Vikten skall inte längre få förstöra mitt liv

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Vikten skall inte längre få förstöra mitt liv

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5110
  Avatartkiv100
  Deltagare

  ……….

  #79008
  Avatartkiv100
  Deltagare

  Det jag känner är lite svårt med LCHF är fettet. Det känns så vansinnigt fel att använda så mycket fett. Dessutom ser det ju rätt märkligt ut när man äter något fettdrypande i lunchrummet på jobbet. Man känner sig uttittad och förmodligen sitter de andra och tänker: ”Inte konstigt att han är överviktig”. Hur hanterar ni andra dessa lägen?

  #78999
  Avatarpoeta
  Deltagare

  kombinera med grönsaker. Bra fett och kött med grönsaker, långsiktigt sätt är det nog den absolut bästa vägen och med din övervikt kommer du att tappa en hel del vikt genom detta, tro mig.

  Fett i form av, sås, kokosmjölk eller gräddsås, ost som tillbehör etc. Du behöver inte lassa på en massa extra smör etc… kan personligen tycka att viss fettkonsumtion kan va överdriven… Men alla är olika och har sitt sätt!

  Har själv tappat 35 kilo med Lchf… Är kille och låg på 107 kilo. Tappade 20 kilo på 3 månader med strik lchf (strikt som i 20 gram kolhydrater per dag).

  Hejar på dig stenhårt!! Bra att du börjar idag!!

  #78990
  Avatarulfons
  Deltagare

  Ja kör hårt nu, här är vi många som hejjar fram dej.

  #78991
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag hejjar på dig jag med!

  Och du, skit i vad de andra tycker! Ät du din feta sås, och skratta åt dom sen när du går ned i vikt 😉

  #79001
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  När andra tittar på mina feta måltider känner jag ”fuck you”, synen av vad jag äter sammataget på att jag loosat så mkt i vikt får dem ju att tänka till och det tycker jag är kul som fasen!

  Jag fattar inte alls varför det ska vara svårt att stå för hur man äter. Alla 45 personer på min firma vet hur jag äter. Var o varannan gång jag beställer mat ute säger jag antingne att jag äter lchf eller att jag inte äter kolhydrater. Skiter fullständigt i vad andra tycker. Orkar dock inte gå i debatt med någon. Känns heller inte som om det behövs. Det funkar för mig, ingen som har ögon kan säga annorlunda!

  Värre tycker jag det är när jag är ute o äter/fikar med bekantskapskretsen o det finns folk som är lika tjocka som jag var, men som är rädda för extra fett, men gänra unnar sig bakelser o kakor i tid o otid. Dessa är ute o cyklar och jag tycker synd om dem, men vill inte säga nåt. De får fortsätta stirra oförstående på mig och min fett-kost så mycket de vill. En vacker dag får de väl nog av sin övervikt/livsföring o då svarar jag gärna på alla frågor de eventuellt har.

  Jag har tom vid något tillfälle ”anfallit” en medmänniska på gymet, som jag ”känt igen mig själv i”, någon med rejält tilltagen övervikt, och mer eller mindre sagt till dem ”-jag ser att du är en tjockis! har du hört talas om lchf? de har först kollat lite konstigt på mig, men sedan har jag varit snabb om att berätta om mina egna erfarenheter och då har de lyssnat intresserat. Nu lät de som att jag brukar göra detta, men det har nog hänt typ en gång eller två, iaf på gymet…

  Var lite tuff mot dig själv, tillåt dig inte att fuska på ett tag, så ska du se att det händer grejjor ganska snabbt!

  Kämpa på!

  #79009
  Avatartkiv100
  Deltagare

  Tack för alla tips och uppmuntran!

  Jannebanan: Grejen med att jag känner så bottnar nog i hur jag ser på mig själv. Ingen har någonsin sagt något om hur jag ser ut, utan det är bara jag. Förmodligen lägger ingen ens märke till att jag inte har spegetti till köttfärsen eller att jag har mycket grädde i maten. Men mina egna ögon och min egen känsla säger att dom andra tittar på mig och suckar. Dessutom är jag endast tillfälligt på denna arbetsplats, så jag ”känner” ingen så att säga.

