedel” (kommer inte ihåg vad det heter). Men jag tycker du ska försöka skippa sötningsmedel, de behövs faktiskt inte! Lycka till! 🙂

  #14635
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Hej Tess!

  Ja men får man äta vaniljyoghurt?
  Jag har bara naturell yoghurt och turkisk yoghurt… Och då kan det ibland bli lite surt med osötade hallon i t.ex.

  #14638
  AvatarTess
  Deltagare

  Får och får, de e mycke man inte får äta =) Annars kan du ju blanda naturell med lite vaniljyohurt så får du lite sötma. (det e ju bättre än att tillsätta vanligt socker)
  Tycker det har funkat väldigt bra med att inte tillsätta något sött, innan jag började med LCHF så hade jag ibland i lite honung eller lite vaniljsocker i. Men saknar det faktiskt inte nu, förutom idag när jag hade rabarber i smoothien, det var suuuurt!

  #14634
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Ha ha ha ja rabarber kan nog behövas något sötningsmedel… 😉
  Det är väl jag som är lite för strikt kanske nu som nybörjare, med att bara äta naturell yoghurt!
  Men sötsuget är inte så farligt med men just en smoothie tycker jag ska vara lite söt. Och det är ju hallon som är rekommenderade med minst kolhydrater i!
  Vågar man kanske slänga i en banan? Får kolla kolhydrat-tabellen lite tror jag… 😉

  #14637
  AvatarTess
  Deltagare

  tror att banan e en riktig kolhydrarbomb, men kolla för säkerhets skull!!

  #14633
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Ja det tror jag också… men man kanske kan festa till någon gång i veckan med en banan-smoothie,… 😉

  #14629
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Är ni alldeles vilda? En halv banan eller en kaffekopp vaniljyoghurt ger er hela dagsransonen kolhydrater. Är det verkligen värt det bara för att ni är lite småsugna? ???

  #14631
  AvatarKarla
  Deltagare

  Testa något sockerfritt sötningsmedel, typ Canderel eller dylikt. Behövs bara ytterst litet för att det ska smaka sött. För en del triggar det dock sötsuget. För mig gör det inte det. Men jag använder det å andra sidan inte primärt för att gå ner i vikt, utan för att jag har diabetes. Tänk på att smaklökarna ställer om sig efter en tid utan sött, så det som tidigare var ”sött och gott” kan smaka rent äckligt sötsliskigt, så var sparsam med kornen! 8)

  #14636
  AvatarTess
  Deltagare

  Agnetasch,
  Detta är inte på liv och död. Klart man ska vara försiktig, men det är väl upp till var och en hur man fördelar sina kolhydrater?
  Ville bara säga det för det kan vara bra å få sej en påminnelse så man inte blir helt konstig i skallen av allt kolhydrat-snack! 😉
  Lycka till!

  #14632
  Avatarmadde83
  Deltagare

  min persolnliga åsikt är att jag hellre använder ett nartuligt sötnings medel som finns i frukt eller dyligt än att använda framställt sötningsmedel,men det är jag 🙂

  jag tror att om du tar ett par matskedar vanilj yougurth i din smootihes s är det nog inte farligt alls 🙂

  #14628
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det är inte farligt att äta bananer eller vaniljyoghurt, men ber man om råd på ett LCHF-forum hur man ska söta sin smoothie är varken det ena eller det andra det korrekta svaret.
  Ursäkta om jag förvirrar med onödigt ”kolhydratsnack” men fruktos är t.o.m den mest fettlagringsbenägna sockerarten man kan välja. Men tycker ni frukt är gott o nyttigt är det ju klart att ni ska fortsätta att äta det, frågan är ju bara om man kan säga att man äter LCHF när man äter söt yoghurt med frukt i :-

  #14630
  AvatarJenster
  Deltagare

  Jag har köpt SUKRIN på http://www.mindresocker.com
  Funkar till bakning och smoothies.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.