Vad ska man kolla efter i innehållsförteckningen?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Vad ska man kolla efter i innehållsförteckningen?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4079
  AvatarLarz
  Deltagare

  Jag har sen ca. 1 vecka tillbaka börjat lite med LCHF, är inte jättestrikt, men mitt mål är att bli striktare och striktare och successivt fasa ut alla kolhydrater och andra negativa ämnen. Och har nu lite smått börjat lära mig att titta mer på innehållsförteckningen, som jag var dålig på innan. Men jag är lite osäker på exakt vad det är jag ska kolla efter och vad jag bör undvika? Tänkte om ni kunde ge lite nybörjartips så att jag har en bra grund att gå efter, eftersom jag är lite dålig på sånt där och har inte koll på exakt vilka ämnen som är negativa för kroppen.

  Jag har förstått att jag ska undvika saker med allt för mycket smakförstärkare, potatismjöl, juice, druvsocker, glutamat, socker och undvika E-nummer så gått det går, för att ta några exempel vad jag brukar kolla efter. E-nummer tycker jag är lite svårt att undvika helt och hållet, eftersom många livsmedel mer eller mindre verkar ha endel E-nummer. Fast jag har förstått det som att endel E-nummer är mindre farliga och att endel är värre. Fast det blir nog lite överkurs för mig att hålla reda på i huvudet exakt vad alla E-nummer innehåller såhär i början.

  Vad mer bör jag undvika?

  #63332
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag är inte så himla noga. jag undviker allra mest smakförstärkare och E261 (eller var det nu 621 eller nja, natriumglutamat) sen är jag inte så 100% strikt om det ingår litet potatismjöl eller sånt. Beror litet på produkten. vissa E nummer är ju helt normala ämnen som inte är dåliga eller nåt.

  Det bästa du kan göra är laga maten själv, dvs inte använda dig av halvfabrikat. då vet du vad som ingår.
  T.ex. tacokrydda om man köper den innehåller den en hel del saker men den är väldigt lätt att blanda själv.

  Sen kolla upp saker succesivt när du stöter på det, du behöver ju inte vara panisk för att du fått i dig litet av ett visst ämne som kanske är dåligt för dig men som du åt massor av förr..

  #63331
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  E620-627 bör undvikas… läs ”den hemlige kocken”… Välkommen och lycka till=)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.