Viktminskning?

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #822
  Avatarvessike
  Deltagare

  :-[ Total nybörjare vad gäller LCHF. Trodde i min enfald att jag skulle rasa i vikt när jag slutar äta bröd, pasta, ris etc. Gått 2 veckor o jag har varken rasat i vikt eller krympt några millimeter ens… Är jag för otålig? Hur lång tid tar det innan man ser resultat? De få gånger jag provat något bantningssätt så har resultatet visat sig på 1 vecka, man har åtminstone gått ner ett par kg. Provat Viktväktarna o Xtravaganza tidigare. Av Xtravaganzas soppor som man skulle dricka 3 ggr per dag fick jag enorm diarre'. Mitt hopp står nu till LCHF. Är aldrig hungrig mellam måltiderna men det känns ändå som en ganska tråkig livsstil, en tråkig kost. Men det är väl nu i början innan man lärt sig. Saknar kurser i LCHF matlagning. Allt verkar ju vara så individuellt. Förstår inte riktigt hur mycket kolhydrater jag får äta. Försöker verkligen hålla nere intaget av kolhydrater. Kanske är det mejeriprodukterna i mitt fall också som är felet. Hur mycket mejeriprodukter max per dag? Många frågor, dumma kanska men en LCHF bok för dummies vore på plats, åtminstone för mig. Hjälp mig! Vägled mig till rätta!

  #12723
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Man brukar säga att uteslutandet av pasta, ris, potatis och bröd är en bra början, men när man har vant sig vid det krävs det lite mer för att det ska bli en lchf-kost. Grundregeln är att man inte ska äta mer än 20g kh/dag och ett knep att ta till när man ska handla mat är att bara köpa produkter som innehåller MINDRE än 5g kh/100g. Följer man denna regel är det mer än pasta, bröd, ris och potatis som kommer falla ur ens kost.

  Prova att kika runt lite på forumets receptavsnitt och se om du hittar någonting som låter gott, det finns även en bra sida dedikerad till just lchf-recept: http://www.lchfrecept.com/

  Du kan även starta en egen dagbok här på forumet, i den avdelningen, så kan de som ätit lchf lite längre kommentera på vilka varor du väljer och ge dig tips på varor som kanske fungerar bättre.

  Ge inte upp, det har ju bara gått två veckor! Din kropp kanske behöver längre tid än så för att ställa om sig. 🙂

  #12728
  AvatarBiiancca
  Deltagare

  Lite samma här, har dock minskat några kilo och några cm men sista eckan gått upp ett kilo och måtten även lite där och jag har absolut inte gjort avsteg (ett par glas vin i lördags men det ska ju vara ok)….suck..
  Vill också se snabba resultat för att vara motiverad. Jag äter dock väldigt mycket mat, men har registrerat på minmat och det är bra fördelat och ligger mellan 2300-2800kcal/dag mellan 10-20gkollisar, försöker minska ännu mera.

  Pepp till oss,!!! Hoppas att det lönar sig i längden, att kroppen snart fattar….

  #12730
  Avatarvessike
  Deltagare

  Ja jag hoppas verkligen att kroppen snart får en snilleblixt o fattar galoppen… ;D. Känns ganska visset just nu när ändringen neråt i vikt o millimetrar är… nada ;). Jaa, massor med pepp till oss!

  #12729
  AvatarGrill
  Deltagare

  Om det är någon tröst är det precis så jag känner nu också. Man blir kanske för ivrig när man läser om vissa som rasar flera kilon redan första veckan.

  Jag har också försökt registrera allt jag äter på minmat (dock har jag lagt av med det de senaste par dagarna) och jag ligger nog på ungefär samma värden som du Biiancca. Det jag funderar på är om man behöver dra ner på kalorier också? Hur stor roll spelar dom i lchf egentligen?

  Nåja, vessike, jag ska inte ge upp även om det känns sjukt oinspirerat för mig också just nu. Vi får kämpa på lite till. 🙂

  #12727
  AvatarBiiancca
  Deltagare

  Det här med kalorier är ju jättesvårt eftersom det vi äter är väldigt energirikt och har höga kalorivären. Vippps så skjuter det i höjden tycker jag, förstår inte de om kan ligga på 1000kcal/dag, det är ju inget i lchf-kost. Jag struntar i kalorierna, ska försöka dra ner mera på mjulkprodukterna. Har gjort äggmjölk till kaffe/the istället för grädde och ska försöka att undvika cremefraich mera. Men idag tex gjorde jag laxröra på crmefraiche, det finns som inget allternativ tycker jag, utan detta skulle maten bli väldigt tråkig tycker jag. Hoppas innerligt att jag klarar av lite mjölkprodukter annars är detta absolut ingen i längden känner jag. Ska ge det ett tag till och se om det händer något. Ska försöka bli bättre på minmat också. Skriver ofta upp frukost etc, sedan gömmer jag att väga eller så tänker jag att jag ska komma ihåg vad det vägde men det går ju inte, att jag aldrig lär mig.

  #12731
  AvatarPeter
  Deltagare

  finns en fin lchf bok : av sten sture skaldeman ”ät dig ner i vikt” ISBN 978-91-518-5201-0 den boken kan nog få er peppade Good Luck

  #12721
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Om nu ”Ät dig ner i vikt” är så himla bra, varför heter då Skaldemans senaste bok ”Varför går jag inte ner i vikt?” 😉

  #12725
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Testa att dra ner ännu mer på kolhydraterna så kanske kroppen börjar svara. Försök kanske att ligga kring 5-10 kolisar om dagen, det funkar för mig.

  #12726
  AvatarBiiancca
  Deltagare

  För mig har det nu gått en månad och det står nästan stilla, absolut inte ner, snarare lite upp, ligger mellan 5-17 kollisar/dag ungefär.

  TS-hur går det för dig?

  #12724
  AvatarBigDog
  Deltagare
  Quote:
  Om nu ”Ät dig ner i vikt” är så himla bra, varför heter då Skaldemans senaste bok ”Varför går jag inte ner i vikt?” 😉

  Kanske för att man misstolkar LCHF och inte läst hans första bok… 8)

  #12720
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Kanske för att man misstolkar LCHF och inte läst hans första bok…

  Men varför läser man inte hans första bok då? Den kostar bara 37:- mot 198:- för den senaste ???

  #12722
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Agnetasch, jag tycker att du borde skriva en bok, slår vad om att den skulle sälja som smöööör i en lchf-butik! 😉

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.