Viktminskning – omöjligt med träning?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Viktminskning – omöjligt med träning?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #796
  Avatarconfessions
  Deltagare

  Jag började träna i juli -08 och i våras -09 började jag med lchf.
  märkte direkt att jag gick ner mycket mer mycket snabbare men sen slutade jag med lchf.
  sen augusti har jag kört lchf lite halvt men syndat med bröd och pasta nån gång i veckan.
  jag från juli till juli gick jag ned 14 kg, sen dess har jag stått still.

  jag började köra 100 % lchf i onsdags, och vill så jävla gärna gå ner minst 15 kg till så jag blir i alla fall
  lite överviktig istället för gravt överviktig.
  jag vägde mig idag och är +1 kg.

  jag vet att jag inte kan förvänta mig resultat efter 5 dagar, men plus ett kilo??

  jag får panik och vill ha bort denhär äckliga vikten NU. jag tänker hela tiden på att såfort
  snön är borta så ska jag ut och springa. just nu är planerna att springa 30 minuter 3-4 gånger i veckan, enligt ett träningsschema jag hittat på internet. jag tränar dans och styrka en gång i veckan, och går på gym och cyklar några mil
  och tränar arm- och magmuskler två gånger i veckan.

  gymkortet går ut om lite mer än en månad så då blir det bara joggningen.

  jag blir oroad nu när jag läser om människor som följer lchf och inte tränar alls men ändå går ner i vikt, och undrar om jag kommer träna förgäves och inte gå ner nånting? i slutändan handlar det ju om att bränna mer kalorier än man intar,
  men jag tränar endast för att gå ner i vikt, får ingen glädje av det alls, förutom att jag känner mig duktig och intalar mig själv att jag kommer gå ner i vikt.

  min fråga är; ska jag skita i träninngen i sommar och bara köra lchf, eller ska jag jogga på? och som jag tränar nu, ska jag bara köra kondition på gymmet eller ska jag fortsätta bygga muskler då mer muskler bränner mer kalorier om dagen?

  tacksam för hjälp. :-

  #12606
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jag tycker att du ska träna! Kroppen mår bra av att träna, även Annika Dahlqvist säger att man bör motionera för att kroppen är gjord för att röra på sig. Men kan du inte hitta någon träningsform som du tycker om? Det verkar jobbigt att hålla på och traggla med någonting som du inte mår bra av?

  Om du gick ner i vikt på ”vanlig” kost och träning, varför fortsätter du inte bara med det? Olika typer av dieter fungerar ju olika bra för olika människor, varför sluta med ett (för dig) vinnande koncept?

  #12608
  Avatarconfessions
  Deltagare

  Jag är så van med lchf och känner mig bara dålig om jag äter ”vanlig” kost. Det gav ju viktnedgången en skjuts förra våren så jag antar att mitt undermedvetna tror att vanlig kost gör att jag går upp i vikt. (vilket jag tror det gör då vikten stått still sen jag slutade köra lchf fullhjärtat).

  Sen har jag helt tappat smak för vissa kolhydrater och äter hellre bara sallad och kött än lägger till potatis..
  Men jag kommer alltså bli smalare även om jag fortsätter bygga muskler på gymmet?
  Eller ska jag bara köra kondition? 🙂

  #12605
  Avatarwantingmemories
  Deltagare
  Quote:
  Men jag kommer alltså bli smalare även om jag fortsätter bygga muskler på gymmet?
  Eller ska jag bara köra kondition? 🙂

  Det finns ingen, utom möjligtvis gud, som kan säga om du kommer bli smalare eller inte. Om du bränner fett och samtidigt bygger muskler så borde du bli smalare och fastare. Däremot kommer du kanske inte att gå ner så mycket i vikt, eftersom muskler väger mer än fett. Men vem bryr sig om vikten, egentligen?

  Jag skulle satsa på en kombination av styrka och kondition om det var jag som tränade. 🙂

  #12609
  AvatarDISE
  Deltagare

  8) Fortsätt träna, fortsätt med dieten. SLUTA att väga dig för ett tag frammåt, mät dig runt midaja, höfter, lår, överarmar, vrister och du ska se att ditt omfång minskar rejält. Muckler väger visserligen mer än fett, men det är betydligt vackrare att se på!

