Vad gör jag för fel?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 41 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4851
  AvatarLjung
  Deltagare

  Hej!

  Mellan 2008 och 2010 gick jag ner från 115kg till cirka 75kg genom att helt enkelt äta mindre och lära mig leva med att ofta gå hungrig.
  I början på 2011 blev jag sambo och jag hamnade genast i den sk. ”sambofällan” där båda två går upp vikt pga att man vill mysa till det lite extra ibland med nåt gott.

  Jag vet inte hur mycket jag gått upp för jag äger ingen våg för jag brukar inte gilla att väga mig ändå. Jag använder mig helt enkelt av spegeln och byxor som jag blivit lite för stor av.
  Kan gissa på att jag ligger runt 88-90 och jag vill gå ner en del.
  Började med LCHF för cirka 3-4 veckor sedan efter att ha läst en del om det och tyckte det verkade bra eftersom man slipper gå hungrig hela tiden och dessutom får äta riktig mat.

  Jag tror dock jag missuppfattat något för jag tror inte jag har gått ner ett enda kilo på dessa 3-4 veckor.
  Då jag för tillfället har väldigt låg budget att röra mig med så har det mestadels blivit billig mat som t.ex bacon, köttfärs (med enbart salt och peppar), falukorv och ägg. Till detta brukar jag ha någon sås.

  Genom att äta detta så får jag knappt i mig några kolhydrater, men det verkar inte funka ändå.

  Tips?

  #74675
  Avataralfons
  Deltagare

  Du bör ha något fett till köttet kolla falukorven om den har mycket kolhydrater vad är det för sås.Välkommen och lycka till

  #74684
  AvatarMynlen
  Deltagare

  sen ska du inte glömma, att om din kropp var van vid att gå hungrig, det kan ta tid innan det lossnar!

  #74701
  AvatarLjung
  Deltagare

  Alfons: Falukorven har 4.5g kolhydrater per 100g, likaså såsen (Knorr svampsås).
  Brukar använda en påse sås och cirka 200g korv per dag. Blir inte mycket kolhydrater alls.

  Mynlen: Det var 2010. Sedan dess har jag ätit vanligt. Varit mätt med andra ord 🙂

  #74683
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Ljung: hur mycket äter du av falukorven? 4,5 g kh per 100 gram verkar litet men man äter ju mer än 100 gram. Såsen skulle vara alldeles för mycket kh för min del, och.. pulversåser innehåller så mycket annan skit. Bättre att göra själv kostar verkligen ient så mycket mer tid.

  och så kan den där ”svälteffekten” hålla i sig i flera år.

  Mår du bra på kosten? trivs du med den?? fortsätt då. Men kolla upp en del saker om du gör det ”rätt”. För många tror sig äta LCHF men då är det ändå en hel del dolda kh dom får i sig..

  #74674
  Avataralfons
  Deltagare
  Quote:
  Alfons: Falukorven har 4.5g kolhydrater per 100g, likaså såsen (Knorr svampsås).
  Brukar använda en påse sås och cirka 200g korv per dag. Blir inte mycket kolhydrater alls.

  Mynlen: Det var 2010. Sedan dess har jag ätit vanligt. Varit mätt med andra ord 🙂

  200 g korv blir 9gr kolhydrater på en måltid sedan sås ta örtsmör till istället.

  #74700
  AvatarLjung
  Deltagare

  Mynlen: Skulle väl gissa på 150-200g per dag. Äter mest köttfärs för tillfället. Aldrig gjort sås men nån gång ska väl vara den första. Får ta och kolla upp det helt enkelt.
  Jadå ja mår bra av den, fast jag börjar tröttna på att äta samma saker hela tiden. Men bara ja får in lite mer pengar så kan ja köpa annat.

  Alfons: Är det så hårt med kolhydraterna? Att ligga på 0 kolhydrater per dag känns omöjligt. Lite borde väl ändå vara ok?
  Ska kolla upp örtsmör. Tack för tipset.

  EDIT: Läste nu att man helst ska hålla sig under 20 kolhydrater per dag. Då kanske felet ligger där, då jag dessutom dricker mjölk till maten (5g kolhydrater/1 dl)

  #74673
  Avataralfons
  Deltagare

  Ja drick vatten i stället billigare.

  #74682
  AvatarMynlen
  Deltagare

  där ser du 🙂 Äter du 200 gr falukorv med 4.5 gr kh per 100 gr är det redan, endast falukorven 9 gr kh. Sen tillkommer alltså mjölken som är minst 2 dl och har (vad var det nu?4?) tillsammas då 8 gr kh.
  Då såsen, kanske du får i dig 4 gr kh på en dl , sen litet grönsaker, då har du i ett mål redan ca 25 gr kh. och man ska helst ligga under 20 per DAG.. , så andra målen får inte innehålla något alls.

  jag tycker inte alls det är så svårt att ligga lågt eller att det är entonigt. men det är mindre enkelt än att öppna ett paket och värma.

