Vattnig mage.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #753
  Locmariachis
  Deltagare

  Min mage var hård i början knappt nå toa behov alls, vilket var lugnt då jag läst mig till att det är ett vanligt fenomen med LCHF och att det är som det ska va. Och mycket riktigt det vart bättre sen med lite lin frö.
  Men nu senaste veckorna har jag som vatten aktiga omgångar känns som ”oh oh” och sen är det mera som en diarré.
  Lika bra att tala klarspråk tycker jag!
  Är väldigt försiktig med mejeriprodukter så det kan inte vara det. Och nej det är inte laktosintolerans heller. Har ni varit med om liknande eller kan komma med nå hjälp för att få bukt med detta?

  #12188
  agnetasch
  Deltagare

  Det kanske är förstoppningsdiarré? Googla på det. Mer hela linfrön o fiberrika, kolhydratlåga grönsaker.

  #12192
  Locmariachis
  Deltagare

  Hm det har jag aldrig hört talas om men jag ska googla. Magen känns dock inte hård eller svullen dock men jag ska kolla på google.

  #12195
  berittis
  Deltagare

  Jag skulle byta ut linfrö mot Psylliumfrö(loppfrö). Linfrö innehåller cyanider, jag har helt slutat med dem. Googla på linfrö så får du mer info om det. Jag blandar psylliumfrö i varmt vatten och låter det stå ett tag innan jag dricker det. På påsen står det att man ska låta det dra i 1-2 timmar men det hinner jag inte med på morgonen. Man kan stö på yoghurt om man äter det men då vet jag inte om det gör riktigt samma nytta. 🙂

  #12194
  berittis
  Deltagare

  Ovan sagda gäller hård mage, förståss. Jag vet inte om det hjälper vid förstoppningsdiarré.

  #12187
  agnetasch
  Deltagare

  Äter man hela linfrön o inte krossade kommer inte cyaniden ut. Det hela fröet passerar kroppen ”helskinnat” men det hjälper genom fibrer o slem till att förhindra förstoppning. Även om man skulle äta krossade linfrön får man häva i sig 100 g för att riskera någon förgiftning.
  Jag tycker det lättaste sättet att få i sig linfrön är att lägga en sked frön bakpå tungan o sedan skölja ner det med en STOR klunk vatten, upprepas efter behov. Linfröslem är vidrigt (blötlagda linfrön) o fil/yoghurt ingår inte i min diet.
  Eftersom förstoppningsdiarré beror på förstoppning tror jag nog att det är välgörande både med linfrön o loppfrön 🙂

  #12191
  Locmariachis
  Deltagare

  Jo jag kör fröna på en sked och sköljer ner med vatten få se om det blir nå skillnad. Prövat linfrö och cremefraiche men det var en gegga 😮
  Får se om det blir nå skillnad en par tre veckor med vatto mage är inte kul! Nu är det ju inte vatten utan mera ”ni vet vad” i annan form ::)

  #12193
  berittis
  Deltagare

  Ja, det var ju bra att veta om linfrön. Men jag håller mig till loppfröna ändå. 🙂

  #12197
  Blomman
  Deltagare

  Jag har också fått helt ändrad bajskonsistens :).
  För mig en stor fördel eftersom jag tidigare hade tendens att bli trög i magen (intresseklubben antecknar), men efter att precis som du beskriver först blivit ännu med hård av lchf kost så har jag sedan flera veckor haft lös mage. Fast bara en gång om dagen inga oväntade ”explosioner” så det är ok.
  Gasmagen har också försvunnit, den som annars liksom jäste upp under dagen.
  Jag kan tänka mig att det är magens bakterieflora som ändras när kolhydraterna försvinner.

  #12190
  Locmariachis
  Deltagare

  Jo men faktiskt så har den bättrat sig och blivit mera stabiliserad tar 1-2 msk linfrö innan läggdax och det funkar. Det tog jag även ner jag var tvärstoppad i magen och inget hände 😉 och det hjälpte då och så. Linfrö is the shit… (bad joke..)

  #12196
  Nubi
  Deltagare

  när vi nu har bajs som samtalsämne så undrar jag, är det fler som varit konstant hård i magen i flera flera veckor?
  snackat med vårdcentralen och deras rekomendation var ”drick mer och ät mer linfrö” problemet är linfrö, krossad samt hela gör min mage 100ggr hårdare 🙁
  Förut innan LCHF så kunde magen komma igång ordentligt med hjälp av russin och vindruvor, jag testade igår i hopp om att det skulle liksom bli niagrafallen, men NOTHING!! 🙁

  #12189
  Locmariachis
  Deltagare

  Nubi jag hade samma som du innan jag frågade mera öppet hära kan ju vara ett käsnlgit ämne! Tar nu cirka 2 msk (släta vanliga mattallriks matskedar) med linfrö på kvällen innan läggdax och skäljer ner med vatten. Tycker det är lättare att svälja dom som dom är med vatten dom bara rinner ner. Börja med mindre mängd på skeden om en matsked känns mycket i början.
  Och drick vatten minst en liter per dag pröva ett tag kan ta sin lilla tid.

  #12186
  mazen
  Deltagare

  Magnesiumtillskott bruka hjälpa mej om jag blir hård i magen, ökar även på med kokosfett

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.