Vad är värst? Smågodis eller ostbågar?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Vad är värst? Smågodis eller ostbågar?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #276
  Avatarellen80
  Deltagare

  Har slarvat igår och idag 😮
  Jo, igår blev det några glas rött men vågen pekade på 200gram ner ändå och ändå vägde jag mig på eftermiddagen istället för på morgonen som jag brukar.
  Idag är mitt sug stort! Misstänker att det har med vinet att göra…
  Vad är bäst för mig att äta nu? Självklart är det bästa att avstå men jag vill unna mig något efter tre veckors LCHF och 6,4 kg lättare.
  Ostbågar eller gelégodis?
  Alltså, om jag äter ostbågar så innehåller det ju en del kolhydrater OCH fett, är det då då att kolhydraterna öppnar mina fettceller och sen lagras fettet från ostbågarna?
  Är det då bättre med gelégodisarna, mer kolhydrater men inget fett???

  Mvh Ellen

  #8048
  Avatarcathrine
  Deltagare

  fett och kolhydrater ingen bra kombination!

  #8049
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ditt stora val står inte mellan ostbågar o gelégodis. Det står mellan LCHF o den ”gamla” maten.Du har lyckats jättebra med din LCHF o nu vill du belöna dig med gamla, dåliga favoriter.Finns det inget LCHF-godis som lockar dig i stället?
  Ska du tvunget ha i dig något av skräpmaten skulle jag förorda ostbågarna.De har en del fördelar framför gelégodiset; de innehåller mindre kolhydrater (44 g mot 79 g) o de innehåller fett. Dessutom väger en påse ostbågar c:a 200 g o du kommer att tycka att det är jättemycket. 200 g gelégodis blir ju ingenting o du kommer att överäta. Skulle fettcellerna välja att lagra fett om du äter gelégodis så tar de ju det från din vanliga mat eller ska du bara äta gelégodis den dagen? 😉

  #8046
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Efter ett par månader med LCHF provade jag att äta ostbågar. Det jag upplevde var att det inte var lika gott som tidigare. Jag antar att det kan ha att göra med att hjärnan inte belönade mig för de snabba kolhydraterna som den brukade göra förr, men det är en ren gissning.
  Jag kände mig även tung i huvudet så jag kan tänka mig att alla snabba kolhydrater kan ge huvudvärk.

  Vilket som är mindre dåligt av smågodis eller ostbågar vet jag inte, men jag tycker att du ska kolla efter andra alternativ.
  Nötter är inte lika dåligt. Eller varför inte göra nån LCHF-kaka eller LCHF-glass? 🙂

  #8047
  Avatarhelen
  Deltagare

  Vaddå??
  Slarva två dar i rad??

  Inte för min del, nej tack säger jag till det. Jag mår alldeles för bra för att snilla bort mitt nya friska liv. Hittills -8 kg men ska ner 12 till!! Idag känns inte viktnergången lika viktig faktiskt. Det viktiga är att jag mår BRA!! Jag kan prestera bättre på träning, jag är inte lika trött och lättirriterad, jag är ALDRIG hungrig. MEN idag för första gången sen den första juni kände jag mig så GODISSUGEN!! Jag köpte chips, ostbågar och smågodis MUMS!!!! Jag ångrar ingenting, men magen tyckte inte om det. Och imorron är jag på banan igen. ALDRIG avsteg två dar i rad alltså!!!

  Mitt förslag är det som jag använder ”alla andra dagar” när man känner sig lite sugen: Hallon och vispgrädde, va GOTT!!!

  #8050
  AvatarSuss
  Deltagare

  Skall du sabba en så fantastisk viktminskning på så kort tid med sådant skräp ?? Ett tips som tydligen fungerar är att äta en, eller flera oliver när sötsuget sätter in. Jag har själv inte provat, men flera andra säger att det fungerar… ( har kört igång igen nyss, så jag har inte hunnit dit än) Kan det vara att det är den salta smaken som gör att sötsuget försvinner??Pröva !

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.