  Och du har helt rätt i att man/jag måste vara tuff med mig själv. Det är så lätt att hamna i något sorts tröstätande eller att tänka ”jag startar upp på måndag”.

  Tack för dina tankar!

  #79010
  Avatartkiv100
  Deltagare

  Andra dagen gick hyfsat även den. Nu räknar jag inte kolhydrater som jag sett andra göra, men jag tror mig ha hyfad koll på vad man ska och inte ska äta.

  Frukosten bestod av 3 ägg och en halv paprika.
  Till lunch blev det baconinlindad kyckling med lite god ost innuti. Till det åt jag broccoli.
  Resterna från gårdagens lunch (köttfärssås) fick bli middag.
  På kvöllen åt jag en liten tonfiskburk.

  Just kvällarna är annars jobbigast. Men vill så gärna äta nåt, man vill knapra på nåt. Nåt. Bara nåt. Nåt att fixa och trixa med liksom. När suget blev som störst tog jag en promenad. Den var dock inte lika god som en chipspåse, men förmodligen mycket nyttigare! 😉

  Har ni nått tips på nåt ”snacks-liknande” man kan knapra lite på? Ostchips har jag sett någonstans. Nån som provat detta?

  #78989
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Sluta vara så självupptagen då, som du säger dom flesta bryr sej så mycket om sej själva att dom inte har tid med dej;) Lycka till nu!!

  #79011
  Avatartkiv100
  Deltagare

  Det fortsätter tuffa på här borta!

  Har ätit bra, om än kanske lite för lite fett. Men det känns bra. Har inte upplevt någon huvudverk eller så ännu. Är inne på min fjärde dag nu, så det kanske kommer snart?

  En fråga om sötningsmedel. Vad tycker ni om detta? Älskar glass, och såg igår att det fanns sockerfri glass. Jag antar att det är en del sötningsmedel i det dock (ann inte titta på innehllsförteckningen). Om man bortser från att sötningsmedel kan skapa ett sockersug och att det förmodligen inte är så hälsosamt för kroppen, är det okej ur en viktminskningssynpunkt?

  #79012
  Avatartkiv100
  Deltagare

  Ojoj, läser tråden ”Wars LCHF äventyr” och inser att allt annat än -1 kg per dag är en besvikelse. Kanske var dumt att läsa den?

  Kämpa!

  #78988
  Avatartoru
  Deltagare

  Så får du inte tänka. Alla upplever olika effekt av LCHF på olika tid… Hälsovinster och viktminskning är väldigt individuella och allas förutsättningar är olika. Att stressa upp dig för någon annans framgång tror jag kan påverka dina egna resultat negativt. Stresshormoner av olika slag kanske gör att kroppen ”försvarar sig” och släpper inte till fettförbränningen… (OBS, Helt ovetenskaplig tanke från mig…).

  #79004
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Håller med föregående talare, att jämföra sig med andra kan vara farligt och stressande. Bestäm dig för en målvikt och jobba dig så sakterliga dit så skall du se att du kommer dit med tiden.

  #79007
  Avataracke
  Deltagare

  Min man har hittat ölkorv som är noll kolhydratig..
  På Willys. Men jag tror att det bästa är om du försöker fördela måltiderna och äta dig så pass mätt så du inte BLIR sugen på kvällen.
  Det är ju egentligen inte maten som ska bort utan ett beteende.. Eller hur!
  Jag har själv bara hållt på två v lite drygt,vid första vägningen hade jag gått ner 4,3 kg men vid andra hade jag gått upp 1,2… Jag var jätte knäckt över det .Har levt strikt o räknar kolisar,max 20/dag. Men om jag kollade måttbandet så var det minus 3 cm på midjan! Jag insåg att jag måste leva med detta ett tag för att kunna göra en rättvis bedömning. Var en stor tvivlare från början men…..
  Lycka till!!

  #78993
  Avatarwar
  Deltagare
  Quote:
  Ojoj, läser tråden ”Wars LCHF äventyr” och inser att allt annat än -1 kg per dag är en besvikelse. Kanske var dumt att läsa den?

  Kämpa!

  haha, jag har inte gått ner så mycket.

  Och nu har jag dessutom stått stilla, mest pga fusk, länge

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.