Vad hände med min kropp?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3922
  AvatarElin
  Deltagare

  Igår va första dagen som jag helt uteslöt socker och nästan helt uteslöt kolhydrater. Innan dess åt jag väldigt mycket av båda, men kanske mest socker.
  Imorse när jag vaknade så mådde jag uselt. Jag var helt svag och precis kallsvettig över hela kroppen. Hjärtat kändes ansträngt trots att jag bara låg ner. Blev lite orolig över hur jag skulle orka gå upp med min 5 månaders dotter som jag knappt orkade amma.
  Jag blev tvungen att ringa till sjukvårdsrådgivningen och be om råd. Sjuksköterskan sa att hon trodde det kunde bero på att jag helt tagit bort sockret i det jag äter och att kroppen då visat på abstinens. Kan det va så? Hon bad mig gå upp och ta ett glas mjölk, men då den va slut så fick jag ta ett glas saft. Började skaka i händerna efter några minuter, men efter ungefär 15 minuter så mådde jag bättre.
  Hur ska jag göra om det nu va så att jag fick abstinens som gjorde mig så dålig? Ska jag trappa ner med sockret och sen helt sluta? Jag som va så peppad igår 🙁
  Nu känns det nästan lite hopplöst…

  #60991
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag skulle säga att du istället borde trappa ner på kolhyderaterna långtsamt, istället för att ta bort dem helt med en gång. Mindre pasta/ris/potatis/bröd med mera allt eftersom. Men så får du inte glömma att lägga till fett och protein. speciellt fett.

  #60993
  Avatarwar
  Deltagare

  Abstinens, helt enkelt. Det går över och sen är det underbart att slippa problemen med låg blodsocker

  #60996
  Avatarskratt-maja
  Deltagare

  Kan tala om att jag inte var helt i balans de första dagarna efter att jag lagt godiset på hyllan förra sommaren! Men tog inte så mycket som en vecka för mig att se att inte dalarna i blodsockret blev så djupa.
  Då jag försökt sluta med godis flera gånger tidigare och inte klarat mer än ca 3-4 månader bestämde jag att dela upp det hela, dvs först bort med godis snacks och annat och först nu ett år senare har jag dragit ner på kolhydrater fr pasta potatis och ris!

  Detta är ju det som passade mig för att fungera någorlunda under tiden!
  Stort lycka till och hoppas att du hittar det som passar dig!

  #60992
  Avatarwar
  Deltagare

  Är ju inte så konstigt egentligen, om man som du skriver har ätit massor av socker så är ju kroppen van med dom snabba sockerkickarna, klart som fan den protesterar när du inte ger den det.
  Jag skulle köra Cold Turkey, dvs bara skita i abstinensen och köra på.
  Men det är jag det.

  #60990
  AvatarMynlen
  Deltagare

  eftersom du ammar skulle jag trappa ner litet. Inte sluta helt tvärt. Inte för att mjölken påverkas eller nåt, men för att DU orkar amma barnet.

  #60995
  AvatarElin
  Deltagare

  Tack för era svar! Jag tog det lite lugnt igår och funderade på hur jag skulle göra. Idag sitter jag här och har ätit ägg och bacon till frukost. Jag kör på. Borde ju inte få en likadan abstinenschock…?
  Igår va jag riktigt sugen på godis…när når man kulmen av begäret och när börjar det trappa ner? Nån som vet? Har hört att det kan ta en till två veckor att bli av med sötsuget. Hoppas det går snabbt för mig.

  #60994
  AvatarElin
  Deltagare

  Vart hittar jag weight loss ticker någonstans?

  #60989
  AvatarMynlen
  Deltagare

  klicka på en då kommer du till sidan.
  annars finns det en bra tråd om det i ”hur man använder forum”

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.