Varför går jag inte ner i vikt??

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6132
  AvatarDala_76
  Deltagare

  Hej!

  Jag är helt ny på Lchf och började äta lchf-kost i början på januari 2013 och mår bra av det. Har hållt på med detta i 7 veckorn nu utan att märka något större viktminskning. Jag är 152cm och pendlar mellan 60-59.6. Efter två graviditeter så vill jag nu gå ner mina kilo. Mitt mål är att komma ner till 52, men känns inget roligt när man kämpar på som bara den. Jag tycker jag äter jätte bra och jag äter bara tre mål om dagen. Jag tränar 3-4ggr i veckan både med styrketräning och löpning mm.

  Frukost: En omelätt på två ägg och 1msk vatten och stek i kokosolja. Dricker kaffe med kokosfett i en stor tesked. En drink på: Kokosmjölk 1dl, 1dl vatten, en näve spenat, lite gurka, lite själksälleri och ingefära samt citron.
  Detta höll mig mätt enda fram till kl.15 då jag åt min lunch.

  Lunch: En avocado, makrillfile i tomatsås, lite grön och gul pakprika till.

  Middag: Tacos tallrik utan bröd. 70g köttfärs och grönsaker till det och 1dl creme Frech till det.

  Vatten dricker jag massor. Eftersom det är lördag så unnade jag mig ett gals rödvin. Men det brukar jag inte göra annars. Så här har jag ätit och jag har vekligen taggit bort mkt mejeriprudukter och äter knappt några nötter.

  Så jag tycker att vikten borde synas. Det ska också tilläggas att jag har en liten bebis som är 10mån och som vaknar lite på nätterna och som vill gå upp tidigt på morgonen. Så sömnen blir väl så där. Men det lär väl vara fler än jag som har småbarn men ändå lyckas gå ner i vikt.
  Jag vet att man inte ska ha brottom med viktmiskning och att lchf är en livsförändring mm. Men man läser och läser att alla gå ner så himla mkt och lyckas och få sina resultat som dom vill. Men nu börjar jag bli lited less och behöver alla goda råd jag kan få. Så snälla ni som kan och har lyckats kan ni inte hjälpa mig så jag också kan lyckas. 🙂

  Jag orkar inte hålla på att räkna massa för jag kan inte sånt och har aldrig hållt på med bantning tidigare. Eftersom jag alltid har varit nöjd med min vikt tidigare innan jag fick mina två guldklimpar. Men efter graviditertena så vill liksom inte vikten ge med sig.

  #92532
  Avatarchristinafetto
  Deltagare

  Hej men vad skönt att hör att jag inte är ensam :-), även fast jag vet att det hade varit roligare att berätta om alla enkla kilon man gått ner så är det inte fallet för min del. Efter 3 barn och tafatta bantningsförsök i omgångar gör jag en nystart sedan december 2012. Iofs har jag kört efter lCHF under mer eller mindre hela 2012, med undantag för sommaren då jag gick upp de 7 kg jag hade gått ner + 3 kg till dvs +10 kg.
  Jag äter sedan december precis som du, rätt: äggfrukost, kycklinggryta med cocos och msv till middag. Visst för att gilla läget gör jag avsteg på fredagar: ett glas rött och 5 svarta fiskar (godis) unnar jag mig. Men det gör att jag vecka efter vecka står ut 🙂 inga avsteg!
  Jag har mycket övervikt: ett fetto med mer än + 20 kg men ”bara” jag går ner 20 vore jag supernöjd! Men sedan december har jag ”bara” gått ner 3 kg! Till saken ska tilläggas att sedan mitten på januari går jag 7 km i ett superraskt tempo alla dagar förrutom fredagar (vilodagen). Jag har dessutom börjat kombinera promenaden med cirka 15 minuter jogging (kropp och knä orkar inte mer än). Och räknar jag kalorierna via en app så borde jag gå ner mer… men icke!
  Känns överdjävligt och ibland vill jag bara ge upp! Till saken hör att vi äldre herrar på jobbet kört LCHF och lunchproenader i 5 veckor och de har gått ner 12 respektive 14 kg på 4 veckor! Hur gör de? Grattis men usch vad avis jag blir! Nåja ge inte upp, jag ska fortsätta och kanske måste jag ge upp mina fredagar men jag tror inte de kan vara hela felet? 🙂

  #92539
  AvatarLimp
  Deltagare

  Med tanke på att LCHF till grunden är ingen bantningskur, är det inte säkert att man går alls ner i vikt. LCHF är egentligen kosthållning för att må bättre och erhålla ett friskare liv och i dem begreppen ingår något som heter viktstabilisering. Fast man vet ju aldrig i förväg på vilken nivå det sker. Man äter hälsosamt och har man en rejäl övervikt, som många av oss sockerskadade har, går man i regel ner i vikt, ty man äter ju mindre mat än innan.

