vad gör jag för fel!??

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3190
  Avatarisabell
  Deltagare

  Jag började med LCHF för 3 veckor sen.. Första veckan gick jag ner 3 kg och andra veckan gick jag ner 1. DOCK fuskade jag mig igenom de två första helgerna med massor av godis, fika, pizza, hamburgaresturangen max och så vidare. gick då upp allting igen och hamnade på startvikten.. nu har jag kört lchf utan fusk i över en vecka och har GÅTT UPP 1 kg och blivit större även på måtten? hur kommer det sig, jag gick ju ner i början men nu går jag upp.. jag har även problem med massor av förstoppningar, förslag på hur jag kan bli av med dom när jag gör lchf? uppsvullen mage går jag med varje dag, jättejobbigt för den är verkligen jätteuppsvullen.

  Tips på hur jag äter under en dag:
  Frukost – 3 bacon och 2 stekta ägg med massor av smör + ett stort glas vatten eller 2 kokta ägg med 2 msk majo med 3 bacon och smör + vatten
  Lunch – Köttfärsbiffar med bea och fetaost samt smör eller köttfärs med ost kryddor bea och smör + vatten
  Middag – samma som lunch, kan bli smörstekt fläskkarre med 2 msk bea och smör samt fetaost.

  Jag ska även tillägga att jag varit ute på 3 långa promenader under den här veckan (7km i skogen med backar sand osv.) 2 utav dom var på morgonen innan frukost.

  vad gör jag för fel? varför blir jag större och går upp i vikt?

  #49513
  AvatarMamita
  Deltagare

  Jag tycker du äter rätt bra. Men du får ha tålamod. Äter du en massa kolhydrater binder det vätska och du går upp 1-2 kilo, som du sen går ner när du drar ner rejält på kolhydraterna. Om jag fuskar nån gång går jag upp direkt, går omkring som en jäkla ballong över magen, men det går över på ett par dar och jag har gått ner allt igen på 1-2 veckor. Så det är liksom inte värt det. Det är som att sluta röka eller nåt, man får lägga av med sockret och kolhydraterna helt enkelt, och efter några veckor är det inte alls svårt, inget sug har man heller då.

  mamita

  #49514
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  om du äter som du skriver är det bara tålamod som gäller… prova linfrökakor mot förstoppning=)) Lycka till!!

  #49515
  AvatarGohper
  Deltagare

  Som Mamita skriver kh binder vätska, för mig försvinner dom lite fortare dock.

  Så om du äter som du skriver så ha tålamod!

  Vad gäller förstoppningen så finns det många trådar här om det, det verkar som det funkar för många att dricka mer vatten, för mig funkar kolsyrat bäst. Och stressa inte på toa, sitt och njut med god lektyr av något slag.

  #49512
  AvatarAily
  Deltagare

  I början är det lika vanligt att gå upp som ner i vikt. Det viktigaste är att äta när man är hungrig. Med tiden kommer du bli mindre hungrig och förmodligen äta mindre, vilket kommer att resultera i oundviklig viktminskning. Se bara till att sluta äta när du inte är hungrig längre. Det spelar ingen roll vad du äter om du äter dig övermätt. Det är aldrig bra.

  Lycka Till! 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.