VARFÖR går jag inte ner i vikt?

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2612
  AvatarNitma
  Deltagare

  Hej, nu tar jag mig hjälp av er. Är en tjej på 21 år och har hållt på med lchf två månader och har inte gått ner ett dugg, lider av ca 10 kgs övervikt.
  Idag har jag ätit:
  Frukost 8.30: Lite yoghurt m kokos och nötter, kaffe m grädde
  Klarade mig ganska bra fram till lunch, men drack kaffe med kokosfett emellan
  Lunch 11.30: Två ägg och kycklinggryta m majonäs
  lunch 2/mellanmål 14:30: två ägg stekta i kokosfett m philadelohia o smör, kaffe m grädde
  middag 18:00 Kycklinggryta på kokosmjölk, broccoli, riven sot, coleslaw på endast vitkål
  (Middag äter jag ofta stora portioner och blir ändå väldigt sötsugen på kvällen vilket är ett problem för mig. Då brukar det bli mascarpone med grädde och bär.)

  Detta är väll en typisk dag för mig, lunchen kan variera och vara mer köttrik oftast nån gryta då också, tex på grädde och korv/bacon.

  Jag tycker verkligen om iden med lchf, men kan inte förstå varför jag inte blir av med mina extrakilon?
  Tränar ganska mycket dessutom, både rugby och löpning. Har samma midjemått, så är inte att allt omvandlats till muskler.
  Vore tacksam för ideer om vad jag gör fel??!!

  #41385
  AvatarMynlen
  Deltagare

  skippa yoghurten och nötterna till frukost. dom innehåller för litet fett och för mycket kh för att kroppen då fattar den ska gå på fett den dagen.

  vad är riven sot? åh du menar ost :)) Hur mycket grönsaker äter du? det ska endast vara litet tilltugg, inte en stor del av tallriken. jag ser nu att du hade både broccoli OCH vitkål, det drar iväg kh.
  Och sen tror jag du behöver lägga till mer smör i grytan och andra målen för att kunna hålla dig längre och för att stå emot sötsuget på kvällen. mascarpone med grädde och bär är en hel del kh dom också.

  alltså, mer fett, mindre grönsaker och mejeriprodukter med undantag för smör. Extra kött behöver du inte äta, fett är det som mättar!

  #41383
  Avatarvivi_jonsson
  Deltagare

  Det känns som att måltiderna inte mättar så länge. Du äter frukost länge och lunch tidigt. Min frukost kan hålla ända till 17.00 om jag äter vid 10.00.

  Jag klarar mig med två-tre mål per dag. I huvudsak två.

  Jag tror att du behöver lägga på mer fett så du blir mätt och inte äter lika ofta. Ju oftare man äter desto lättare är det att det slinker in kolhydrater. Självklart ska du äta när du är hungrig men med mer fett så håller du dig längre.

  #41382
  Avatarvivi_jonsson
  Deltagare

  Det ska stå frukost sent så klart

  #41386
  Avatarmaddie
  Deltagare

  Åh vad jag känner igen mig i dig. Har hållt på lite mindre än dig ca 2 veckor mindre o går bara upp o ner hela tiden fast att jag tycker att jag gör enligt konstens alla regler men det verkar som jag får i mig för lite fett när man får gehör ifrån alla härinne o även när jag pratar me dem som hållt på mkt längre än mig. Fattar bara inte hur jag ska få i mig mer fett. É så trött på majonäs nu så…..

  #41380
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Byt frukost och lägg till smör=)

  #41388
  AvatarNitma
  Deltagare

  Tack för alla svar till att börja med!
  Så det är inte okej att äta typ 1,5 dl turkisk yoghurt? =( de som är så gott!
  Det är alltså ägg som gäller på morgonen, hmm.. Något som jag inte är sugen på när jag just vaknat så är det ägg =/
  Har just provat kaffe med smör i, inte lika gott som grädde men värt det för att tappa lite!

  Känns som jag överdriver med grädde o majonäs. Hur mycket majonäs kan man äta per dag? Jag sätter säkert i mig nästan 1 dl!
  Om ni gör en gryta med kyckling eller kött, gör ni på grädde då? Hur mycket vågar ni äta? Tycker det är svårt att veta, därför jag ätit mycket broccoli och avokado till.

  #41381
  Avataralfons
  Deltagare

  Du behöver inte äta på morgonen ät när du är hungrig jag äter sällan frukosten på morgonen utan vid 11- 12 jag mår bäst av det

  #41379
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Du behöver verkligen inte äta om du inte är hungrig, vill du äta behöver det inte vara ägg… men mejerier under 30% fett är inte att föredra, måste du äta ty så blanda med smetana för att få upp fetthalt… jag äter max 10 kh/dag… 1 dl grädde är 3, 50g vitkål är 2… bara att räkna… egen majjo har noll, men köpt lite olika… =))

  #41377
  AvatarAily
  Deltagare

  Turkisk Yoghurt är en dessert.

  Ät kött och smör till frukost. Det felar aldrig. 😉

  #41376
  AvatarAnonym
  Gäst

  Hinner du bli hungrig mellan varven? Det låter som om du äter ofta.

  Låt hungern styra lite mera: Ät bara när du är hungrig. Är du inte alls hungrig när det är matpaus på jobbet, skippa! Är du lite småhungrig, anpassa portionen så du bara äter dig lagom mätt.

  Speciellt praktiskt blir det att göra så när man är hemma. Köp en massa matlådor. När du är mätt och det är mat kvar på tallriken, spara det till nästa måltid. 😉

  Följer du din hunger/mättnadskänsla finns det inget ”för mycket” majonäs eller grädde. Om något så ger majonäsen och grädden (som du kanske vet) bara en mer varaktig mättnad.

  #41387
  AvatarNitma
  Deltagare

  Jag har slutat med yoghurten och äter ägg m bacon till frukost. Försöker ha på massor med smör på all mat jag äter.
  MEN problemet blir nu att jag istället äter massa gosaker. Både de som räknas till lchf, typ grädde, light cola men även godis o nötter. Blir tokig på att jag inte kan stå emot suget. Trodde jag skulle klara mig bättre med lchf (har alltid haft massor av sötsug och ätit stora portioner mat).
  Vet inte vad jag ska göra… Just nu känns det som jag gett upp för att jag inte kan stå emot suget efter sötsaker..

  #41378
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  sluta med cola ligt så sötsuget har en chans att försvinna=))

  #41384
  AvatarMynlen
  Deltagare

  tips av min bantningscoach:

  är du sugen, kolla upp dig själv om du är sugen på något eller egentligen är TÖRSTIG. Är du törstig, drick vatten eller te eller kaffe (osötade). Oftast är kroppen törstig men uppfattar vi det som sug och tar godis eller något i den stilen. Och det är ju inte vad kroppen behöver.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.