vad äta istället för ägg och bacon till frukost?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare vad äta istället för ägg och bacon till frukost?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1002
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Jag och min man har idag börjat med LCHF och funderar på vad jag skall äta i morgon till frukost!
  Min man ska äta äggröra på 3 ägg och 1 paket bacon.
  Men jag kan inte äta sådan mat på morgonen!
  Tips på vad jag kan äta!
  Jag har hemma: turkisk yoghurt, creme fraiche, frysta hallon, björnbär, ägg, mjölk, finncrisp, baconost.
  Jag har ca 10 kilos övervikt och hoppas tappa dom genom LCHF metoden.
  Om jag nu står ut utan BRÖD!!!! ??? ???

  #14617
  AvatarMaya
  Deltagare

  Hej hej!

  Jag är också nybörjare, har hållt på i drygt en vecka och jag har också svårt för sådan mat på morgonen.

  Jag äter en tallrik med filmjölk där jag blandat i några rejäla matskedar med keso, kokt ägg med majonnäs och några ostrullar med smör på.

  Vissa dagar har jag ätit den feta turkiska meze yoghurten istället för filen, och även tagit ett par skivor skinka, det beror lite på hur hungrig jag är. Detta har funkat för mig, men jag räknar inte kolhydrater mer än att jag inte äter bröd, pasta, potatis o dyl, så det är möjligt att det finns andra medlemmar som har andra synpunkter på min frukost 🙂

  Lycka till!

  Kram Maya

  #14614
  AvatarGrill
  Deltagare

  Hej Maya!
  Jag blir också lite less på bacon och ägg hela tiden, så jag brukar variera min frukost med att käka mandelbröd m skinka och ost då och då. Det finns många recept på mandelbröd (och andra sorters bröd) här i forumet på recept-avdelningen. Det bröd jag fallit för är det som görs i micron eftersom det går så snabbt. Dessutom behövs det så lite bröd, blir mest mätt på pålägget. 🙂

  #14612
  AvatarFranke
  Deltagare

  Många är fast i tänket att frukost måste vara bröd, fil eller bacon & ägg. Morgonmålet behöver ju inte vara annorlunda än andra mål, inget hindrar dig från att äta fläskfilé med kryddsmör till frukost om du känner för det :).

  #14616
  AvatarMaya
  Deltagare

  Nej visst är det så att man kan äta vad man vill, bara man tycker det är gott 🙂

  Grill, jag ska försöka mig på att baka någon form av bröd någon dag, men hittills har jag inte varit så sugen på bröd, men det är ju alltid kul att testa för att få variation…:-) Går det brödet att frysa?

  #14611
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag äter ingen frukost alls. Är inte det minsta hungrig på morgonen så då ”tvingar” jag inte i mig något ”bara för att…”.

  Om jag någon gång är lite sugen när jag vaknat så blir det en mini babybel och en esspresso… 🙂

  /Tommy

  #14615
  AvatarKarla
  Deltagare

  Själv förstår jag inte det där snacket om att ”tröttna på att bara äta ägg och bacon hela tiden”. Ni som åt fil och flingor varje morgon, tröttnade ni inte på det? Själv åt jag alltid kaffe och smörgås till frukost, utan att tröttna.

  #14613
  AvatarGrill
  Deltagare

  Vet faktiskt inte om brödet går bra att frysa eller ej, gör alltid bara en eller två bitar åt gången till mig och sambon.

  Givetvis kan man äta precis vad som helst till frukost. Min sambo har alltid var en stark hatare av sk ”traditionell frukost” och blev eld och lågor över att kunna äta middagsrester på morgonen istället. Själv har jag alltid varit väldigt traditionell av mig och fläskfilén som var så god kvällen innan blir för mig väldigt osmaklig morgonen efter. Tyvärr.

  Karla: Jag åt alltid yoghurt på morgonen förr (ja, eller i stort sett alltid iaf) och det tröttnade jag aldrig på eftersom jag fullkomligt älskar det! Bacon och ägg är helt ok, men inget jag är förtjust i direkt. Det är nog därför jag tröttnar.

  #14618
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Tack för alla svar!

  Jag tänkte kanske så här. Att just så fett och ”lagad” mat som ägg och bacon till frukost inte är vad jag längtar efter på morgonen.
  Så fläskfile är inte heller någon mat jag skulle sätta i mig på morgonen kl 7. Men jag tackar för alla tips!
  Är kanske mer ute efter någon mindre ”lagad” mat till frukost!

  Får kanske leva på turkisk yoghurt och bär… till frukost!
  Ha en härlig sommar alla!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.