Varför händer ingenting?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #737
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  Jag har ätit strikt LCHF-kost i två månader, med undantag för 86% choklad nån gång ibland och några hasselnötter till frukost som jag dock har läst mig till att det ska gå bra. Det har inte hänt nånting med min kropp. Jag har inte blivit smalare, och vikten pendlar 1 kg upp eller ner varje vecka. Jag känner mig helt frustrerad!!

  Kan jag ha missat nåt? Äter jag för lite fett?

  Det står ju rätt diffust överallt hur mycket man ska äta, men jag håller mig till fisk, kyckling, kött och köttfärs. Yoghurt, ost, grädde, creme fraishe, smör och grönsaker som växer ovan jord.

  Tanken är att jag ska börja äta fler kolhydrater när jag gått ner ca 10 kg, men det händer ju ingenting!! Jag läser om hur andra RASAR i vikt flera kilon första månaden. Händer inget snart kommer jag hamna i depression eller nåt.

  Jag behöver gå ner ca 20 kg, och i den här takten kommer jag aldrig nå dit.

  #12087
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Om du skriver ner mer exakt vad du äter under en eller ett par dagar är det lättare för oss att se om det är något som har blivit tokigt.

  #12102
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  Ok, så här har de senaste dagarna sett ut (och resten av dagarna under de senaste två månaderna):

  Dag 1: Frukost: Nån deciliter 3% yoghurt med 2 msk grädde, 6-7 hasselnötter och ett par teskedar linfrö, 20 g ädelost. En kopp kaffe med standardmjölk.
  Lunch: Avocadosallad med räkor, grönsallad, ägg och vitlökssås. Vatten.
  Mellanmål: 125 g makrill i tomatsås, kaffe, vatten.
  Middag: Gräddkokt kycklingfilé med broccoli, sallad med tomat och gurka. Vatten.

  Dag 2:
  Frukost: Stekt bacon med äggröra, tomat och gurka, vatten. kaffe med standardmjölk.
  Lunch: Gårdagens middag, vatten.
  Mellanmål: Keso naturell.
  Middag: Smörstekt entrecot med bearnaisesås och halloumiost, sallad med tomat, avocado och gurka. Vatten.

  Så här när jag tittar på det själv funderar jag på om det kan vara så att jag äter för mycket mejeriprodukter…

  #12092
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  ::) En helt amatör mässig tanke är kan det vara för mycket kolhydrater? Lite yoghurt här och cremefraiche där osv för mycket mejeriprodukter? Har märkt själv att mjölken till kaffet är själva rackaren! Men kan ej vara utan det så jag blandar grädde och mjölk plus att jag försöker att inte dricka för många koppar för det drar fort iväg i kolhydrat mängd med mejeriprodukter.

  Nu kör jag lite freestyle och mäter och väger inte utan kollar min våg och måttar kroppen och än så går det ner om än inte i turbo fart. Skulle nog kunna strama tillkosten och rasa fortare men tror att lagom är bäst.

  Ett tips är väg dig varannan vecka och mät dig en gång i månaden. Att väga sig en gång i veckan kan vara själva den man stör sig på vågen och blir irriterad.

  #12094
  Avatarnote
  Deltagare

  Kollar du så att sakerna du äter innehåller max 5kolh/100g?
  Jag tänker då först å främst på chokladen och nötterna, kanske även yoghurten.
  Innehåller dom mer så skippa det tills du nått ditt mål.

  #12101
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  @Losmariachis: Jo jag fick de funderingarna som du skriver efter att ha tittat på vad jag äter… Ska nog dra ner på mejeriprodukterna.


  @note
  : Ja jag har koll på innehållet i allt jag äter, men vad gäller just chokladen (som jag får cravings på en gång i månaden…) så läste jag att den är ok ibland, trots 11% kolh/100 g. Nötterna har även dom 11% kolh/100 g, men jag äter så få att de inte borde styra över intaget. Det är klart att allt hjälper till att styra över 20 g…

  Problemet med mig är att jag tidigare haft ortoroxi vilket gör mig otroligt känslig vad gäller att räkna kalorier mm, och om jag skulle behöva räkna ut kolhydraterna i allt jag äter genom att börja väga maten, då kommer jga garanterat komma tillbaka till ortoroxin, och dit vill jag inte igen.