  Söker man däremot viktnedgång av egokosmetiska orsaker, behöver man se till att äta mindre. Viktnedgång sker nödvändigtvis inte av sig själv. LCHF som sådan gör iofs att förutsättningarna blir mycket mer gynsammare än med bantningskurer som bygger på svält. Fett mättar ju mycket mer än kolhydrater ! Men man behöver i regel hålla koll både på kalorier och proteiner som med vilken bantningskur som helst. Bantning med LCHF fungerar inte heller om man har brottom. LCHF kan minska ens vikt, men behöver inte göra det. Att gå ner i vikt och sedan behålla den nya vikten, kräver livstidsförändringar och klart är att LCHF kan alla gånger vara en sådan ”trigger”. Fett mättar ju mer, som sagt…

  #92533
  Avatarchristinafetto
  Deltagare

  Hej och tack för dina kloka ord Limp. Men jag ser detta som en ändring av livsstil och mindre kolhydrater. För att använda detta som en viktreduktion har jag valt bort nötter, ost och mer eller mindre alla meieriprodukter (1/2 dl mjölk i kaffet på jobbet totalt per dag). Och jag räknar, eg. en app som heter Shapeup, räknar dessa åt mig varje dag men ändå… kilona bara sitter kvar. Jag motionerar för att öka muskelmassan och välbefinnandet med bättre ork, och någonstanns på resan vore det ju skoj om man kunde få lite payback, men icke. 3 kg på dryga 3 månader är inte ngn hit precis. Har man +20kg övervikt är det INGEN skillnad i kropp, jag är asfet och fullständigt avskyr hur jag ser ut! Jag äter inte mer än 800 kalorier vardagar och 1000 på lördag och motion ”tar cirka 300-500 kal per dag” så på sikt borde jag ju gå ner? Så ja jag gnäller och tycker livet är överdjävligt orättvist men ge upp… nä utan jag kämpar vidare men jag förstår när andra skriver att det är tufft och tycker att det är lite tryggt att höra att jag är inte själv om min erfarenhet. Men jag hoppas att en dag så börjar min resa nedåt på vågen.

  #92545
  AvatarDala_76
  Deltagare

  Hej!

  Ååå…vad trevligt med lite resopns på min fråga! 🙂
  Jag vet oxå att Lchf inte är någon bantninskur o att det är en livsförändring. Men det vore kul om den gav lite resultat när man kämpar på vecka efter vecka. Men jag har oxå börjat med shapeup o håller koll hur mkt jag får i mig av varje sak: protoin,fett o kolhydrater. Men jag har kommit på att jag ligger nog för högt med protienet. Det är inte så bra vad jag har läst. Så jag ska testa o sänka det så får vi se om det bli bättre på vågen då. Vist sen kan jag väl inte säga att jag inte mår bra av kosten. Den är jätte bra o känner mig mätt o blåten.

  #92534
  Avatarchristinafetto
  Deltagare

  Hej igen, vill bara berätta att nu, äntligen har min kropp vaknat och nu står jag på minus 5,5 kg. Jag fortsätter motionera och svettas och hålla min strikt till min diet. Tror men vet inte, att min kropp har kämpat hårt emot nedgång då jag har många många jojobantningar bakom mig. För varje gång har jag adderat några extra kilon, helt galet, men så är det. Så kanske är det bra att det varit en liten trög start och nu äntligen, fast få se hur länge det håller i sig, börjar jag gå ner och att det håller i sig.
  Hur går det för dig? 🙂

  #92546
  AvatarDala_76
  Deltagare

  Vad roligt att du och din kropp börjar hitta varndra! Härligt att du har börjat gå ner i vikt.
  Själv så har jag tränat fem dagar i veckan nu och äter väldigt bra. Men kiloa rasar inte ner direkt men vist visar det lite mindre på vågen och måttbandet. Jag får väl inse att det kommer ta väldigt lång tid för mig. Men…men skam den som ger sig. Jag har minskat 7cm i midjan och bara förlorat 2kg i vikt på vågen.

