Vad ska jag ta mig till…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4926
  AvatarMariamaP
  Deltagare

  Ledsen,utmattad och gråtfärdig…….Har ätit LCHF nu i 7 månader. Ganska strikt men fuskat liiite ibland. Detta är min livsstil men… Kramperna i vader och fötter är extreeeema. Börjar i ena benet och foten och går över samtidigt till det andra. Vaknar så här mitt i natten:( OM jag hinner sätta mig upp kan jag hinna massera bort det men oftast hinner jag icke. Skriker och gråter (30 bast) tårna böjs uppåt och kramperna når ibland till knäna som man tror ska böjas bakåt. Kan inte sätta mig upp alls utan får ligga där och skrika i bra många minuter. Min son tror jag håller på o dö o min man jobbar natt. Dricker ca3 liter vatten om dan, saltar extra, käkar magnesium och d-vitamintillskott och stretchar ordentligt på kvällen. Kramperna var värre i somras när jag tränade så nu vågar jag knappt. Har aldrig haft kramper innan jag la om kosten, inte ens under graviditeten. Har blivit testad från allt från sköldkörteln till cancer. Nada. Kan det va kosten? Vad gör jag för fel? Vill inte sluta men vill bara sooooova…..

  #75856
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Tydlig brist på magnesium, zink och kalk! Dock läser jag bara till undersköterska men dessa symptom var tydliga vid just denna typ av mineral brist! Om du är mkt orolig ska du absolut tala med läkare som kan lugna dig. Det kommer bli bra ska du se, kram på dig

  #75855
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Vid närmare efter tanke och bläddrande i skol litteraturen så borde du på måndag ringa din husläkare. För att ta till godo sig kalcium behöver man sova.

  Så om du äter det så ska det intas före läggdax. Eller ett glas mjölk. Har för mig att banan är innehållsrik på magnesium, så om du står ut nu under helgen testa det!

  #75844
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  ..Eller ät lite nötter, förslagsvis paranötter, om du vill undvika allt socker som finns i banan. 🙂 Se till att dricka ordentligt också.

  Mig hjälpte det att (förutom nötter) då och då hälla upp lite salt i handflatan och häva i mig. Smakar skit men stoppade kramperna.

  #75852
  AvatarMariamaP
  Deltagare

  Äter magnesiumtillskott redan. Slängt i mig en halv tsk salt precis. Kalcium finns det i grädde, creme fraiche och bregott? Står inget på förpackningarna.

  #75843
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hårdost är mycket kalciumrikt. 🙂

  #75851
  AvatarMariamaP
  Deltagare

  Typ herrgårdsost? Kan leva på det. Fick precis ett meddelande från en på forumet att jag borde testa mig för Borrelia. Kramper i vaderna är tydligen vanligt men att Borrelia kan förvärra kramperna avsevärt. Ska till läkarn på måndag så får vi se. Skriver här sen om dom hittar nått överhuvudtaget. Tack allihop för ea vänliga svar.

  #75846
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Håller en tumme, blir bra ska du se!! =))

  #75847
  AvatarSolile
  Deltagare

  Å så hittade jag detta inlägg efter att jag precis startat en tråd med samma problem. Börjar bli asjobbigt med dessa kramper! Kom på en sak nu; ni säger att man ska dricka ordentligt, men kan man dricka för mycket? Har hört att det sköljer bort de mineraler som kroppen faktiskt behöver då. Men det kanske krävs många liter vatten för det?

  Ska testa salt jag med! Tack 🙂

  #75854
  AvatarManni61
  Deltagare

  Så här skriver Anna Hallén om ämnet Magnesium
  ”Varför kan man få magnesiumbrist med lchf?”

  Ja, här kommer ett försök till svar:
  Mycket av det vi har plockat bort innehåller mycket Magnesium. Ex:
  Fullkorns rågbröd 51 mg/ 100 gr
  Special K 56 mg/ 100 gr
  Det vi nu äter innehåller väldigt lite Mg. Ex. (Har ni mer Mg innehållsrikta livmedel, hör av er. Vi behöver bra källor)
  Bacon 15 mg/ 100 g
  Ägg 11 mg/ 100 gr
  Smör 3 mg/ 100 gr
  De som väljer grönsaker har lite större möjlighet att få i sig lite mer Mg (Har ni bättre lågkolhydratgrönsaker med mer Mg hör gärna av er. Vi behöver fler tips)
  Broccoli 23 mg/ 100 gr
  Och så mitt evinnerliga tjat om nötter.. sa hon med bus bakom båda öronen. icon_wink.gif
  Mandel 280 mg/ 100 gr (1 dl är 43 gram så 1 dl ger 120 mg Mg)
  Alla inom LCHF har tagit bort mjöl och fullkorn. Det är kanon. men vi tappade en Mg källa som vi tidigare förlitat oss på. Det som däremot är bra att vi nu slipper lektinerna som finns i mjöl och fullkorn. De minskar nämlligen upptaget av mineraler, så jag vet faktiskt inte hur mycket av den innehållande mängden som kroppen verkligen tog upp.
  Bara för att något innehåller något så är det inte säkert att kroppen kan ta upp det.
  Många inom LCHF tar bort nötterna på grund av kolhydratinnehållet och ibland på grund av att det finns en del gifter förknippat med våra nötter.
  Och nu börja många med NCHF. Alltså tar även bort grönsker som broccoli. Då är våra naturliga Mg källor ganska så små och bristen kommer som ett brev på posten.
  Jamen var fick man Mg ifrån förr då? Nummer ett så åt vi växtdelar och nötter och sen åt vi gärna skaldjur.
  Och DÄR kanske vi har en smart lösning. Vi LCHFare bör äta betydligt mer fisk och skaldjur, då närmar vi oss enuiterna:
  Musslor 50 mg/ 100 gr
  Räkor 42 mg/ 100 gr.
  anna_namnteckning_blogg.jpg

  #75845
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Kanon, tack!!

  #75848
  Avataralfons
  Deltagare

  Anna Hallen är jätte br hon har presis börjat med sin blogg igen

  #75850
  AvatarMariamaP
  Deltagare

  Fick ingen läkartid förrän på Fredag. *Suck*

  #75849
  AvatarMariamaP
  Deltagare

  ”Kalcium och Magnesium är lugnande mineraler. Magnesium är ett mineral som nästan alla har brist på, dels p.g.a. att vi äter magnesiumfattig kost men också p.g.a. att Magnesium förloras med urinen när man är stressad. Under perioder av stress kan man förlora mer än hälften av sitt Magnesiumlager. Magnesiumbrist gör att irritationströskeln blir lägre och att man lättare oroar sig för saker och ting. Detta kan ge en inre malande oro, svårigheter att sova och att man spänner sig mycket i situationer som inte skulle kännas påfrestande om man hade normala Magnesiumnivåer i kroppen. ”

  #75857
  Avatarmei-mei
  Deltagare

  Vad sa doktorn?
  Äter du ensidigt? Magnesium är ett viktigt salt som andra skriver. Det är muskelavslappande. Överskottet kissas ut om man har normala njurar. Kaliumbrist kan också ge kramper.Det är också viktigt att få i sig selen. Det finns i skaldjur. Det låter inte alls bra att du har dessa kramper. Något är ju sannolikt fel!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.