Vill inte snubbla på mållinjen!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3784
  AvatarChrisilia
  Deltagare

  Hej, allihopa. Jag har aldrig postat på det här forumet, men jag är en trogen läsare och kollar efter uppdateringar varje dag. Nu känner jag däremot att jag inte har någon annanstans att vända mig med mitt problem.

  Jag har ätit enligt LCHF i lite mer än 3 månader och det har varit helt fantastiskt! 7 kilo ner (11 kilos övervikt från början), mycket bättre sömn, bättre humör, bättre hy… you name it!
  När jag gått ner 7 kg hamnade jag på en platå som har hållt i sig i ca 9-10 veckor. Jag tror att det är platån som var det som inledde mitt problem; Jag har börjat att hetsäta kolhydrater.
  Till en början hände det bara enstaka gånger då jag var extremt stressad eller liknande, men nu på senaste tiden har det hänt alltmer frekvent och jag har ingen kontroll! Det skrämmer mig nå så fruktansvärt. Det känns som att jag har blivit mindre motiverad att fortsätta undvika kolhydrater när det inte ger några resultat på vågen eller på måttbandet, vilket jag VET är dumt eftersom jag upplever andra fördelar med kosten också…

  Jag vill inte hamna i kolhydratträsket igen, men jag vet inte vad jag ska göra… är det någon som känner igen sig i det här beteendet?

  #58002
  AvatarMynlen
  Deltagare

  inte att hetsäta men att stå stilla länge. Och jag tycker att du fixerar för mycket på viktnedgången, mår du inte bättre på kosten? Ät kosten föratt du mår bra av den, inte bara för att gå ner i vikt. Det kanske är så att din kropp har nått sin målvikt, även om den är över vad du vill ha!

  fixerar du mer på hur du mår ist för vikten tror jag dina hetsätperioder blir mindre.

  #58006
  AvatarChrisilia
  Deltagare

  Tack för ditt snabba svar.

  Ja, jag försöker verkligen att fokusera på alla de positiva effekterna av att leva så här, men ibland förlorar jag fattningen om du förstår vad jag menar? Ibland blir det helt enkelt för mycket och jag tror att jag egentligen bara behövde dela med mig av det som hänt och känna att jag kunde vända mig till någon. Så ditt snabba svar uppskattas mycket!

  Jag tar till mig ditt råd och fortsätter att kämpa vidare. Här ska inte ges upp! 🙂

  #58003
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  För mig är Matrevolutionen bästa sättet att hålla fast när det känns tungt och motivationen sviktar. Blir påmind om vilka andra fördelar än bara vikten som lchf kan ge och försöker att ta hand om mig. Vet du vad som triggar hetsätningen (humör, sockersug, hunger…)? Svaret kanske kan ligga där.

  #58005
  AvatarChrisilia
  Deltagare

  Tidigare var det nog mitt humör som triggade (stress speciellt, eller när jag var ledsen). Numera är det nog sockersug. Tror jag i alla fall… ??? Ja, så är det nog. Jag har berättat om det här för min sambo och han har lovat att hjälpa mig och finnas där när det blir tungt. Känns skönt.
  Ja, matrevolutionen är verkligen en bra motivation. I början när jag precis startade med lchf läste jag alla böcker som fanns att finna och jag tror att det var en motivationsfaktor för mig 🙂 Nu har jag läst alla så jag läser här på forumet istället.

  Tack för ditt svar!

  #58001
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Det kan oxå vara den lille djävulen som säger typ: du vet att du inte klarar det i längden… tysta honom med fett!!

  #58007
  Avatarsnutteplommon
  Deltagare

  bara att kämpa vidare,tänk inte så mycket på vikten utan ät för att det är gött och helst inga kolhyderater ,så ska du se att det blir bättre igen.lycka till 🙂

  #58004
  AvatarChrisilia
  Deltagare

  Den lilla djävulen har tystats med fett och nu jädrarns ska han inte få vinna över mig nå mer 😉 Haha. Tack för erat stöd! Jag har inte riktigt fått bukt med problemet än, men jag är en bra bit på väg.

  #58000
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  bra, prata med ängeln på andra axeln i spegeln, hon kommer hjälpa dej med: du är värd att må så här bra och du är sååå snygg! =))

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.