vatten

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #290
  Avatarmeep
  Deltagare

  läste någon stanns att man inte ska överstrida 2l vatten per dag, efter jag har börjat med lchf dieten dricker jag mycket mycket mer vatten än vad jag gjorde förr, känns nästan som att munnen alltid är torr eller ”klibbig” nån annan som har vart med om det?

  kan tänka mig att jag dricker kanske 5liter vatten per dag…

  #8144
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Jag dricker också väldigt mycket vatten nu när jag äter LCHF. Men vad det beror på vet jag faktiskt inte.
  Kan det kanske vara så att nu när man inte äter kolhydrater längre så kan inte kroppen binda vattnet lika effektivt som förr och därför måste man dricka vatten oftare?

  #8154
  Avatarcastru
  Deltagare

  Eller för att allt man drack innan som saft, läsk, öl, vin, mjölk osv försöker man hålla sig borta från? 😛

  #8150
  AvatarRoddan
  Deltagare

  Jag tror som du Castru att man annars druckit läsk eller som jag mer kaffe än vad jag gör i dag.
  Konstigt faktiskt jag är inte sugen på kaffe som jag kunde vara tidigare innan jag startade med LCHF då när jag började 07:00 var jag som en robbot på jobbet mot kaffebryggaren i dag längtar jag i stället efter the m mjölk i eller kokosfett då jag går upp.
  Vatten blir det flera liter per dag som man annars tidigare glömde bort då man jobbade.

  #8165
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  kan tänka mig att jag dricker kanske 5liter vatten per dag…

  5 liter vatten per dag! Men varför? 1,5 – 2 liter per dag räcker gott o väl.
  Att du är torr i munnen betyder antagligen att du är i ketos, då brukar man bli sån. Men istället för att bälga i dig en massa vatten använd ett knep som njursjuka använder; sug på en isbit.
  Att man blir törstig av LCHF-mat kanske beror på att den innehåller mycket salt. Kolla på Fineli; mest salt innehåller bacon, ost, fiskar som strömming , makrill o lax, rimmat fläsk o rökt skinka (De som har minst i sig är frukt, bär o grönsaker)
  Att man glömmer att dricka vatten gör inte så mycket, vi har ju en påminnare; törsten. Den räcker gott om man inte hårdidrottar eller bor vid ekvatorn. Så lika väl som man säger att ”Ät när du är hungrig” kan man säga ”Drick när du är törstig”
  Vatten tillför ju inte precis något till kroppen men det kan skölja ur saker. B- o C-vitaminer t.ex som är vattenlösliga. Eller viktiga mineraler; för mycket vatten stör elektrolytbalansen i kroppen. Dricker man för mycket vatten utan att svettas ut det får man för lite natrium i kroppen; den vanligaste dödsorsaken vid Boston Marathon genom åren.
  En intressant länk för intresserade:
  http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=strange-but-true-drinking-too-much-water-can-kill

  #8168
  Avatarseijariitta
  Deltagare

  Instämmer med er. Jag har också märkt att jag är mer törstig nuförtiden och har undrat, varför. Men behöver inte gå på toan heller så ofta som förut, fast jag måste dricka mera. Men man får vara försiktig att inte dricka för mycket ca 2 liter/dag, beroende på värmen ute och vad man gör. Dricker man och kissar för mycket, så förlorar man viktiga salter som natrium och kalium och det kan visa sig som trötthet först och sedan leda till förvirring och medvetslöshet. Skall försöka få svar av dr. Dahlqwist.

  #8173
  Avatarlygo
  Deltagare

  Det här har inte jag märkt av. Jag har alltid (både före och efter LCHF) druckit ca 3 liter vatten om dagen och inget annat (varken kaffe, saft eller läsk). Men det kanske ligger nåt i det som castru säger, att om man tidigare druckit andra saker så måste man ju fylla på med mera vatten nu.

  #8164
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Vad är det man ska ”fylla på”?

  #8172
  Avatarlygo
  Deltagare

  Menade bara att om man tidigare t. ex. druckit 1 liter vatten och 2 liter saft/läsk osv så är det ju ganska naturligt att man dricker mer vatten när man tar bort saft och läsk.

  #8163
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Fast verkar det inte troligare att man drack läsk/saft för att det var gott, inte för att släcka törsten? Jag undrar om vatten duger som ersättning då?
  Då är det väl enklare att låta bli att ersätta läsken/saften med nåt, man måste ju inte dricka en köpiös mängd vätska i vårt klimat.

  #8171
  Avatarlygo
  Deltagare

  Det är nog väldigt individuellt hur folk gör, men själv känner jag många som dricker mjölk/saft/läsk när de är törstiga. Så det skulle kunna vara en orsak.

  #8162
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jo, det har du rätt i, det är individuellt.
  Nu är jag nog lite äldre än du så mina kompisar dicker inte mjölk/saft/läsk när dom är törstiga 😉
  Men dom dricker inte en massa vatten i stället. Varför har det gått troll i vatten? Varför skryter man om hur mycket vatten man dricker om dan? Det finns väl ingen annan dryck man gör så med? (undantag fjortisar o öl) ;D

  #8170
  Avatarlygo
  Deltagare

  Ha ha 😀
  Skryt har jag inte sett till här utan bara folk som undrar eller konstaterar hur mycket man dricker.
  Själv tycker jag absolut inte att det är nån status i hur mycket vatten man får i sig per dag.
  Tror också att personers vattenbehov är mycket individuellt, jag mår bäst av ca 3 liter om dagen men har kompisar som fungerar bra med 1-2 liter.

  #8161
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  jag mår bäst av ca 3 liter om dagen

  Vad händer om du dricker ”bara” 2 liter om dagen eller 😮 1 liter?

  #8169
  Avatarlygo
  Deltagare

  Jag blir törstig och får huvudvärk och ofta lätt yrsel.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.