Väga sig eller inte??

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2743
  Avatarkika
  Deltagare

  Hej,
  Jag funderar på det där med vågen, jag befinner mig i vecka 2 med LCHF, och har ”bara” gått ner 3 kg. Jag har en lång resa ner till målvikten (ca -50kg), så det finns ju att ta av 😉
  Har jag använt mig av för mycket mejerier (har blivit ganska mycket grädde)? Den sista veckan bara ner -0,5kg. Eller ska jag försöka sluta väga mig varje dag, kanske bara 1 gång i veckan? Men det jag är ute efter är ju en bekräftelse på att jag gör ”rätt” och det behöver jag för att verkligen känna att det här kommer fungera för mig?
  Någon som känner samma sak? ???

  /Kika (nybörjare på LCHF-tänket)

  #42661
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Jo det är normalt. Första veckan tappar man en del, mest ”vattenkilona” som det kallas. Därefter är 0,5 till 1 kg per vecka normalare. Så du gör inget fel (så vitt jag kan se) förutom att du vill gå ner fortare än vad kroppen vill.

  Tänk så här, att om du går ner saktare så hinner skinnet att följa med bättre! speciellt om du måste tappa mycket. Lika mycket som jag f.ö. 🙂

  Väga dig varje dag är till ingen nytta, den skjiljer sig från dag till dag och ibland var jag plöts 2 kg upp. Men om jag tar vägdag en gång i veckan ser jag tydligen nergång ändå. Glöm inte heller att kroppen i menscykeln ändras, just innan för mensen eller ägglossningen håller den fast en del vätska= vikt.

  Om du gör rätt kan vi bara svara på om du berättar vad du äter och hur mycket. Titta i dagböckerna då lär du dig även mycket!

  Och så kan man hamna på platåre, en tid då det verkar som inget händer. Men mät dig också, då märker man oftast att det händer ändå något även om vågen inte visar det!

  lycka till och välkommen!

  #42663
  Avatarkika
  Deltagare

  Tack för välkomnandet, ibland kan man känna sig ensammast i hela världen på det här och det känns skönt med lite sällskap på resan liksom 😉

  Ska försöka hejda mitt tänk i att allt ska gå fort, fort! Jag har gått till en dietist i ca 1 år och gått ner ca 4kg, med hjälp av tallriksmodellen, gav mig inget positivt alls, fuskade tillslut mer än jag hade gjort innan jag började med den! Och nu känner jag mig väldigt ivrig på att verkligen känna att man mår bra och att man GÅR NERÅT 🙂

  Bra tips med Dagböckerna, där fanns otroligt mycket bra att läsa, tänkte starta min egen ikväll tror jag, om jag vågar!

  Ska också plocka fram måttbandet!
  /Kika

  #42662
  AvatarLindos
  Deltagare

  Hej där.
  Är också relativt ny här på forumet.
  Jag vägde mig också nästan varje dag till en början just av den orsaken du skriver…bekräftelsen..men slutade med det efter ett tag och använder mig numera av måttbandet och att man faktiskt känner det på kläderna, visst väger jag mig ibland men inte så ofta nu.
  Själv har jag nog ca 50 kilo jag vill bli av med och det känns som att detta verkligen kan fungera för mig, älskar kött och kyckling med olika kryddsmör.
  Det svåraste var att inte macka till frukost, jag provade att göra oopsies men njaa… inte riktigt samma sak, men man vänjer sig säkert.
  Jag har alltid druckit mycket läsk eller saft så det var rätt knepigt att sluta med det då jag inte dricker varken thé eller kaffe… oboy!.. men mjölk är ju inte så bra…tyvärr..
  Har nog aldrig druckit så mycket vatten innan som jag gör nu 🙂

  Vad dricker ni andra??

  #42657
  Avataralfons
  Deltagare

  Hej och välkommen dricker vatten något glas vin ibland om du gör chocklad mjölk på kakao lite sötningsmedel och hälften vatten hälften grädde men bara någon gång inte varje dag

  #42660
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Lindos, kolla äggmjölk under matlagningstråden….. att dricka alltså!. Sen jag börjat med det är jag frälst. :))

  #42658
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Välkommen tjejer, kul att ni är med! Det är upp till var och en hur ofta man väger sig. Vissa väger sig en speciell dag i veckan, några varje dag. Jag tar det när jag känner för det, men mest i gång i vecka. Det viktigaste för mig är att skriva allt jag äter under dagen, vill ha koll hur många kolhydrater jag stoppar i mig. Jag dricker vatten, ibland bubbel, kaffe. Kroppen börjar reagera på kosten och då kan vikten gå upp och ner den första tiden för vissa, andra bara rasar i vikt. Lycka till, kommer följa era spår!! 😀

  #42655
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Välkomna och lycka till=))

  #42656
  AvatarKnuffa
  Deltagare

  *slår ett slag för det älskade MÅTTBANDET* :-* Glöm inte det!

  #42659
  Avatarcaizita
  Deltagare

  Jag har varken mätt mig eller vägt mig… 😉
  Hmm varför,
  Mår bra, like a prinsessa :-*
  byxorna blir lösare å lösare
  Det räcker för mig…

  men samtidigt, så tycker jag det går lite långsamt,..
  men det kan bero på mitt lördagvin kanske….
  men vet ni va ”mina” goa lchf are, det får va sååå
  njuter av alla andra fördelar jag får genom lchf

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.