Vet inte hur jag ska göra?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1269
  Avatarbiwitchd
  Deltagare

  Är en typisk bantare som hållit på att räkna alltifrån kalorier till points i hela livet. Nu har jag ätit enligt LCHF i två veckor, startar på tredje veckan idag.
  Allt känns ju toppen, förutom att jag har så svårt att veta hur mycket jag ska/får äta?

  Att tillägga är att jag tränar 3-4 ggr/vecka, mestadels konditionsträning med 1 muskelpass/ vecka.

  Jag gick ner 3 kilo (!) första två veckorna men imorse när jag vägde mig hade jag till min stora besvikelse gått upp lite över ett kilo igen.
  Det är såhär för mig varenda eviga gång och då är det så svårt att hitta motivationen till att fortsätta.

  Ska jag äta mer för att jag tränar? Så är det ju i många andra fall…
  Har det stor betydelse hur ofta man äter?
  Jag brukar äta frukost 06:15, lunch 11:15, något litet mellanmål som en avocado eller liknande vid 15.00 och sedan middag vid 18.00.

  Jag är verkligen nybörjare så jag behöver tips, råd, inspiration. Har tokläst forum, bloggar, receptsajter i 1 månad nu men det är ju ofta olika bud överallt…..

  #16874
  AvatarKarla
  Deltagare

  Det man brukar vilja veta i sådana här fall är hur lång du är, hur mycket du väger och i detalj VAD du äter. Sedan kan man förhoppningsvis komma med konkreta råd till din hjälp. 8) Sedan har du precis börjat, så din kropp håller fortfarande på att ställa om sig. Själv tränar jag 5 – 6 ggr per vecka, och äter när jag är hungrig tills jag är ohungrig. 😉

  #16877
  Avatarelinos
  Deltagare

  Jag tränar 4-5 gånger i veckan och äter ungefär 1500 kalorier / dag. Vissa dagar är man mer hungrig och vissa mindre. Jag äter dessutm aldrig mer än 5 gram kolhydrater / dag. Att gå efter hungerskänslan är en bra riktlinje. Oftast behöver man inte äta så mycket mer när man tränar om man inte tränar på väldigt hög nivå.

  #16878
  Avatarbiwitchd
  Deltagare

  Jag är 156 cm och väger 80 kg. Har alltså en bit att gå, målet är 60 kg.
  En typisk dag för mig äter jag
  Frukost: 1 ägg med majonnäs på, 1 skinkskiva ihoprullat med en ostskiva, ELLER ca 3 dl filmjölk (kan inte med turkisk yoghurt…)
  Lunch: 1 köttbit med sås, sparris eller bönor
  Middag: Tex biffstroganoff med sås gjord på grädde, grönsaker

  Har ni något bra tips på en enkel sajt där man kan hålla koll på det man äter?
  Fast jag trodde inte man skulle behöva räkna kalorier med LCHF?

  #16876
  AvatarTess
  Deltagare

  Skippa filmjölken, om du äter 3dl så dår du i dej ca 15kolhydrater bara på det!!! Sjukt mycke.

  Man ska väl egentligen inte behöva räkna kalorier när man går på LCHF, det har jag hört å så tror jag visst det e. Som nån skrev så är det ju så att intag-uttag av kalorier inte fungerar och därför går man över på tex LCHF.

  Så fortsätt i samma anda du, det tar tid i början, speceillt första veckorna när kroppen inte riktigt fattar vad som händer. Då kan de komma -1 +2 kg osv. Men när kroppen fattar allt så löser det sig, och du väg dig inte utan mät dej, det är de bästa. Så kan du kolla vågen nån gång ibland istället. Å så tror jag att man ska akta sig för att äta för mycke mejeriprodukter, det e skitsvårt jag vet, de e något jag har svårt med nämligen. Jag äter gärna lite mer grädde för att få upp fetthalten än tex smält smör/kryddsmör eller andra saker.

  Lycka till å ge inte upp!!!!!!!!!!!!!

  #16872
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Om intag-uttag av kalorier inte fungerar skulle man alltså inte svälta ihjäl om man slutade äta helt? 😉

  #16875
  AvatarTess
  Deltagare

  Hängde inte riktigt med där agnetasch.. skrev jag nått fel nu? 🙂

  #16871
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag tror helt enkelt inte att det går att komma ifrån energibalansen; lika mycket energi in som energi ut så är din vikt konstant.
  Sen är fett en förträfflig källa till mättnad, det är det LCHF är bra på. Men många här på forumet äter inte många kalorier, se på Tommy, han pendlar mellan 1100 och 1500 kcal/dag. Det är väldigt lite för en vuxen karl.

  #16873
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag är själv förvånad över hur lite mat jag behöver. Har tidigare varit storätare men ost och kött mättar sjukt bra och trots att jag äter på pass lite så blir jag aldrig ”vrålhungrig” längre.

  Lol, ”vuxen karl”… Iofs bara 6 månader till 40, så det stämmer nog. Sitter och målar tennfigurer och spelar tv-spel så min ”mognadsålder” hänger inte riktigt med den biologiska åldern…

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.