Vin, antal kolhydrater

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4555
  AvatarMan40
  Deltagare

  Läste någonstans att systembolaget ska skriva ut hur många kalorier vinerna innehåller. Men när jag letade upp ett vin så hittade jag endast sockerhalten. Den var mindre än 5,0 gram/liter vilket inte låter farligt, men kan man även säga något om kolhydraterna utifrån den siffran, eller vet ni var man hittar info om kolhydraterna på bolagets hemsida?

  #68418
  AvatarTompat
  Deltagare

  Du behöver inte bry dig om kalorierna. Det är kolhydraterna, dvs sockerhalten i vinet som är avgörande. Sockerhalten (sötman) hittar du i form av ”tårtbitar” på hylletiketterna på systembolaget eller under varje vin på systembolagets hemsida. Under 5 gram/liter är bra.

  #68426
  AvatarMan40
  Deltagare

  Jag menade kolhydrater, inte kalorier 🙂 Är verkligen sockerhalt och kolhydrater samma sak..?

  #68419
  AvatarTompat
  Deltagare

  Nej, sockerhalt och kolhydrater är inte samma sak. Kolhydrater finns ju i annat än socker men i vin är socker det enda som innehåller kolhydrater sp sockerhalten är det enda du behöver kolla när det gäller vin. Vad gäller vin säger man generellt att alla röda viner är okej och när det gäller vita är det de torra som är okej. Alla söta viner är inte okej.

  #68425
  AvatarMan40
  Deltagare

  Kanon, men 5 gram per liter låter för lite för bra för att vara sant. Annars skulle 75 cl torrt vin inte ge mer än 3.75g kolhydrater?! Själva alkoholen i sig omvandlas väl också till socker och de visar sig inte i de 5 grammen sockerhalt?

  Någon som har koll på systembolagets bästa röda och vita ur LCHF-hänseende?

  #68420
  AvatarTjockaPappan
  Deltagare
  Quote:
  Själva alkoholen i sig omvandlas väl också till socker och de visar sig inte i de 5 grammen sockerhalt?

  Nej, alkoholen blir inte till socker. Det är ju sockret som blivit till alkohol vid jäsningsprocessen. Däremot innehåller ju alkoholen kalorier, ifall man tycker att det spelar nån roll.

  #68424
  AvatarMan40
  Deltagare

  Det var goda nyheter! Jag fokuserar endast på kolhydrater så här ska det drickas vin!! 😀

  #68413
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Det gör du rätt i, bara det inte blir en hel box.
  Eftersom öl har varit uteslutet för mig har lika delar vitt vin och kolsyrat vatten blivit mitt alternativ till öl. Viktminskningen kan dock gå lite saktare vid alkoholintag då levern blir upptagen med att ta hand om den giftiga alkoholen. Välbefinnandet har dock gått före optimal viktnedgång för mig.

  #68423
  AvatarMan40
  Deltagare

  En bag in box innehåller 3 liter, vilket om teorin stämmer endast ger mig 15 g kolhydrater. Jag försöker hålla mig under 20 kolhydrater per dag, så det funkar 🙂 Men jag brukar hålla mig till 1-3 glas.

  #68412
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Skål och ha en trevlig kväll, själv går jag på lite ”tyngre” grejer ikväll, Absolut Orient Apple med Schweppes Ginger Ale spätt med kolsyrat vatten för att inte bli för sött. Läsken är inte LCHF, men jag har lite större marginal med kolhydrater när jag ”bara” ska hålla vikten.

  #68422
  AvatarMan40
  Deltagare

  Det är du väl värd efter din viktnedgång. Jag väntar med groggen tills jag har nått resultat.

  #68414
  Avatarulfons
  Deltagare

  Sug i er, det är lördag. Trevlans helg allihop och njut av det ni känner är rätt, vi lever bara en gång. Själv fuskar jag till det med EN gin och tonic.

  #68417
  AvatarTompat
  Deltagare

  Själv dricker jag vodka med sprite zero idag. Rödvin brukar jag annars ta ett glas av, vitt också ibland och det hindrar inte min viktnedgång. 😀

  #68415
  AvatarSolile
  Deltagare

  Hmmm, jag har både sprite zero och vodka hemma……….. Men det blir nog ett glas rött istället 🙂
  Nu ska jag bara försöka komma på hur jag ska klara av suget efter glögg i juletider.

  #68416
  AvatarTompat
  Deltagare

  Jag tänker ge efter för glöggsuget, jag har ju trots allt gjort egen glögg. 😀

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.