vägning för nattarbetare

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1290
  Aromatica
  Deltagare

  Hur ska jag väga mig? Väger mig egentligen varje morgon. Men eftersom jag ibland jobbar natt, så visar vågen att jag har gått upp i vikt när jag ställer mig på den efter mitt nattarbete. Jag tror att det är all vätska som samlats under natten.
  Eftersom jag nu vill väga mig dagligen, när är det bra att jag väger mig? När jag vaknar eller?

  #17441
  Karla
  Deltagare

  Eftersom du har så oregelbundna arbetstider så får du helt enkelt acceptera att vågen visar olika. Och eftersom du prompt vill väga dig varje dag, så får du också acceptera att vågen visar olika. 8) En gång i veckan räcker mer än väl, och då blir det dessutom lättare att välja en dag som är ”likadan”. Att väga sig varje dag är egentligen meningslöst, eftersom det kan variera flera kilo bara p g a vätskan i kroppen, tarminnehållet etc. Det går inte att dra några som helst slutsatser åt något håll av dessa vägningar.

  #17442
  tima
  Deltagare

  Jag jobbar också mycket nätter och då brukar jag väga mig när jag vaknar på eftermiddagen, det är ju som vår morgon. Att väga mig när jag kommer hem skulle vara för deppigt, är oftast väldigt gasig och svullen när jag jobbat natt så det kan nästan vara 1-1,5 kg´s skillnad (iaf för mig).

  #17443
  mctrollet
  Deltagare

  jag jobbar oxå väldigt oregelbundet och har inte ens en våg, väger mej var 4-6 vecka hos lillebror. Har mätt mej dock och det tänkte jag kolla en ggr/vecka. Det är väldigt lätt att bli fixerad om man väger sej varje dag… tror verkligen på en ggr/vecka när man vaknar=)) Lycka till!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.