Vad ska man göra när man avslutar lchf?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Vad ska man göra när man avslutar lchf?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5546
  AvatarMartiin
  Deltagare

  Hej , jag undrar vad jag ska göra när jag nått mitt mål? Mitt mål var att tappa 16 kg , jag började den 3de februari och har gått ner i nuläget 9kg 🙂 Är väldigt nöjd men jag vet inte vad jag ska göra när jag nått mitt mål? Ska jag börja äta sakta men säker lite pasta osv eller? Tack för hjälpen !

  #85691
  Avatarciah
  Deltagare

  Varför sluta äta nått som man bra av och gå tillbaka till till det som fått en att gå upp i vikt? LCHF är ingen diet utan en livsstil.. 🙂
  Grattis till dina tappade 9 kg :thumbsup-smiley:

  #85684
  AvatarMadde01
  Deltagare

  När jag har nått min målvikt, kommer jag EV att äta lite klyftpotatis (makens k-potatis är gudomligt god) samt äta
  mera grönsaker. Kommer att välja mina tillfällen.

  Här blir det ingen mer pasta för min del. Det var ju bl a den som gjorde mig kraftig samt trött.

  #85679
  Avatartoru
  Deltagare

  Avslutar? Nu förstår jag inte… 🙂

  #85693
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Håller med. Tror heller inte jag kommer avsluta. Möjligtvis unna mig lite avsteg ibland. Kankse prova lite långsamma kolhydrater i hop med träning? Annars LCHF FOR LIFE!!! Död åt brödätarna!

  #85694
  Avataracke
  Deltagare

  Du ska nog börja med en gång att sluta tänka på lchf som en bantar metod. Du kan ju äta liiite mer kh men du måste ju se till så du inte går upp alla kg igen. Därför ska du nog inte ens tänka tanken att ”avsluta” lchf. Då e man liksom redan inne på fel tänk. Hoppas du förstår hur jag menar.:)

  #85695
  AvatarIrene
  Deltagare

  Håller med om att det inte är en diet utan en livsstil. Varför som sagt sluta med något som man mår bra av.
  Om man ska hård dra det hela lite, så kan ju en alkoholist säga efter 3 månader ”nu har jag mått bra i 3 månader så nu kan jag ju unna mig lite vin”. Det brukar inte sluta så bra.
  Sockret är vår värsta fiende/gift. För ca 2 år sedan gjorde jag själv tabben att börja äta (bara lite) som förut med potatis o bröd och märker inte att mängden ökar o ökar. Så satt jag där i socker/bröd träsket igen o svullade upp alla kilon jag gått ner plus lite till. Mitt dåliga humör o känsliga mage var tillbaka som ett brev på posten. Tack o bock.

  Nu är jag på banan igen jag går ner i vikt dock väldigt sakta men det struntar jag i, för jag mår så himla bra, både mage o hjärna är intakt så att säga.

  #85692
  Avatarwar
  Deltagare

  Har ju lärt mig att äta bättre nu och inte småäta, så när jag blir målviktig kommer jag lägga mig närmre en medelhavskost

  #85690
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  För mig är LCHF oxå en livsstil- dock kommer jag när viktminskningen är helt klar lägga till lite bär och grönsaker. Väga och dokumentera kolhydraterna alltså bär och grönsaker, för att se var min gräns går antingen för viktuppgång eller khkoma. Vill inte dit igen..

  #85683
  Avatarqwe
  Deltagare

  Byter du diet så kommer du antagligen att reagera annorlunda på den dieten. Du kan gå ner, eller kanske mer troligt upp. Du bestämmer själv vilken diet du tycker fungerar bäst.

  #85696
  AvatarMartiin
  Deltagare

  Tack för era svar , jag bör nog inte avsluta som ni säger. Tack för motivationen <3 Jag undrar en annan sak , det enda jag tycker är svårt att hålla sig ifrån är pizza. Jag är fan kär i pizza , så jag undrar när jag nått mitt mål kan jag typ äta pizza 1-2 gånger i månaden? Just nu käkar jag ungefär kebabsallad 2-3 gg i veckan ( ute ) och dricker cola zero varannan dag , så det är inte så svårt egentligen att köra lchf 😀

  #85685
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Du kan väl testa att göra meatzza istället. Recept finns på forumet.
  Man gör en botten av köttfärs, in med den i ugnen. Sen lägger man på pålägget
  o sen in i ugnen igen.

  #85697
  AvatarSolen
  Deltagare

  @Martiin 386069 wrote:

  Tack för era svar , jag bör nog inte avsluta som ni säger. Tack för motivationen <3 Jag undrar en annan sak , det enda jag tycker är svårt att hålla sig ifrån är pizza. Jag är fan kär i pizza , så jag undrar när jag nått mitt mål kan jag typ äta pizza 1-2 gånger i månaden? Just nu käkar jag ungefär kebabsallad 2-3 gg i veckan ( ute ) och dricker cola zero varannan dag , så det är inte så svårt egentligen att köra lchf :D

  Hej! det finns ju lchf pizzor man kan göra har jag sett, men jag vet inte hur goda de är. det är nog individuellt vad man kan äta när man nått sin mål okt tror jag. Prova dig fram.

  #85682
  Avatarduckling
  Deltagare

  @Solen 386090 wrote:

  Hej! det finns ju lchf pizzor man kan göra har jag sett, men jag vet inte hur goda de är. det är nog individuellt vad man kan äta när man nått sin mål okt tror jag. Prova dig fram.

  En lchf pizza kan vara grymt god med rätt grejer på, men den ersätter aldrig en riktig pizza. Men en del saker får man lära sig att klara sig utan. Det är lätt hänt att man hamnar tillbaka i sina gamla vanor igen, om man ”unnar” sig en pizza eller två i månaden.
  Fanns det inte en kille som nyligen gjorde rejält moffiga lchf- pizzor på youtube nyligen???

  #85680
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag fixade en riktigt god pizza häromdagen. Två ägg vispades med 25g riven ost. Stekte som en omelett och sen lade jag på stekt kyckling och pizzakryddor och gratinerade med ytterligare 30-40g riven ost. Kolla här: http://www.tommytappar.se/?p=1039

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.