Vad behöver jag ändra?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6326
  AvatarJennySaxen
  Deltagare

  Behöver hjälp. Vad gör jag fel?

  Jag gillar LCHF. Har insett att jag har ätit åt det hållet hela mitt liv, före det fanns ett namn, det var helt enkelt den maten jag gillade.

  För 10 år sedan blev jag i ett förhållande med en fettskrämd viktväktare. Där någonstans ändrade sig mina matvanor. Light produkter och annat skräp. Under dom senaste 5 åren har jag ätit liberal lchf. För 3 år sedan så försökte vi bli gravida, jag blev gravid 3 av 5 försök men kom bara några hungriga veckor före jag fick missfall. Det var slitigt i relationen och jag åt och var ett bottenlöst hål. 5 kg kom utan att jag märkte det, 10 kg märker jag och försöker stoppa men ja det blev tydligen inte så.

  170 cm lång och har i princip hela mitt liv vägt 65 kg, väger då 80kr. Det tog 1,5 år att gå upp 15kg och har stått still där i 1,5 år till.

  Kom till slut till beslutet. Nu vill jag kunna känna mig bekväm igen. Gjorde det enklaste tyckte jag. Periodisk fasta, lunch 1pkt bacon 2 ägg och bea.sås 2 msk. Middag kött med smör/beasås. I en månad, ingenting händer. Här rörde jag på mig mer än vanligt, cyklade 1 timme / 3 ggr veckan. Tog trapporna osv. Ingenting hände. På lördagarna så åt jag ”vad jag ville” Inte wild and crazy men då kunde det komma lite brie och lite chips. Men höll det till 1 dag.

  Då lämnade jag allt jag tror på och köpte pulversoppor och levde på det i 2 veckor vilket gjorde att jag äntligen gick ner på vågen, 4 kg på dessa 2 veckor. Jag hatade hela värden samtidigt för jag var sååååå hungrig. Gick direkt tillbaka till bacon, ägg och bea och följande 2 veckor går jag ner 2 kg till.

  Då åker vi till Usa på semester i 10 dagar. Jag är inte någon som gillar färdig mat och allt märkligt dom har i det landet men det blev mer vin och mat än vad jag behövde.

  Tillbaka hemma för 2,5 vecka sedan. Direkt tillbaka på bacon (4skivor) och ägg. Hade gått upp 1,5kg i Usa, 1 kg försvann men sen har det stått still!
  Mätte mig när jag började för 3 månader sedan och gjorde det i dag, Ingenting har hänt där heller.

  Nu börjar jag misströsta. Ladda ner en ”gastric band hypnos” app och har lyssnat på snart en vecka. Den pratar om att äta medvetet, bara äta när man är verkligt hungrig, äta långsamt och sluta direkt när man känner mättnad. Märker på dessa få dagar att jag lyssnar på min kropp, Luncherna på jobbet är mycket trevligare för dom går inte ut på att sluka mat och jag har lämnat mat när jag känner mättnad.

  Försöker att inte väga mig mer än 1 gång i veckan och det var i dag. Då har jag på 1,5 vecka gått upp 1 kg.

  Nu vet jag inte vad jag mer ska ta bort! Har en app där jag för in allt jag äter och dricker har varit under 20 kolhydrater/dag sen jag började, oftast är jag under 5. Även när jag dricker vin eller sprit så blir inte det över 20 kolhydrater/dag. Appen visar även kalorirer så jag vet att även där har jag varit under vad viktväktarna säger att man ska för att gå ner i vikt.

  Vad kan jag pröva med?

  Det blev väldigt långt men jag känner mig så frustrerad. Allt som allt 5 kg på 12 veckor.

  #93171
  Avatarstevejone
  Deltagare

  Du kan göra mycket sport som håller vikt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.