viktnedgång efter lång tid på lchf

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5844
  Davebostorp
  Deltagare

  hej alla.

  undrar om det är någon här inne som gått ner mycket (runt 10 kg) efter mer än ett år på lchf?

  /dave

  #89829
  Lovica
  Deltagare

  Hej!

  Jag förstår nog inte riktigt din fråga. Jag har gått ner 16 kg på 5 månader..

  #89824
  Davebostorp
  Deltagare

  @Lovica 391895 wrote:

  Hej!

  Jag förstår nog inte riktigt din fråga. Jag har gått ner 16 kg på 5 månader..

  Lite svårt att förklara, det jag undrar är alltså om det är någon som gått ner mycket i vikt även efter ett år eller mer på lchf.
  Jag gick ner mycket i början men har ca 10 kg kvar, och har hållit på 13 månader.

  /Dave

  #89819
  toru
  Deltagare

  Jag tappade konstant bra i vikt under i princip två år. Totalt ca 90kg. Nu har jag stått still ganska länge…

  #89825
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Vill du går ner mer i vikt så får du minska på energiintaget eller öka på energiförbrukningen. Simple as that.

  #89820
  toru
  Deltagare

  @ Jimmy

  Njae… Det behöver väl inte alltid vara så enkelt? Från det Dave skriver i denna tråd är det svårt att vara så ”kategorisk”. Jag har tex legat på negativt energiintag i princip konstant sedan september 2011 och pendlar upp och ner 1-3 kg. Nu kanske jag iofs inte har så mycket som 10 kg att ”tappa” men att säga att ett negativt energiintag ger viktminskning är att göra det för enkelt.

  #89826
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Om negativt energiintag inte leder till viktminskning så har man något metbolt fel.

  #89821
  toru
  Deltagare

  Och då är det alltså inte ”Simple as that”…

  Väldigt många som söker sig till olika ”bantningsmetoder” har försökt ”kaloribantning” vid flera tillfällen och ganska ofta misslyckats.

  Själv snittar jag ca 400 negativa kalorier sedan 1 september 2011. Vikten ligger under denna period och pendlar mellan 84 och 87. Sen är det alltid svårt att veta vad man har för energiförbrukning egentligen. Så det gör naturligtvis datan ganska osäker. Under perioden där jag gick ner bra i vikt hade jag ett större negativt snitt. Februari 2010 – augusti 2011 låg jag på -1200. Så visst spelar energibalansen roll, men att falla i den gamla myten att det är ”så enkelt” är att negligera människors problem med att gå ner i vikt och alltså lägga över ”ansvaret” på individen som kanske inte alltid rår över sina eventuella medicinska ”problem”. Att så kategoriskt säga att TS bör äta mindre och/eller röra på sig mer är inte så konstruktivt.

  #89827
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Vi säger samma sak fast ändå olika. Att många personer som kaloribantar med sallad och kyckling misslyckas kan ofta bero på att de fuskar rejält mellan varven men inte antecknar eller noterar detta för ”äh, lite där och lite där kan väl inte göra så mycket”. Sedan är det självklart svårt, eller snarare omöjligt, att räkna ut sin exakta energiförbrukning på ett dygn men, att uppskatta den relativt bra är inga problem.

  I TS fall tror jag dock att det bara är att dra ner lite på maten, att börja räkna på allt. Har man gått ner 10 kilo och stannat av så är det naturligtvis för att energibehovet minskat i samband med ett kroppsbonaden även gjort så.

  #89822
  toru
  Deltagare

  Jo, vi säger ungefär samma sak men jag är försiktigare med att vara kategorisk utifrån den data som är känd. Du skriver väldigt ofta saker som ”sanningar” utan att egentligen ha tillräckligt med data för att kunna argumentera som du gör. Det var därför jag valde att ”bråka” lite… 🙂

  #89828
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Skriver inget som inte stämmer. Är bara rak och säger som det är, sedan är det inte alla som uppskattar det utan vill gärna ha lite medhåll och kunna påstå att de gör rätt när det äter groteska mängder men inte går ner. Sanningen är att bara för att man inte äter kolhydrater så går man inte ner i vikt.

  #89823
  toru
  Deltagare

  Lol…

  I rest my case…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.