Video: Vilken kost är vi egentligen skapta att äta?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Näringsfysiologi och Medicin Video: Vilken kost är vi egentligen skapta att äta?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6316
  Avatarvicr
  Deltagare

  Hej vänner! Jag försöker att lägga upp en video varje vecka på min youtubekanal Herbivore Stories om olika ämnen inom hälsa. Än så länge har jag videos uppe om mjölk och mejeriprodukter och varför man inte bör äta dom, om protein, om min upplevelse med träning på en vegansk kost. Och nu senast lade jag upp en video om vilken kost vi är skapta att äta, om man ser till vår anatomi, våra instinkter och vår magkänsla. Hoppas ni kan ta någon information från detta. Må gott!

  https://youtu.be/1lV5FRMAP0s

  #104421
  AvatarGOPE
  Deltagare

  Bra fråga. Människans evolutionära arv diskuteras nästan aldrig. Varför? De stora industriföretagen, främst inom livsmedel-, läkemedels- och jordbruksindustrin, har starka ekonomiska intressen av att förvrida våra huvuden. Tyvärr har dom varit mycket framgångsrika, vilket vi nu visar sig i en explosionsartad viktökning i befolkningen världen över. Övervikten bland underåriga är nu på nivåer som aldrig tidigare skådats. Ingen torde kunna förneka att det har att göra med de nya matvanorna. Vi drabbas av övervikt och därav följande sjukdomar, som läkemedelsindustrin kan profitera på.

  Vi är fortfarande jägare-samlare. Det är bara 10 000 tusen år sedan som människan så sakteligen blev bofast, började odla jorden och hålla husdjur. Om vi räknar med att det går 4 generationer per 100 år så motsvarar det mellan 400-500 generationer. Det är långt ifrån tillräckligt för att anpassa vår metabolism till de nya stärkelserika grödorna som jordbruket producerar.

  Slutsats, metabolt är vi fortfarande jägare-samlare, vi borde äta vad naturen erbjuder oss, kött, fisk, grönsaker, frukt, bär osv

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.