Vägen mot -20kg

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 78 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1019
  AvatarTess
  Deltagare

  Tänkte skriva lite här om hur de går för mej så jag kan få feedback på om de e något som jag äter som e riktigt knasigt eller kanske t.o.m riktigt bra!
  Jag har gått upp massor i vikt de senaste året, kanske för att jag läste till kallskänka och efter det blev jag arbetslös och bara satt hemma i stort sett framför datorn. Jag har alltid varit ”stor” men i det senaste har de varit väldigt många kg+.
  Förra veckan bestämde jag mig för att börja med detta. Kom på att de var nog inte den smartaste veckan att börja på då vi åkte till mina föräldrar och mamma fyllde år. Men jag var rätt duktig ändå, inga ”stora” kolhydrater som bröd, potatis, ris osv. Men de blev nån halv kaka och en liten tårtbit. Men nu denna vecka så började jag ”på riktigt”. Tycker det har gått väldigt bra dessa 5 dagar, har inte saknat potatis eller liknande, å känner att de faktiskt inte e så svårt då de finns substitut till de mesta. Jag e brödoman (!?), men om jag verkligen vill ha något som e ”brödlikt” så finns de ju massa LCHF-recept som kan mätta mitt bröd-begär.
  Saknar ett bra substitut för pasta bara, de kanske kommer i framtiden!

  Jag har läst runt lite på diverse dagböcker och de verkar som de flesta nån gång (eller kanske bara en gång) syndar, fuskar. Och jag gjorde de igår. Rödvin, säger bara de. Men nu tar vi nya tag och glömmer de.

  Något som jag har känt, som kanske e lite konstigt, e att jag e lite trött på fett, eller så har jag bara tröttnat på de fettet jag äter och behöver lite nya recept och förslag på fett/mat. Men vem vet, kanske denna diet inte passar mig? Älskar ju feta såser och grädde, men när man får äta nått, då blir de tråkigt till slut. Som ett litet barn 😉

  Ge mej gärna feedback, det hjälper mig i kampen mot -20kg! weeehoo nu kör vi! (behöver pepp)!
  //Tess 8)

  #14695
  AvatarEwalena
  Deltagare

  Hej Tess. Nu glömde jag att kolla när du påbörjade din resa. Jag blev lite sugen på att svara. Jag började min lchf resa genom att läsa en bok från pärm till pärm som jag hittade hemma hos min son. Den gav mig verktygen för att övertyga mig själv om att jag var på rätt spår. Jag tror att författaren hette Skaldeman eller något ditåt. Sedan satte jag igång men jag köpte en egen receptbok av Annika Dahlqvist för att bli mer insatt i vad man kan göra av de ingridienser som man ska använda. Jag var mycket osäker. Det jag upptäkte var att man behöver ett par månader på sig för att bli van vid kosten. Sedan är det inte så svårt att forstätta för det blir liksom en vana. Jag äter mina egna frukostar och luncher och sedan äter jag vad de andra äter till middag med undantag för att jag äter inte potatis, ris och pasta.
  Nu fick jag telefon och får fortsätta sedan. jag återkommer.

  #14735
  AvatarTess
  Deltagare

  Ewalena,
  jag skrev aldrig när jag började men detta är min första vecka kan man säga, idag (lördag) har jag ”kört på riktigt” i 6 dagar. 🙂

  #14736
  AvatarTess
  Deltagare

  Idag känns de tungt, jag är en sån person som lätt kan ge upp när jag inte ser resultat tyvärr. Jag vet att det bara har gått 6 dagar, men jag gick ner de första dagarna och nu har jag gått upp igen, det e inte så kul när man verkligen gör allt för att hålla sig inom kolhydratgränser osv. Man tappar lite sugen då. Men jag fortsätter så får vi se hur de går om några dagar.

