Varför händer det ingenting min första vecka?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3773
  Mother Goose
  Deltagare

  Jag har kört LCHF en vecka nu och ingenting händer, varken med vattenvikt eller måttmässigt. Vad gör jag för fel? Vad måste jag ändra? Jag förstår att alla har olika förutsättningar, men känner mig ändå lite besviken.

  Är medelålders, väger 82 kilo och är 1,72 m lång, är mycket stillasittande. Är kärringvikt svårare att få loss? …och kan det faktum att jag redan tidigare äter mycket lite bröd, gryner och mjölmat ha något med saken att göra?

  Jag har ätit och laddat kyl och frys med den här maten: Kött, lax, bacon, makrill, ägg, grädde, fet youghurt, fet creme fraiche, brie, grevéost, fetaost, spenat, blomkål, broccoli, tomat, isbergsallad, slanggurka, oliver, hallon, smör, olivolja, balsamvinäger, svamp, vitlök, gul och röd lök, majonnäs, aubergine, vitkål, färsk ingefära, paprika…

  Allt uteslutit allt mjöl och socker, alkohol (älskar öl, suck), snacks, potatis, ja allt förbjudet, ändå händer inget… Hade tänkt att det skulle kännas lite motiverande att SE åtminstone lite förändring på vågen efter en vecka, trots att det bara är vattenvikten. Nu börjar jag oroa mig för att gå UPP istället. 🙁 Otålig? Ja, jag vet….

  #57857
  Mynlen
  Deltagare

  som det flesta som frågar frågar vi: vad åt du för något. vad du har laddat din kyl o frys med spelar mindre roll för det är ju det du ÄTER som det handlar om. Äter du väldigt mycket av t.ex. yoghurt får du i dig en hel del kh.. Så skriv upp vad du åt en eller två dagar!

  #57860
  Mother Goose
  Deltagare

  Har varierat frukost mellan: 2 stekta ägg, ett halvt paket bacon och en tomat, youghurt med krossade linfrön och en liten bit färsk ingefära, ett par kokta ägg och en liten burk makrill, stekt ägg och en överbliven färsbiff… Ja ungefär så. Kaffe med grädde i till frukost.

  Luncher och middagar: Korv med hög kötthalt och gräddstuvad spenat, grekisk sallad, färsbiffar med bacon och ost – lite grönsallad (isberg, tomat, gurka, paprika) till. Minns inte allt nu, men ungefär så. Måste visst börja skriva matdagbok…

  Mellanmål: Skinkrullar, ost, oliver, eller bara ost och oliver – några skivor gurka eller paprika till, vispad grädde och hallon (kan det vara ”boven”)…

  #57856
  Mynlen
  Deltagare

  f.ö. kom jag på att det är så att det är svårare för medelålders kvinnor att gå ner i vikt. Så jag tror du får vänta litet längre tills det verkligen händer något.

  Iofs ser din matsedel bra ut men ta inte grönsaker till varje mål. Och mejerier kan också göra att det är svårare att gå ner, så grädden, yoghurten, mm kan ställa till det. PLUS.. mellanmål borde du inte behöva. Då smyger kalorierna upp och får man kanske in sig för mycket ändå, speciellt om man är stillasittande..

  men öh, varför färsk ingefära egentligen?

  #57859
  Mother Goose
  Deltagare

  Tack för svar. Ja, jag kanske ska ta lite mindre av mejeriprodukter och grönsaker då. Färskriven ingefära har jag lite, lite för smakens skull, dessutom har jag hört att det ska vara bra för matsmältningen. …men nu fick jag fram att den har en kolhydrathalt på ca 18 g/100 gr. Får ta bort den då…

  #57855
  Mynlen
  Deltagare

  är det bara litelite så ta det. det kan ju inte handla om mer än några gram, försumbart alltså. Om du gillar smaken så!. Och nu när du säger det om matsmältningen.. ja något vagt kommer jag ihåg att det var så. Tack för att du påminde mig. kanske gott med litet färsk ingefära i köttmarinaden…

  #57858
  Mother Goose
  Deltagare

  Kanske ska unna mig ingefäran då om det bara är några gram. 🙂 Det är säkert gott att ha den i marinad.

  Ja, nu har jag hittat en kostnadsfri matdagbokssida, http://www.minmat.net/, så jag kan hålla koll på vad jag äter. Kolhydrat 12 och kalorier 1500 idag. …provar jag att lägga på youghurt, ökar kolhydraterna snabbt, så jag får vara försiktig med den.

  #57854
  Mynlen
  Deltagare

  jo.. och grädde… det verkar vara något inte alla tänker på. när man nått målvikten är det säkert ok, men innan ska man nog vara litet försiktig med det!

  #57853
  mctrollet
  Deltagare

  använd grädden i matlagning (se till så det är den 40%-iga!) men hoppa vispad grädde som dessert eller i kaffe ett tag… Du är säkert bara trögstartad så ha lite is i magen=)) Välkommen

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.