Varför går jag inte ner i vikt?

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #324
  Mormor-farmor
  Deltagare

  Har nu kört LCHF i fyra veckor, och vågen visar -0,3 kg, inget att skryta med, men jag har faktiskt varit väldigt noga med vad jag ätit, har hela tiden hållt mig till recept. Det gäller väl att inte tappa tålamodet! Mäta..ja, jag vet, men det har faktiskt inte hänt något där heller. Äter blodtrycksmedicin, och ser att just den sorten jag tar (Atenolol) kan göra att det är svårare att gå ner i vikt. Tränar flitigt, Nautilus 2-3 ggr/veckan, promenader på ca 7 km varje dag, med vovven. Hur länge ska man behöva vänta på bättre resultat? ???

  #8349
  alida_e
  Deltagare

  Hejsan! är också ny med LCHF och hållt på i ca 3-4 veckor, första veckan gick jag ner 1½ kg men nu står det still hos mig med :S undrar också vad jag gör för fel. äter också helt efter lchf och tränar ,men nada.
  kan inte precis svara på din fråga men kände att jag va tvungen och skriva för vi sitter i samma sitts.
  förhoppningsvis hittar vi svaret på gåtan :- 🙂

  #8344
  castru
  Deltagare

  Kan du testa en annan medicin kanske?

  I andra fall är det bara att hålla ut om man vet med sig att man gör rätt.

  #8342
  cathrine
  Deltagare

  Det brukar ta stopp och sedan börja igen efter en tid. Det är frustrerande men då kan ni pröva fakir. Inte äta mjölkprodukter alls. Bara fett. rent kött, fisk,svamp, grönsaker, ägg.

  #8348
  riksen
  Deltagare

  Vi gjorde det när det satte stopp.Vi åt skaldemans biffar och efter den veckan började vi gå ner i vikt igen.Det syns mer på måttbandet än på vikten 12 rep. 14cm på 8 veckor är göbben och jag nöjda med. Det gjorde nytta men gud så tråkigt det var

  #8341
  cathrine
  Deltagare

  Riksen ; vad väger du o hustrun? hur mycket har ni övervikt? är det 14 cm av bara dig? från mmagen?

  #8347
  riksen
  Deltagare

  Det är jag riksen Q som väger 72 idag med 12 cm smalare midja.Göbben min väger 78 idag med 14 cm. vi har tappat 5 resp. 6 kg.

  #8346
  riksen
  Deltagare

  Övervikt var det med ja. Jag har 7 kg kvar är 167 lång.Göbben min har 2kg kvar är 183 lång. Ja vi har smalnat det över magen.Jag klippte ett måttband efter där jag var som *fetast*

  #8350
  manolete
  Deltagare

  Många har det svår att gå ner i vikt när man börjar med GI eller LCFH därför att de har bantat många gånger innan och kroppen tror att kommer att svälta igen.

  #8343
  KarinSch
  Deltagare

  Och om man inte bantat, vad beror det då på att man inte går ner.
  Äta fakir kommer jag inte att göra, mat är alldeles för viktigt i mitt liv för att jag ska stå ut med det och jag tycker att det är tråkigt nog som det är.

  #8351
  Spattan
  Deltagare

  Hej!
  Har oxå det problemet…har hållt på i 9veckor och gått ner 2 kilo ??? Mätte mig runt magen före och efter har minskat 5cm men nu är det totalstopp……såååå trååååkigt!! När jag började med LCHF så tyckte jag att det var ett perfekt sätt att äta på…enkelt, mättande och passar mig utmärkt. Vad gör man för fel, äter man för mycket? För lite? För lite fett? Har snart lusläst allt och provat olika alternativ. Några förslag :-

  #8340
  cathrine
  Deltagare

  Skriv ner hur mycket och vad ni äter dear friends så kan man kolla om det är ngt ni skippat???kanske det behövs mera fett? gör ni äggröra så lägg 2 gulor i extra tex. är ett knep.

  #8345
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Vad gör man för fel, äter man för mycket?

  Ja, varför inte? Det är många som hoppar på LCHF för att det verkar så bekvämt; inget räknande, bara att lassa in hur mycket fett som helst.
  Risken är ju bara att om man inte räknar kolhydraterna kan de bli för många o äter man då en massa fett till så uteblir så klart viktnedgången. Likaså om du inte räknar energiinnehållet, du kan vara en sådan som måste räkna kalorierna för att gå ner.
  Provräkna både ditt kolhydratintag o ditt kaloriintag så ser du ungefär var du ligger o var du ska sätta in stöten.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.