  >:(

  #14694
  AvatarEwalena
  Deltagare

  Hej igen Tess. Jag började 1:a maj och jag har inte märkt så mycket på vågen. Men jag har märkt desto mer på att mina sömnsvårigheter har blivit mycket bättre. Det är så enormt skönt att vakna utvilad och att känna sig utvilad på dagarna. LCHF är en livslång kost. Det är därför som man måste hitta ett sätt att äta som man är nöjd med. Det jag har märkt är att sötsaker smakar inte längre. Det smakar helt enkelt inget i munnen. Jag gjorde en tårta till min makes födelsedag tillika pensionsdag. Jag bestämde mig för att smaka men jag kände ingen smak. Alla andra sa att det var en supergod tårta. Med hemgjord sockerkaka, jordgbubbsylt, grädde och smultron.
  Sedan räcker det med att man läser ingredienserna i godis och kakor för att man ska avstå. Allt jox som livsmedelsindustrin blandar i för att det ska bli en så lång hållbarhetstid som möjligt och för att produkterna ska bli så billiga att tillverka som möjligt gör att man mår illa. Jag läste om hur man tillverkar margarin. Blä. I fortsättningen blir det bara rent smör och bregott för vår del.
  Tess lycka till med att gå ner i vikt om du tycker att det är viktigast. Hälsovinsterna som man får under tiden är inte att förakta. Jag kommer att följa din blogg med stort intresse liksom jag följer andra bloggar och tycker att det är fantastiska människor som som skriver och inspirerar.

  #14697
  Avatarmadde83
  Deltagare

  jag hoppas att du håller ut även fast inte förendringarna är jätte stora i början 🙂 själv har jag hållt på i snart 2 veckor o det svåraste för mig är att tacka nej när mina små vill bjuda på glass o annat gott 🙂 men önskar dig all lycka till o kommer att med spänning läsa din dagbok 🙂

  lycka till

  #14734
  AvatarTess
  Deltagare

  Tack för fina kommentarer. Ewalena, jag har märkt att magen mår mycke bättre, den är ”plattare” och mindre gasig 8)
  Madde83, jag förstår att de kan va svårt när alla runt omkring äter gott, min sambo äter inte enligt LCHF, men han måste ju få leva som han vill och jag kan ju inte förbjuda honom att äta goda saker, men han hjälper mig så gott han kan!

  Tess 🙂

  #14733
  AvatarTess
  Deltagare

  Idag vaknade jag upp lite småledsen, jag kände mig trött på att bara äta två kokta ägg till frukost, jag har kass fantasi. Och så blir jag så irriterad på att man inte ens ska kunna äta lite naturell yoghurt å lite bär för de kolhydrater som finns i. (!!!)
  Å jag blir rädd för framtiden när jag kommer gå tillbaka till att äta mer normalt (då såklart försöka undvika pasta, bröd, ris så gott de går, kanske bara äta de på helgen eller liknande), att jag då kommer gå upp de jag ev gått ner…
  Jag är åxå lite orolig för hur de ska gå när jag å sambon åker på en liten mini-semester till Riga med cinderella. Bufféer inkl alkohol… Maten e jag iofs inte så orolig för,det finns nog nått jag kan äta, men jag vill gärna dricka lite alkohol på semestern, som dessutom ingår i priset. Men jag löser det!
  Jag har iaf mätt min mage, lår och arm för att de om de ev sker nått där istället för vågen. Å så har jag bestämt mej för att inte väga mig så ofta, utan ca 1ggr/v.
  Jag tror jag ska skriva ut ett matschema och sätta upp på kylskåpet så jag får lite inspiration när jag väl ska äta/handla. Annars blir de bara nå ”skit” och då ledsnar jag och tröttnar.

  oj, vilket muntert inlägg detta blev 😉
  Men man har sina ups and downs, soo long /Tess 8)

  #14696
  Avatarmadde83
  Deltagare

  jag ser det så här, drick det du vill på semestern men räkna karnse med lite mindre resultat efteråt bara 🙂
  jag äter naturell yogurth med lite bär o 1 msk linfrön i varanan morron struntar att det är för mycket kolisar i..ska detta funka så får man väl göra det så att det funkar för en själv 🙂

  lycka till o hoppas att du får en trevlig mini semester!!

