Vad gör mononatriumglutamat med kroppen?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Vad gör mononatriumglutamat med kroppen?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6094
  Avatarkaxsen
  Deltagare

  Hej!
  Ny här på forumet och på all kunskap om LCHF, men jag vill testa detta. Har en massa kryddor från Alpnaering hemma och de innehåller mononatriumglutamat. Dessa kryddor är ju toppengoda att blanda med creme fraiche, men nu har jag förstått att detta ämne inte är bra för oss som kör LCHF.
  Men varför? :blink-smiley: Liiite kan väl inte göra ngt, eller?

  Ska jag kasta skiten för att inte falla för frestelsen? Hoppas det finns någon som kan ge ett bra svar.

  Är inne på 4:e dagen ”bara”, ´men nu har sötsuget kickat in. Var storkonsument av Cola zero och godis, mackor, chips mm… Har ni några bra tips? Tog ett tuggummi (sockerfritt) å det va ju inget bra! Sedan tog jag ett helt äpple igår, men det va inte bra heller!!! :bored-smiley:
  Blir galen på allt detta. Jag blir inte nöjd av ett ägg el en ost – JAG VILL HA SÖTT!!!!!

  #92301
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Glutamat är en signalsubstans i nervsystemet och vår kropp tillverkar hela behovet själv. Man kan ju då fundera på hur nyttigt det är att tillföra mer via födan. Detta oberoende av vilken kost man äter. Jag tror inte det är så farligt att äta upp det du har i lagret.

  Ät en klick smör vid sötsug, ge inte efter.

  #92303
  Avatarkaxsen
  Deltagare

  Tack, det lät ju bra! :thumbup-smiley: Ska inte ge efter, men det är svårt. En klick smör tror jag inte att jag får i mig utan att spy…

  #92300
  AvatarPOLYMELUS
  Deltagare

  Ingen har sagt att det ska vara lätt, bara kämpa på! Jag gick på LCHF i några månader förra året, och då gick jag ner 10 kg. Har haft lite uppehåll till och från sen dess, men nu har jag börjat igen (2 januari). I början var jag helt galet sugen på allt sött hela tiden, men nu börjar det släppa.

  Jag tycker dock att det inte är någon större fara att unna sig något gott ibland, som till ex steviachoklad eller annan bakning enligt LCHF. 🙂

  #92304
  Avatarkaxsen
  Deltagare

  Nä, det är sant! Jag blev så lycklig när jag hittade chokladglass igår med 1,4kh/100 gr! Sötad med stevia… :thumbsup-smiley:
  http://www.kaxsen.se

  #92305
  Avatardiluttan
  Deltagare

  Glutamat är totalförbjudet i tex australien,,i ett land som inte alls bryr sej så mycket om saker och ting så är det totalförbjudet!
  det säjer ganska mycket!!!!!
  I europa så är det tillåtet i männniskomat men inte djurmat!!!
  anledning ok i männsikomat???
  människor kan läsa o utesluta!!

  dom som slutat med glutamat kan tillochmed bli astmafria!!!!

  hade en film från ett godmorgonprogram om glutamat,,hittar de inte nu.

  men det programmet fick mej at bli glutamat fri!
  snuskigt ämne!!

  #92302
  AvatarLimp
  Deltagare

  Extrem sötsug i början är nog att betrakta som abstinens vid avgiftning. Gå inte i fällan att börja stoppa sött i munnen på dig. Ät något annat… skaffa ett substitur t.ex ölkorv, torkat skinka, salami mm. så klarar du sedan de flesta sugen även i framtiden. Ger du efter nu, sätter sig det hela på hjärnan och du kommer troligen sitta i ”fuskarfällan” för evigt. Alternativet är att bara härda ut…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.