vilka böcker rekommenderas

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3638
  AvatarMynlen
  Deltagare

  En kompis till mig ska till Sverige om ca 1 v. Jag har fragat henne om hon vill ta med sig nagra bocker om lchf at mig, sa att jag kan lasa pa litet mer for att ha litet mer fakta nar jag skriver i min hollanska blogg (lchfnl.wordpress.com, den haller jag battre uppdaterad… tror jag slutar med den engelska)
  Jag har redan matrevolutionen som jag lanar ut till interesserade som kan svenska (Tack an en gang trollis!) och har inte rad till att kopa ALLA bocker om LCHF.

  vill garna lasa en bok av Sten Sture Skaldeman, men vilken ska jag satsa pa? och vilka mer ar ”matnyttiga”?

  #55640
  AvatarGamle Rodskagg
  Deltagare

  Skaldeman skriver ingenting som du inte redan läst i Matrevolutionen. Jag skulle istället rekommendera Gary Taubes Varför blir vi feta? Och vad vi ska göra åt det. Det är förmodligen den bästa boken om LCHF som någonsin skrivits och den enda bok man behöver läsa i ämnet.

  #55653
  AvatarMynlen
  Deltagare

  om det tvisar dom pa kostdoktorn 🙂

  #55657
  AvatarH.Andersson
  Deltagare

  Istället för doping tror jag en bok heter som är väldigt bra om man samtidigt tränar och går på lchf 🙂

  #55639
  AvatarGamle Rodskagg
  Deltagare

  Jo jag vet att det tvistas på Kostdoktorn. Och på Träningslära. Oavsett detta är Taubes bok något av det bästa som skrivits. Man bör läsa den innan man drar några slutsatser om huruvida han har rätt eller inte. Kritiken mot Taubes och hans slutsatser är för det mesta helt obegripig för mig. Det är som att kritikerna läst en helt annan bok än vad jag har. De som tror att hallonbåtar är minst lika effektivt som LCHF klarar nog helt enkelt inte av att ta till sig vad han skriver, utan attackerar allt de ser även om de måste dra det ur sitt sammanhang.

  #55654
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Sofi Hexeberg är en norsk läkare som har skrivit en bok där hon går igenom olika sjukdomar och patientfall som mått bättre med lchf. Mycket intressant.

  Skaldeman finns som pocket för 39kr på adlibris. Inte världens bästa, men så billig att den kan vara ett komplement. Den är inte lika vetenskaplig som Matrevolutionen, utan mer egna slutsatser och förklaringar (som ibland kändes lite vanskliga), men den handlar mer om viktminskning än matrevolutionen gjorde och det var intressant.

  #55646
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag älskade sss för feta män och runda kvinnor!!

  #55656
  AvatarHelle
  Deltagare

  [size=14pt][size=12pt]Jag har precis börjat läsa boken Sockerbomben i din hjärna Av: Britten Jonsson och Pia Nordström.

  Jag tycker den verkar intressant. Den handlar om sockerberoende som är väldigt vanligt i tidig ålder som framkallar andra beroenden och boken tar upp LCHF.

  Såhär står det på baksidan av boken: Vi äter ett kilo vetemjöl och ett kilo rent socker per vecka. Om du har en medfödd kolhydrat-sockerkänslighet kan detta leda till svåra abstinensbesvär. Men ett högt sockerintag leder förr eller senare till pendlande blodsockerhalter och obalans i hjärnans biokemi för oss alla. Vi drabbas av humörsvängningar i form av trötthet, irritation, nedstämndhet och olust. Sockerätandet förbereder även hjärnan för andra kemiska beroenden-av nikotin, alkohol, vissa läkemedel och tyngre droger.

  Delar från innehålls förteckningen: Test-har du problem med socker?, sockrets effekt på hjärnan, sockrets effekter på kroppen, kroppen..vän eller fiende, att förbygga återfall, Loggbok-matdagbok-matplan, nödvändigt för tillfrisknandet, hjälp-vad ska jag äta? Det dålda sockret i maten, Vår mat dag för dag-recept.[/size][/size]

  #55658
  Avatarkalaspuffen
  Deltagare

  Håller med trollet, jag gillade oxå den boken även om han till slut ramlade in i det han varnade oss för i början: den här dieten kommer att göra dig själv till rena fanatikern och sen vill man ut och omvända var man runtom en 🙂

  Lustigt nog blev jag själv lika knäpp efter en vecka på lchf 8)

  #55652
  AvatarMynlen
  Deltagare

  tack alla!
  har skickat en lista till henne nu, men sockerbomben glömde jag. Får väl be nästa som åker upp att ta med!

  #55661
  AvatarBri
  Deltagare

  Finns det någon bok om LCHF på engelska? Någon som vet?

  #55659
  AvatarCilantro
  Deltagare

  Bri – jag älskar Neris' and India's Idiotproof Diet” av India Knight och Neris Thomas. India f ö känd författare och kolumnist i många brittiska tidningar. Den är dessutom väldigt rolig! Har den hemma och läser den när motivationen tryter.

  #55655
  AvatarHelle
  Deltagare

  Synd att du missade Sockerbomben. Jag tror den är bra. ;P Eller va säger jag, den är ju jättebra så lågt jag läst. Kan inte tro att den blir dålig efter ett tag. Det är mycket som man tycker stämmer in på en själv i den boken. Och då är inte jag en person som direkt äter socker så ofta, har inget socker i kaffet eller tet, åt godis max en gång i veckan innan jag började med lchf nu försöker jag så gott jag kan att hålla mig ifrån det men de är inte lätt. Dock tror jag att de blir lättare och lättare att hålla sig ifrån det ju längre jag kommer i boken som förklarar vad det gör i kroppen osv.

  #55651
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Bri.. GAry taubes good calories bad calories
  Och en annan av honom tror jag.

  #55660
  AvatarBri
  Deltagare

  Tusen tack för tipsen ;D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.