Varför har jag gått upp i vikt?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3806
  AvatarAnonym
  Gäst

  Åh nej!
  Jag hade gått ner 2,6 kilo på 2 veckor. Underbart! Men nu på 4 dagar har jag gått upp 0,4 kilo.

  Varför? :'(

  Den enda skillnaden är väl att min pojkvän bakade ett LCHF-bröd gjord på olika frön, paranötter, mandel, kruskakli, creme fraiche, keso, smör och ägg.

  Jag har väl ätit sammanlagt 6 skivor utav detta bröd, det är dock små skivor, ca 10×10 cm.

  Kan jag ha gått upp 0,4 kilo pg a detta?

  #58463
  Avatarannafelicia
  Deltagare

  Tycker det låter ganska sjukt om du skulle gått upp i vikt på grund av detta. Men helt omöjligt är det kanske inte, jag är inte expert.
  Jag har dock hört att när man börjar med lchf så finns det en possetiv effekt med denna diet till skilnad på dom flesta andra och det är att när man väl gått ner i vikt med lchf så stannar man i den vikten när man sedan börjar äta normalt igen, Nu menar inte jag att du ska äta ”osmart” alltså massa godis, cola osv. men häng med vad jag menar.
  Men kan säga så att (vad jag hört) att lchf får en att gå ner i vikt för att sen kunna börja om på nytt med en sund kost.

  Rätta mig om jag har fel någon :))

  #58450
  Avataralfons
  Deltagare

  Där är det olika vissa tål att äta mer kolhydrater vissa går upp på väldigt lite kolhydrater så det får man pröva sig fram med efter vikminskningen.

  #58448
  AvatarAnonym
  Gäst

  Nu börjar jag faktiskt fundera på om det kan ha med att jag är förstoppad :-[
  Jag gör nr 2 ungefär varannan dag och då kommer det knappt någonting. Kan det vara det som gör att jag kan väga några hekton mer?

  #58462
  Avatarsnutteplommon
  Deltagare

  lycka till med lchf och vikten neråt 🙂

  #58451
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Jag har det också så att jag får snällt vänta ibland tills kroppen behöver tömma sig för att upptäcka att jag inte har gått upp. Ha tålamod!! Kram! 🙂

  #58460
  Avatarpseu
  Deltagare

  Sluta oroa dig för tillfälliga små uppgångar, det är helt naturligt och behöver inte betyda att du går upp i faktiskt vikt, det finns så många faktorer som spelar in. Hormoner, vattennivå i kroppen och sådant. Vågen ska användas som ett instrument som pekar ut en riktning man rör sig i.

  Själv gick jag upp 2 kg egentligen över en natt, men det har jag valt att tolka som att jag kanske haft lite för lite vätska i kroppen den senaste tiden och därför behöll mycket av det jag drack.

  Det är i alla fall mina tankar.

  #58447
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jag har ganska dåligt med tålamod + att jag var så glad som var under 80+ så när jag sen såg att jag hade gått upp från 79.8 till 80.2 så blev jag inte så glad.

  Sen trodde jag att med LCHF så går man antingen ner i vikt eller står still ibland, men jag trodde inte att man kunde gå upp i vikt. Har man gått upp i vikt med LCHF så har man gjort fel trodde jag 😛

  #58453
  AvatarGohper
  Deltagare

  Det verkar vara skitfaktorn som spökar, den får man stå ut med. När det släpper kan det bli rejäla ras, på bara några minuter. Läs en god bok och skit i frid!

  #58459
  Avatarevise
  Deltagare

  Ska du ha mens snart så kan det också vara en faktor, man kan samla på sig ganska stora mängder vatten dagarna innan, ibland så mycket som ett par kilon.

  Lycka till!

  #58449
  AvatarFranke
  Deltagare

  400g är….. inget. Kroppens vikt varierar rätt stort bara från morgon till kväll, det är inte 400g rent fett du gått upp.

  #58446
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jag tror också att det är ”skitfaktorn” haha 😀
  Mens har jag precis haft så jag tror inte att det är det som spökar 🙂

  Nä, 400 gram är inte mycket men jag kan bli deppig bara jag går upp 100 gram till och med. Jag vill ju bara se siffrorna gå neråt och inte uppåt :/

  Jag får försöka tvinga i mig ännu mer kokosfett och hoppas att det hjälper mig att rensa magen. Har ju hört att det ska hjälpa och 1 msk om dagen kanske inte räcker.

  #58461
  Avataroeuf
  Deltagare

  Som andra har skrivit varierar vikten från dag till dag med vätskebalans, tarminnehåll med mera. Kanske att du skulle prova att väga dig mindre ofta, om du blir så nedslagen av en tillfällig uppgång?

  #58445
  AvatarAnonym
  Gäst

  Hur mycket tror ni att vikten kan gå upp och ner? För vägde mig idag igen bara för att se om det igår hade försvunnit men då har jag tydligen gått upp 500 gram till!

  Så istället för 79.8 som jag vägde í måndags så väger jag nu 80.7, så jag har gått upp nästan 1 kilo på 5 dagar. Är detta möjligt? Jag gjorde ju lite nr 2 igår liksom, så jag trodde att jag skulle ha gått ner i vikt igen.

  Jag ska ju inte väga mig såhär ofta, men när jag upptäckte igår att jag hade gått upp i vikt så kände jag att jag vill ha mer kontroll på min vikt tills att jag går ner igen.

  #58458
  AvatarMynlen
  Deltagare

  du har sämre koll på din vikt genom att kolla så ofta. jag kollar också ofta men jag bryr mig inte nämnvärt hur det går upp o ner genom veckan.
  För 2 dagar sen vägde jag 2.5 kg mer än vad jag gör idag. Det är HELT NORMALT att hoppa så mycket upp o ner.

  Det är i långa loppet du ska se viktminskning. alltså den ”officiella vägdagen” jag har är på söndagar, och om den en vecka inte gått ner eller gått upp betyder det inte att jag inte gått ner i vikt, men att min kropp gör litet annat just nu. Varje månad tycker jag nog det ska bli litet viktminskning men jag tycker det är bra det går långsamt, eftersom skinnet orkar hänga med då. Och även då, platåer finns och då står man stilla och går upp o ner litet över veckorna. Frutstrerande men det hör till!.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.