  #12604
  AvatarMP
  Deltagare

  Hej. Jag kan rekomendera pilates. Så effektivt

  #12611
  Avatarpastorn
  Deltagare

  det här med att minska i vikt är egentligen, med risk för att svära i kyrkan, väldigt enkelt, om man inte har ämnesomsättningsproblem ed. Det svåra är ofta att komma fram till beslutet, och att stålsätta sig för att klara av vad man föresatt sig. Sedan handlar allt om att uttaget ska vara lite större än insättningen, och ju större skillnaden är desto större och snabbare blir förändringen. När det handlar om träning ger olika former olika resultat. Min egen erfarenhet efter > 40 års kroppsträning av olika slag är att joggingpass, 3 ggr i veckan, runt 45 min i skogsterräng är de effektivaste konditionshöjarna men samtidigt bygger man då muskler på benen och viktnedgången minskar något av det. Sk. slät landsvägslöpning 3 ggr i veckan ger ingen speciell muskeltillväxt utan slimmar mest ben och rumpa, samtidgt som den ger viktminskning, medan styrketräning tenderar öka muskelmassan, och därmed öka vikten. Vikt är ofta genetiskt betingad och kroppen söker det den vill ha. Kan ge mig själv som ex. Under många år ägnade jag mig åt allehanda kampsporter och gymträning. Vikten låg mellan 95 och 100 kg. Sen piskade jag min kropp till maratonlöpande under en 10-års period och pressade vikten till runt 70 kg. idag är jag en halvlat, lätt överviktig motionär som väger, ja just det. ca 95 kg. Att jag sedan, som du kan se i annan tråd, drabbats av sjukdom gör också att jag genom mitt eget mående är övertygad om att vikten av att finna det som passar den egna organismens utformning, och att minnas att döda fiskar flyter till havet, alltmedan de levande söker källan, gör att jag inte tror att man ska fokusera så starkt på vikten utan mer på hur man faktiskt mår totalt sett. Samma sak är det med olika dieter. Ingen är allenarådande och det som fungerar för dig är alltid bra, oavsett vad den består av. Minns dock grundregeln att uttaget ska vara lite större än insättningen, och som tidigare skrivits fokusera inte på vikten utan mät dina omfång med jämna mellanrum istället. Med rätt träning blir din kropp i dans med vad den var ämnad att vara och kommer därmed att må bra, oavsett om den har vad andra tycker, några kilo extra eller inte.

  Allt gott

  #12607
  AvatarNubi
  Deltagare

  Man blir inte smalare av att bygga på sig muskler genom att lyfta skrot på gymmet.
  Har fått lära mig att bygger man muskler går man inte ner i vikt, det som händer är fett försvinner och muskler byggs upp och muskler väger de med.
  Kondition och styrketräning är två olika träningsformer, som säkert många vet.

  Du får ställa dig frågan: Vill du se vältränad ut (Hulken) eller slank?

  Cykla är oxå en bra träningsform som bygger med på kondis (och muskelben ;))

  Det är inte omöjligt med viktminskning kombinerad med träning. Man måste bara hitta rätt träningsform som passar en själv.

  #12610
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Du får ställa dig frågan: Vill du se vältränad ut (Hulken) eller slank?

  Jag håller nog inte riktigt med Nubi här. Efter mer än 40 år av fysiksk och psykisk träning av olika slag tror jag mig veta att det inte finns något som säger att man måste se ut som Hulken för att man tränar. Det är ett val som varje människa gör, samt en fråga om vilka fysiologiska förutsättningar du har för att bygga på dig muskler. Man kan träna på gym i åratal, med lätta vikter och många reps utan att lägga på sig ett kilo, alltmedan kroppen formas så som man vill ha den, eller också kan man träna med tyngre vikter etc. och lägga på sig nästan hur mycket som helst. Muskeluppbyggnad handlar om att antalet muskelceller ökas och det sker främst genom ansträngning, men även genom mat, så allt är en blandning av kvalité på födointag, och uttag av energi. Om du är överviktig och tränar har tex magmusklerna en tendens att lägga sig under fettet och därmed kan vi se tjockare ut, men om du har en duktig instruktör på gymmet vet han/hon precis hur du ska komma förbi det problemet. Själv har jag skaffat mig ett par bra stavar och tar snabba, ibland milslånga, promenader med dem. Vet att jag läst hur många fler muskler man aktiverar med stavgång men minns det inte på rak arm, men har för mig att det var 50% ungefär. Kan vara värt att prova, om du inte redan gjort det.Du kan bli precis vad du vill, och det är bara din fantasi som sätter gränserna.

  Lycka till!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.