  Såsen du gör själv kommer nog att smaka konstigt i början,för i pulversåser sitter så mycket smakförstärkare och annan skit att om man är van vid det så blir det nog en omställning…

  Litet mer att sätta i dig tror jag 🙂

  #74690
  AvatarAakiraa
  Deltagare

  JAg tycker faktiskt egengjorda såser är mycket mycket godare. Vitlöksklyftor, svartpeppar, vitpeppar, grädde, NAM!
  Sedan är en stor favorit, köttfärssåsen med kryddor, vitlöksklyftor, någon dl tomatpure, grädde är det allra goaste. Väljer den såsen 15 gånger om. Vilken skit (färdigpåsar) jag ätit innan, helt otroligt!! 😀

  #74681
  AvatarMynlen
  Deltagare

  visst, det tycker jag med men folk som är van vid en viss sorts smak kan ha svårt för det först. Hade det med en gäst en gång 🙂

  #74702
  AvatarLantliga livet
  Deltagare

  enklaste såsen som finns:

  när du stekt en köttbit är det smör kvar i pannan och förhopningsvis lite kryddor oxå..
  ner med en skvätt grädde och såsen är KLAR!
  ät och njut!

  #74699
  AvatarLjung
  Deltagare

  Har på senaste ätit mycket omelett vilket ska vara bra för LCHF.

  Varje dag får jag i mig:

  200-300g Blandfärs eller fläskfärs
  Ett paket bacon (140g)
  50g riven ost
  6 ägg
  4-5 färska champinjoner
  1 dl grädde
  1-2 liter vatten

  Har alltså slutat med mjölk helt nu (börjar bli riktigt trött på vatten dock :P) och likaså korv och pulversås.
  Just ju får jag i mig väldigt lite kolhydrater. 1 dl grädde är 3g kolhydrater och 50g ost är 1.5g kolhydrater.

  Detta borde ju vara ok? Inte märkt någon direkt skillnad på kroppen än nämligen. Tips på nåt att dricka istället för vatten godtages gärna dock. Även tips vad jag kan ha i omeletten.

  #74691
  Avatarmallan85
  Deltagare

  smaksätt vattnet med gurk skivor eller citron skivor ;D
  mineral vatten är godare än vanligt vatten ibland hehe ;D

  #74689
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Kan vara så att du äter för mycket helt enkelt. Vi verkar äta ungefär lika mycket du och jag. I perioder går jag ner ganska kraftigt, sen står det still, eller jag går upp nåt kilo, för att sedan gå ner igen. Jag har inte kollat min dag-bok exakt för att se vad det är för olika faktorer som spelar in, men känner ändå att jag har hyfsad koll.

  I perioder när man äter reltativt strikt LCHF utan att gå ner, eller om man tom går upp , så känns det ju så klart trist. MEN jag tror det kan bero på flera saker, antingen att kroppen behöver anpassa sig, eller att man har dolda kolhydratskällor, tex mjölk i kaffet osv. FAST den mest sannolika anledningen är nog att man äter mer än man behöver, fast man egengligen inte är sådär hungrig.

  Jag läste tidigaer om folk som bara åt en eller två gånger om dagen och jag förstod inte hur de klarade det. Omöjligt tänkte jag. Även om jag åt lchf så åt jag kanske 4-6 ggr/dag, nu har jag väl mer som en slump märkt att jag inte behöver äta så mkt. Tillåt dig själv att bli riktigt hungrig, vänta sen lite till, ibland går det över, eller faktistk oftast. Jag tror att många med mig som är överviktiga egentligen är lite beroendepersonligheter som kanske ofta misstolkar ensamhet, utråkning, mm som HUNGER. Fan ja var hungrig jämt, även när jag åt. Värst var det ju när man käkade kolhydrater, men även nu kan jag lätt, om jag inte är observant och medveten ge efter för begäret att äta.

  Jag gissar att du är en kille/man, mest för att du verkar äta som en! hihi, hoppas verkligen att du inte tar illa upp nu, om du nu skulle vara en dam… men kolla min mat-dagbok o se hur jag ätit de sista dagarna, jag är själv förvånad att jag bara klarat mig på två mål mat om dagen. Skippa frukosten!

  Ge inte upp, kör på, redovisa allt här, skriv dagbok, väg dig regelbundet! Go Go Go!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 41 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.