  Så, jag drar ner på mejeriprodukterna, kanske kapar dom helt, och ser om det går bättre…

  Eller har någon fler tips?

  #12091
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Tat lugnt viktigast är att du mår bra! Har du haft lite kontroll behov över mat / träning så är det nog bra om du testar försiktigt.

  #12100
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  @Losmariachis: Jag ska försöka. Men det är samtidigt frustrerande att det verkligen inte händer nåt. Men visst, jag mår väldigt bra och har inget sötsug.
  Puh, nya tag. Frukosten idag blev stekt bacon och äggröra samt några coctailtomater och kaffe. MED mjölk. Kan inte utesluta kaffemjölken.

  #12090
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Samma här bara för mig att ta standard mjölk till kaffet var som att ha grädde i! Nu mera tar jag 50/50 men det känns ädå lite fettigt 😉

  #12099
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  Jag försökte med grädde i kaffet igår, fanns ingen mjölk. Smakade som kaffet jag fick i Spanien, vilket jag har svårt för. Men men, som allt annat är det väl bara att vänja sig, alternativt sluta med kaffe. Jag dricker ändå för mycket 😉

  #12089
  AvatarLissu
  Deltagare

  Hej Celina!

  Jag går själv ner väldigt långsamt och så fort jag ”fuskar” och äter något otillåtet kommer godis suget tillbaka! Jag har ”bara” ca 8 kg som jag vill bli av med, har fyra kvar! Har ätit lchf sen augusti 09.

  Jag undrar om du skulle pröva att äta grönsaker till bara en måltid och kanske minska på avocadon, äta avocado typ bara en gång i veckan!
  Du Kan pröva att laga blommkålsmos till middag! Ät det tillsammans med en god köttbit och någon god sås!

  Testa cocosfett i kaffe! Det är inte så äckligt som det låter! Första gången jag läste om cocosfett i kaffe, tänkte jag alldrig! Men nu har jag det i kaffe lite nu och då! Speciellt om jag känner mig lite hungrig och är för lat att laga mellanmål! Mättar bra och jag klarar mig någon timme
  Annars tycker jag det verkar bra!
  Alla är individuella! Endel kan äta mer kolhydrater än andra och ändå gå ner i vikt!
  Lycka till!
  Hör gärna av dig och berätta hur du lyckas!
  Lisen

  #12098
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  Hej Lissu!

  Skönt att jag inte är den enda som inte rasar i vikt. Men du har ju i alla fall kommit halvvägs – grattis! 🙂

  Hmm strama åt maten lite ytterligare ja. Mer kött, mer fett, mindre grönsaker, avocado lite mer sällan. Låter inte omöjligt. Blomkålen är ju god, så den kan jag äta lite oftare (äter den kanske nån gång i månaden i nuläget).

  Verkar som att min kropp håller i sina kilon ordentligt, så jag får helt enkelt ta till hårdhandskarna nu. Ska börja skriva kostdagbok för att hålla riktigt bra koll och kunna blicka bakåt när det behövs.

  Tack för ditt svar!

  #12097
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  Jaha, så har nu gått UPP ett kilo sen förra veckan… Så mycket annorlunda från alla andra kan väl inte just min kost eller min kropp vara?? Skiter snart i det här och frossar choklad i ren frustration. Det är ju ändå ingen skillnad. Jag går inte ner i vikt av det heller.
  :'(

  #12095
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Deppa inte ihop. Är du ute och rör på dig alltså motionerar? Försök gå 10 000 steg varje dag. Läste Skaldemans bok idag Gi-noll om inte du har läst så rekommenderar jag den. Kanske den ger dig tips hur du ska äta. Ibland vill inte kroppen som man själv vill.
  Kram och kämpa på.

  #12096
  AvatarCelina_N
  Deltagare

  Depp är ett prickande ord.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.