VAD GÖR JAG FEL?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3725
  Avatarjelu
  Deltagare

  Jag behöver hjälp ASAP! Nu har jag gått upp två veckor i rag och inte lite heller utan 1kg i veckan! Måste veta vad jag gör för fel!
  Jag började den 9 juni på 75.5kg den 7 juli hade jag gått ner till 69.1! Jag var överlycklig! Veckan efter vägde jag helt plötsligt 70.5 och nu när jag vägde in mig idag så var det 71.6! Vad är det som händer? :'(

  Mina mått var i stort sätt desamma förra veckan men denna vecka hade jag ökat 1 cm runt armarna och 1 cm runt höften, de andra vad +- 0

  Jag förstår verkligen inte och jag blir så ledsen! 🙁 En typisk matdag för mig är denna

  Frukost: Kaffe med lite grädde, 60g bacon, äggröra på 1 ägg och smör

  Lunch: 120g kött med 2 msk bea och haloumiost. Eller grillad kyckling

  Middag: 120g kött med kryddsmör och keso

  Dricka: minst 2l vatten och ca 1 – 1,5 liter cola zero. Är det den som gör det? Fast jag tycker inte att den borde det! Denna vecka har jag även lingonvecka men tycker inte att det borde göra så att man ökar i cm???

  Har sedan den 30 juni gjort lättare styrkeövningar för armar, rumpa samt magövningar. Detta gör jag varje kväll och varje morgon går jag ut på en 30 min promenad. Sedan har jag ett väldigt aktivt jobb inom omsorgen och går runt hela dagarna. Så jag är väldigt aktiv. JAG FATTAR INTE 🙁

  Jag har även koll på mina kollisar via minmat.net sedan den 15 juli och det är sett du så här. 13.49 , 11.35 , 8.09 , 9.97 , 36.70 (fuskade med lite nötter och mörk chocklad) , 4.76. Jag har alltså alltid varit under 20sträcket förutom den dagen jag fuskade (var första gången jag gjorde det) och jag har ätit liknande innan jag började föra in det på minmat.net också så jag förstå verkligen inte! 🙁

  Snälla ni hjälp mig! Känns väldigt tråkigt att man går upp i vikt när man vill ner ner ner!!

  #57213
  AvatarMynlen
  Deltagare

  I lingonveckan kan man gå upp ett antal kg. Eftersom kroppen håller fast vatten då.

  #57220
  AvatarJA13
  Deltagare

  Kanse för lite fett??

  #57225
  Avatarjelu
  Deltagare

  Mynlen: Jo det vet jag ju och jag tänker att det kanske kan påverka men så tänker jag på att jag gick upp förra veckan också och då hade jag inte mens plus att jag har ökat i cm runt höft och arm 🙁

  JA13: Det känns svårt att få i sig mer fett.. minst 75% av mitt intag /dag är fett. Är det för lite? Känns som att det är lagom men jag vet inte :/

  #57219
  AvatarJA13
  Deltagare

  Okej, 2msk bea till en köttbit är väl inte mycket fett?

  #57224
  Avatarjelu
  Deltagare

  Nej det kanske du har rätt i. Vad tror vi om jag slutar med cola zero och kaffe med grädde och går över till té med lite kokosfett i?

  #57217
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Att styrketräna varje dag är inte så bra, även om det bara är lätt träning. Och även om du nu har börjat styrketräna så kan det ju vara en del muskler du lagt på dig. Säg att du har lagt på dig lite muskler, sam är i lingonveckan…då är det ju inte så mycket du har gått upp igentligen. Musklerna är ju bra och lingonveckan går ju över.

  #57218
  AvatarJA13
  Deltagare

  Vet inte om cola zero har så stor påverkan på vikten..
  Men även om E% fett ligger på 75 så kanske du äter lite fett i gram?
  Tycker inte att det ser ut som att du äter så mycket.
  Kokosfett är bra! Men jag har också problem med kaffe och grädde, vill inte sluta jag älskar det!

  Är ingen expert på detta, jag har samma problem som du när jag väl är strikt och då har jag fått råd att äta mer fett. Men jag är nog fetträdd?:P Men tror att mycket har med fettet att göra!!

