Väldigt yr!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3170
  H.Andersson
  Deltagare

  Hej alla icke kolhyderatsätande människor! hehe!

  Jag ska fatta mig kort, såhär är det :

  Jag är en kille på 18 år, har kört LCHF i ca 2 månader, väger 61kg och är 178cm lång, Har väldigt lite underhudsfett så är enligt dem flesta VÄLDIGT smal. Tränar nästan varje dag, konditionsträning och styrketräning, Sakta men säkert går jag upp i vikt vilket jag vill. Kollar med keto-stickor nästan varje dag och den visar alltid att jag mer eller mindre är i ketos.

  Men nu till problemet som har kommit dem senaste dagarna :

  Jag blir yr! Väldigt yr, Sitter jag i 10 sekunder och reser mig fort blir jag yr. Böjer jag mig för att plocka upp något blir jag yr. Ligger jag i soffan och reser mig fort blir det nästan helt svart för ögonen.
  Så det är ständigt yrsel, förstår att det kan blir så när man har legat ner 1 timma och snabbt reser sig upp. Men att det ska vara så när man böjer sig ner, det handlar om 1 sekund då.

  Kan inte säga att det är jobbigt egentligen, utan jag är snarare orolig på vad det kan vara? Vad tror ni?

  Behöver ni veta mer om mig så fråga!
  jag kanske bör nämna att jag har lågt blodtryck men har haft det nästan hela livet, även när jag åt kolhyderater….yrseln har alltså kommit sen jag började med LCHF.

  Väldigt tacksam för svar! 🙂

  //Hampus

  #49294
  evise
  Deltagare

  Hej Hampus!

  Jag blir också yr när jag reser mig snabbt men har alltid haft det så och när jag frågar mina doktorer så säger de att det bero på mitt låga blodtryck. Men jag kan märka skillnad om jag ätiti dåligt en dag eller kanske druckit dåligt, då drabbas jag oftare.
  Men nu har jag haft det så här så längeså jag har lärt mig att inte göra så snabba vändningar mellan liggnde/sittande/stående men ibland glömmer jag bort mig.

  Du tränar väldigt mycket! Äter du tillräckligt? En kille i din ålder kan jag tänka mig har ganska hög förbränning och om du ökar din muskelmassa så höjs den ännu mer.

  Omställningsbesvär? Men efter två månader så borde det ju vara över men det tar ju lite olika långt tid.

  Men jag tycker du ska gå och kolla upp dina värden så du får veta att du är ok! Det finns ju många anledningar till yrsel som kristallr i innerörat eller virus.

  Lycka till och hopps att yrseln släpper.

  #49296
  H.Andersson
  Deltagare

  Hej!

  Det hade inte förvånat mig om det skulle vara blodtrycket, jag är ändå ganska vältränad skulle jag tro. Långdistans löpning och cykling kör jag stenhård på och vi vet ju hur goda effekter det har på kroppen, hjärta, lungor osv.

  Att det kan vara att jag ätit dåligt vet jag inte, men måste säga att jag har svårt att tro det för jag går aldrig hungrig och OM jag hade ätit dåligt så måste jag ju ha gjort det i flera dagar. När jag tänker efter så har jag ätit en hel del faktiskt! ;D

  Att jag har hög förbränning stämmer verkligen, men som sagt äter när jag blir hungrig och tills jag blir mätt. Men jag ska faktiskt ringa min vårdcentral och kolla upp detta. Skadar ju faktiskt inte! 🙂
  Men tack så jätte mycket för ett bra svar! Blev mindre orolig!

  #49292
  Marcus
  Deltagare

  Jag har också relativt lågt blodtryck, och upplevde iallafall ofta när jag var lite yngre att jag blev yr vid snabba vändningar. Jag har inte upplevt någon skillnad vid övergång till LCHF. Jag tror inte att du äter för lite av den enkla anledningen att du enligt uppgift går upp i vikt. För övrigt är det kul att det inte bara är jag som är här för viktuppgång. 🙂

  Slutligen håller jag med om Evise att du bör kolla upp detta med någon kunnig. Better to be safe than sorry!

  Lycka till, och håll oss gärna uppdaterade.

  #49295
  H.Andersson
  Deltagare

  Vårdcentralen kommer ringa om mindre än 1 timma. Haha bra att ni puschade mig för jag ska ärligt säga att jag har ”läkarskräck” men måste ju tänka på min häsla! 🙂
  Tack för svaren! 😀
  En fin viktuppgång ska det vara jao! 😉

  #49291
  Stefan_Vas
  Deltagare

  Ni som ställer er upp och blir lite yra, kan inte ni vara lite längre personer?

  Jag är 207cm kort, ställer jag mig upp för fort, så bästa tillfället händer inget, sämsta så kan det svartna för mina ögon och jag känner mig yr-aktig

  #49293
  evise
  Deltagare

  Hur har det gått med yrseln?

  Stefan…oj så lång du är, jag förstår att du blir yr när du reser dig för snabbt……jag är bara 162 cm 🙂

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.