Vad händer sen?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4457
  AvatarA
  Deltagare

  Min plan är att nå min målvikt med hjälp av lchf. När jag nått den tänker jag börja äta som vanligt igen, dock mindre socker och mindre kolhydrater i vardagen, men ändå inte så extremt som på dieten.
  Jag räknar med att gå upp några kg igen, men finns det risk för att man går upp Alla kg, trots att man äter nyttigt och lagom mycket ?
  Och finns det risk att man kan bli sjuk ?

  #67429
  AvatarMynlen
  Deltagare

  sjuk av att börja med normala maten igen eller sjuk av LCHF?

  Om du går över till hur du äter ”normalt” igen är jag övertygat om att man, på sikt, går upp sin hela vikt igen och mer. Eftersom man på vanlig kost går upp ett eller några kg per år. Men, det beror alltså på hur strikt du är med ”mindre socker och kh”, det är nog en balans du får hitta själv. Det är ju ganska enkelt att när man märker man går upp för mycket att dra ner på kh igen och lägga till litet fett.

  Jag tycker förresten det inte är något extremt med LCHF. Det är egentligen helt normal mat, fast utan kh bomber. Och fettet är bara till att se man håller sig mätt och får i sig tillräckligt med näring. Det är inte så man ”vräker i sig fett”, som många påstår.

  #67430
  AvatarKickili
  Deltagare

  För egen del så nu när jag nått målvikt så fortsätter jag att äta så som jag vant mig vid och trivs med alltså LCHF. Jag kan däremot ”unna mig” något med kolhydrater nån gång om man är bortbjuden eller så. LCHF är inte någon ”diet”. Jag ser det mer som ett val och ett sätt att leva. Hela min familj äter dessutom lika( sambo och tonårsson). Kanske är det svårare att hålla fast vid LCHF om man lagar olika mat till andra familjemedlemmar?
  Jag är ganska säker på att du går upp i vikt om du börjar äta som vanligt sedan.
  Lycka till 🙂

  #67428
  AvatarVodo
  Deltagare

  jag äter LCHF för livet. Med ”vanlig” kost (tallriksmodellen och GI-inspirerat och väldigt lite socker) gick jag upp 1-2 kg om året tills de slutligen var närmare 20 kg för mycket. No more! Nu ligger jag på 54 kg några kilo upp eller ned, sedan 1 och ett halvt år. Jag äter skräpmat lika ofta som innan (några gånger i månaden) utan att gå upp, så det är definitivt den ”vanliga” kosten som gjorde att jag gick upp.
  LCHF är ingen bantningskur utan en livsstil. Men det finns många varianter och själv följer jag en ganska liberal LCHF med uppemot 60 gram kolhydrater vissa dagar.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.