  #92535
  Avatarchristinafetto
  Deltagare

  Hej nu har jag läst på lite och undrar om fler hört om detta?
  När du tränar och har brist på kolhydrater så binder kroppen vätska i motreaktion. Jag tränade rejält i förra veckan och var tokförsiktig med kolhydraterna och gick upp 1,7 kg i lsutet av veckan. Nåja andas ta det lugnt 🙂 tränade vidare och ätit lite mer kolisar genom att unna mig hallon frysta (ljuvligt gott att äta ett och ett) och de innhåller ju ganska mycket kolhydrater men få kalorier och det lustiga (eller inte) nu har jag bara 0,6 kg kvar av uppgången. Kan ju beror på massor av annat också, fattar det men lite interesant var det ju att testa.
  Någon mer som upplevt detta? Jag kommer fortsätta träna och äta lite kolhydrater då även fast det går långsamt ner på vågen har jag kunat flytta skärpet in 5 hål och tycker inte att det syns eg, men samtidigt har jag många många kilon kvar.
  En annan fråga: är det någon mer än jag som ser på Biggest Looser. Hur i hela friden kan de tappa närmare 7-8 kg vecka efter vecka? De toktränar och jag försöker jag med 🙂 men äter de inget?
  Lycka till med nedgången och kämpa på med motionen, är övertygad att i långa loppet kommer vi ha det i plus när kroppen ska exponeras på stranden i sommar. Må det vara långt dit för kilona är många än…

  #92540
  AvatarLimp
  Deltagare

  Biggest Looser-sättet att tappa är ett sjukt sätt, enligt min mening. Det går ju också att sätta sig bastun och svettas bort övervikten.

  Man behöver inte träna för att tappa vikt. det räcker att äta naturligt. Jag själv är ett bra exempel på det. Jag har tappat nästan 50 kg totalt, utan ett enda motionsteg eller ens ha varit svettig.

  Jag resonerar som sådan, att eftersom jag inte behövt motionera för att gå ner i vikt, kommer jag inte heller gå upp och jag plötsligt inte kan motionera av någon anledning.

  #92543
  AvatarYeah
  Deltagare

  Rasar i vikt när jag äter myyycket, speciellt med fett – utan att träna, börjar jag träna vill inte kroppen släppa kilon verkar det som.

  #92536
  Avatarchristinafetto
  Deltagare

  Hej det här är det svåra. Jag har ju svårt att gå ner i vikt och det går urlångsamt men samtidgt vill jag inte bli en slapp dam med lösskinn och se otränad ut. Säger absolut inte att någon i detta forum blir slapp om de bantar, absolut inte! Men eftersom jag har årskort på badhuset och är där cirka en gång i veckan, och här är ju ändå ett ställe där badgästerna valt aktivt att träna, ser hämska sladder. Jag vet att det låter brutalt men många många är grymt duktiga att gå ner i vikt och ska ha all kredd för det men min oro finns där att jag, och detta gäller ju bara mig, ska få mängder med lös hud och inte en muskel. Och ja jag vet att lös hud blir mest vid snabb nedgång 🙂
  Jag fortsätter nog träna och bygga muskler och för mig välbefinnande. Betyder absolut inte att en enda till behöver göra så. Men inser att jag kanske har för lite fett i min kost. Tack Yeah för att du påminner! Det enda fettet jag får är från ägg/avokado/och lite mjök i kaffet. Vet inte riktigt vad jag skulle adda mer, kanske lite smör till äggen? Tack snälla för bra svar och inlägg 🙂

  #92541
  AvatarLimp
  Deltagare

  Att öka fettintaget är lätt. Man byter ut nötkött mot fläsk. Nötfärs mot blandfärs, du börjar äta feta såser. Du har olivolja till salladen, äter mer smör mm.

  #92544
  AvatarYeah
  Deltagare

  Majonnäs/bearnaise/hollandaise/gräddsåser/kryddsmör/feta ostar (typ brie).

  #92529
  Avatarmaia
  Deltagare

  Fast jag tycker att man blir stressad av alla tidningar som skriver om LCHF att man raaaasar i vikt. Så är det inte, ja kanske för dom som har enorm övervikt där går det ju fortare. Men om man bara ska ner i trivselvikt då är det svårare. Jag har märkt på mig att det har gått trögt i början men sen verkar det som om kroppen sätter igång och man börjar gå ner i vikt. Man får verkligen inte ge upp det kan ta månader innnan detta sker iaf för mig har det varit så.

  Så ge inte upp – KÄMPA ”plötsligt händer det”

  #92547
  AvatarDala_76
  Deltagare

  Hej Maia!

  Jag kan hålla med dig att man blir stressad över alla tidningar som skriver att man rasar i vikt av Lchf. För det gör verkligen inte jag. Har hållt på med lchf ca tre månader o tränar ca fyra till fem dagar i veckan. Men något fel gör jag eftersom det går väldigt trögt. Så himla tråkigt o man blir bara ledsen, när man kämpar o kämpar o inte får något resultat.

  Hur gör ni andra som lyckas?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.