Vad gör jag för fel?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #906
  Avatarrosiefromsweden
  Deltagare

  Jag har gått på LCHF i tre veckor nu. De första två veckorna gick jag ner sex kilo, och jag var mer än nöjd. Den här sista veckan har jag inte gått ner alls. Jag vet inte om det bara beror på hormoner, eller om jag gör något fel. Jag har ätit tre oppsies den här helgen, jag äter bär nästan varje dag och jag har lite för lätt att glömma bort att dricka vatten. Kan något av detta påverka? Eller äter jag för mycket proteiner? Jag äter ev ett ägg på morgonen, en kycklingfilé till lunch och något liknande till middag. Till det äter jag grönsaker lagade med smör och grädde, men sällan sallad. Jag tror inte att mina portioner är så stora, men jag har svårt att bedöma det själv. Jag menar – om jag hade kunnat bedöma det hade jag inte varit så fet…
  En annan sak är att jag har lite ont i magen. Det är inga kraftiga kramper, men lite magknip som inte vill försvinna.
  Snälla, är det någon som har varit med om något liknande?

  #13252
  Avatarrosiefromsweden
  Deltagare

  Kom på en sak – jag har gjort lite glass och även bakat kakor. Eftersom jag inte hittade sukrat ansvände jag först Splenda och när det var slut tog jag Hermesetas. Kan det ha påverkat viktminskningen?

  #13249
  AvatarKarla
  Deltagare

  Vad var det i kakorna? Mjöl?? Rent spontant tycker jag att du borde försöka sluta helt med allt sött som glass, kakor och bär. Du håller uppe sötsuget, och det är bäst om du kan få bort det helt. Tro mig, det går fort över, även om den första tiden utan något sött kan kännas jobbig. Om du äter ordentliga matportioner med tillräckligt mycket fett, blir du så mätt att du inte ens kan TÄNKA på kakor! 😉

  #13251
  Avatarrosiefromsweden
  Deltagare

  Nej, inget mjöl, men det var sötningsmedel, och nu har jag läst att det inte är någon bra idé. Du har säkert rätt – att det är bättre att sluta helt med allt som påminner om mitt gama liv med godis och kakor.

  #13248
  AvatarFranke
  Deltagare

  LCHF är vattendrivande, de där 5+ kilo som folk tappar första veckan är i princip vatten. Det är inte realistiskt att tappa mer än 100g fett per dag, då 1 kg fett är 9000 kcal som ska bort. Viktnedgång varierar dessutom, man kan gå ned en hel del en vecka, sen står det still ett tag, sen kanske man gå ned mer igen.

  #13250
  Avatarrosiefromsweden
  Deltagare

  Eftersom jag väger så mycket trodde jag att jag kunde gå ner 2 kg per vecka, men ok…jag ska försöka vara tålmodig :-

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.