  #57223
  Avatarjelu
  Deltagare

  H.Andersson1: Jag kör väldigt lätt styrketräning, dvs 15 rep med 5 kilo stång på armarna, samma när jag göra benböj och sedan plankan 1 min plus 15 crunches och 12 snea crunches/sida. Tycker du jag kan göra det varje dag eller hur ofta tycker du att jag ska göra det?

  JA13: Nej jag tänker mer på att zero kan påverka insulinet och då blir det ju svårare att gå ner i vikt, det finns ju så mycket diskussioner om det. Ska nog pröva att sluta med det i en vecka och se om det blir någon skillnad.
  Haha, jag med!

  Jag tycker inte heller att jag äter för mycket, ligger på ca 1500 kcal /dag. Jag är nog också fetträdd! :/

  #57226
  Avatarseparationroad
  Deltagare

  colan gör bara att kroppen tror att den får socker – och inte får det, vilket gör att du blir sugen på socker. vet man dock bara om det, och har kontroll på det, så påverkar det inte vikten 🙂 jag är missbrukare precis som du så jag förstår dig 😉 dricker dock pepsi max, gotte!

  under mens lägger kroppen på sig upp till 2 kg vattenvikt. vilket är en anledning till att man känner sig svullen! vissa går inte upp något, vissa mer 🙂
  strunta i vad vågen säger och väg dig ungefär en vecka efter mensen är helt slut. har du fortfarande gått upp då, se över kcal-innehållet. även om man ska äta fett etc enligt lchf och inte bry sig om kcal så kan man ju ändå överäta, och då går man ju faktiskt inte ner 🙂 men som sagt, vänta med att kolla det tills ca en vecka efter mens.
  (jag själv går upp mellan 1-2 kg under mens, men går ner det efteråt :))

  #57215
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag tror också på mensen! Ibland går jag upp3 – 4 kilo som jag dagarna efter kissar ut….springer på toan konstant i två dagar.

  #57222
  Avatarjelu
  Deltagare

  Separationroad: Jo så brukar det ju vara för de flesta men Kh höjer blodsockret och för att få det på bra nivå igen utsöndras insulin. Insulin är hormonet som lagrar fett och ser till att det sitter kvar på kroppen. äter man fett höjs inte blodsockret så mycket så då blir det mycket mindre insulin, med som följd att fettet ”släpper”. Men om min hjärna tror att den får socker (kh) så kanske den börjar utsöndra insulin, vilket gör att jag inte går ner i vikt. Jag funderar på om det kan vara så för just mig och att jag kanske kan vara känsligare då det finns diabetes i min släkt..

  Men det kan ju även vara mensen, tycker bara det är konstigt att jag gick upp i vikt förra veckan med då :/ Jag vägde mig förra torsdagen och hade gått upp 1kg och fick sedan mensen i måndags och nu har jag gått upp ytterligare ett 🙁

  #57214
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag börjar samla på mig vatten redan 7 till 10 dagar före mens och känner mig som en blobb dagen innan…fast jag mäter mig inte så jag vet inte om jag även ökar i omfång….men ngnstan måste ju vattnet ta vägen…tex fingrarna brukar ju bli svullna så varför inte andra kroppsdelar?!

  Men vi är säkert väldigt olika där……om du inte går ner dem igen efter mens så får du kanske hålla lite koll på både kolhydrater och kalorier.

  Hoppas i alla fall att det bara var mensen 🙂

  #57221
  Avatarjelu
  Deltagare

  Jag hoppas verkligen att det är mensen för det känns verkligen som jag gör allting rätt. I princip så nollar jag och intar ca 1500kcal/dag. Vilket känns som något som borde starta en viktnedgång istället för uppgång 😛 Jag tror (hoppas) att det är en blandning på mensen och colan..

  #57216
  AvatarFlami
  Deltagare

  jag tror på mensen och colan.
  jag har har själv varit coca-light missbrukare och jag är säker på att den var en av orsakerna till att det tog så lång tid för mig i början.
  Jag går inte upp i vikt var gång jag har mens, men senaste gången plussade jag 2 kg som jag lyckligtvis tappade så fort mensen var över.
  Det ÄR så in i bänken trist när vågen visar plus trots att man sköter sig. Men ge det tid, min sambo, som käkat lchf som jag under samma period, har hittills tappat 3 kg. Sedan i slutet av februari. Förutsättningarna är så individuella och olika orsaker påverkar.

  Ge inte upp!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.