  ///madde

  #14732
  AvatarTess
  Deltagare

  Hej och välkommen till en ny vecka 🙂

  Vägde mig i morse och det går åt rätt håll i allafall även fast det inte är några väldiga summor.
  Åker till stockholm och Riga imorron och då lär de tyvärr bli lite fusk, men ska göra så gott jag kan, antar att minskningen avtar ett tag då, men jag ska försöka!

  Ha en trevlig dag! //Tess

  #14698
  AvatarBluegirl
  Deltagare

  Hejsan,

  Jag har också precis börjat med detta och känner mig också lite vilsen(har hållit på 8 dgr nu). Vad man ”får” äta och hur mycket o.s.v.
  Jag försöker testa diverse recept och sen lägger man undan de man tycker är ätbara.. 🙂 Efter ett tag har man väl några recept som man kan välja mellan.

  Jag är också sån person att jag lätt ger upp tyvärr. När man inte riktigt har koll och det blir lite bökigt och så.
  Men har kommit fram till att jag ska testa detta ett tag framöver – men kanske lite på mitt eget sätt. Jag ska inte leva jättestrikt efter det. Utan äta t.e.x fil med hallon i till frukost (även om många säger att det är för mycket kolisar i).
  Jag tror som madde att man måste hitta en nivå som fungerar för en själv – även om den nivån inte är den mest strikta nivån.

  Lycka till!

  #14731
  AvatarTess
  Deltagare

  Bluegirl,
  Samma här, inne på min 8e dag. Ja man måste nog komma in i de, hitta rutiner och känna efter vad man själv gillar och tycker fungerar bäst. Skulle man ta till sig allt som står på forumet, så skulle man ju bli helt knäpp. Men de e ett bra hjälpmedel så man får lite inspiration.

  Lycka till!! 8)

  #14730
  AvatarTess
  Deltagare

  sådär, då var minisemestern till riga avklarad. Var både duktig och mindre duktig… Åt inge potatis, bröd, ris eller pasta alls. Men jag drack tyvärr endel rödvin…

  Och jag börjar fundera på om detta verkligen är en diet för mig. Tycker det är väldigt svårt när man är borta att lösa det med maten. Jag tycker även att jag får lite ont i hjärtat av denna diet. (har ett medfött hjärtfel som jag dock inte har nå men av). Tror inte det e bra för mitt hjärta att äta så mycke fett+ att jag tyckert det e wsvårt att äta massa fett som inte blir gott i långa loppet. Så jag tror det blir en alternativ diet för mig. Lite mer GI. Inga stora kolhydrater direkt men kanske fullkornspasta emellanåt och nått gott hälsobröd. Ska läsa in mig lite mer på vad den dieten innebär. Men jag har inte bestämt mig helt än. Kanske jag kan få tips??

  Skriver mer när jag funderar, ha en najs dag! /Tess 8)

  #14688
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jag tycker även att jag får lite ont i hjärtat av denna diet

  Jag undrar om ditt hjärta ”känner” att du äter fett. Det är nog istället magen som spökar o i ditt fall kanske matstrupen. Fånar sig magen kan man få kramp i matstrupen som upplevs som hjärtsmärta.
  Du behöver ju inte äta den extremaste varianten av LCHF? Du kan ligga på upp mot 100 g kolhydrater/dag utan att falla ur ketosen. Det betyder mer grönsaker o mindre fett. Skulle säkert passa dig bättre 🙂

  #14729
  AvatarTess
  Deltagare

  Ja, jag har bara antagit att de e hjärtat… men de känns som det är på vänster sida. Men jag kan ha helt fel.
  Jag ska fundera lite på hur jag ska göra… Idag har jag dock syndat igen med lite fullkornspasta.
  Man kan inte hålla på sådär framochtillbaka, utan jag måste rycka upp mej nu!

  Tack för tips agnetasch!!!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 78 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.