Vad gör jag för fel?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #926
  Avataremmsan
  Deltagare

  LCHF är någonting väldigt nytt för mig. Detta är andra veckan jag kör metoden.. Första veckan gick jag ner 3 kilo men denhär veckan ingenting.. noll.. tvärtom har jag gått upp ungerfär ett halv kilo…

  Jag äter ganska likadant varje dag, p.g.a jobb och andra saker i schemat, så det blir enklast så..

  Morgon: Turkisk yoghurt med 10 gram fett/100g och kolhydrater under 5 gram fett/100g. Och så blandar jag i jorgubbsmos.. Jag vet inte exakt hur dåligt jordgubbar är men det fungerar som mitt enda sötningmedel just nu..

  Lunch: 3 ägg och 4 bacon.

  Middag: steker ofta biffar med lite citronpeppar på och så issallad och fetaost till.. + en dressing som jag gör av majonäs och gräddfil.. Ibland blir det lax i ugn eller grillade biffar.. men oftast med sallad och feta.. Fetaosten och också indränkt i olivojla i en burk i kylen. och så blir det oftas bara gurka till eller gul paprika.

  På kvällen blir det oftast hemgjord glass av 3 äggulor och 3 dl grädde som räcker till 4 portioner. och det slinker ner minst en om dagen.. och så har jag lite jordubbsmos på.

  Det är vad jag ätit snart dom senaste två veckorna… men nu har det tvärstannat. Man tycker ju att jag gör nånting rätt eftersom det ändå var en sådan drastiskt viktnedgång förra veckan på 3 kilo.. Jag dricker inget kaffe, bara vichy och vatten. en gång har jag syndat i söndags när en släkting fyllde år, och då åt jag bara en kakbit och två kex..Det är allt på två veckor..

  Vill bara veta vad jag gör fel nu, så jag inte hassar mer tid på detta och kan komma igång med viktnedgången nu.

  jag väger 78,3 just nu.. och vill väga runt 70 kilo till att börja med.. sen får vi se, vet inte riktig vad min normalvikt är, men just nu är den helt klart för mycket. och så har vi bröllop på kommande nästa sommar, så jag har ett år på mig att göra nånting åt dethär. vilket e varför jag vill komma igång så fort som möjligt.. :-

  #13442
  Avataremmsan
  Deltagare

  Jag kan ju ännu tillägga att all Majonäs, gräddfil, grädde, yoghurt och mjölk är naturell och av den fetaste sorten, och inte mer är 5g kolhydrater eller socker /100g.

  Jag har förstått att mejeriprodukter inte är så bra after all. Hur mycket får man äta om dagen av sånt då.. har lite svårt att välja vad jag ska äta om det bara blir kött och fett..

  och grönsaker då? Jag läste nånstans att den röda färgen på frukt och grönsaker inte är så bra för LCHF:are, så jag antar att jordgubbar hör till den kategorin.. vet ju inte ens om det stämmer.. man läser ju så mycket om dethär.. men allmänt förstod jag att man får äta allt som växer ovanför marken och mycket fett och kött och ägg..

  åker mejeriprodukterna bort har jag lite problem att veta vad jag ska laga.. Magen fungerar inte heller så bra av detta, och det beror väl på alla ostar jag trodde att jag fick äta. Edamost, fetsost, mozzarellaost och bondost hör väl till min vardag just nu..
  och mangen blir ganska hård av detta.. Men man får ju inga fibrer om man inte får äta bröd, eller spannmålsprodukter..

  #13441
  AvatarPeter
  Deltagare

  kör lite striktare då kanske och prova finns massa gott ju nötkött, fläskött i all former, (pannbiffar)makrill, sardiner, kyckling goda ostar (vanliga o mögel) finns bra korvar nån liten avokado kanske,, kräftor, räkor, musslor, krabba, grilla halloumi (ost)

  lite rövin för att bryta av det tråkiga en Liten bit marabou 86% choklad…

  lycka till förresten gå o köp skaldemans bok han e bra på att peppa. eller varför inte hitta nån bra med annika dahlqvist

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.