Vitaminbrist?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3026
  Avatartora88
  Deltagare

  Hej.

  Jag har ätit lchf sedan förra söndagen, då jag kom hem från semester och började med detta igen. Jag har gått ner 2 kg på en vecka och är skitglad. Men de senaste två dagarna har jag känt mig yr och svimfärdig, tror inte det beror på övergångsbesvären för det kände jag redan efter ngn dag, ont i huvudet och trött osv men det har gått över nu.

  Jag äter 2-3 ggr om dagen, små portioner, är knappt hungrig längre. Jag undrar då, kan detta bero på vitaminbrist? Får man verkligen i sig alla vitaminer och mineraler som man behöver när man äter så lite och relativt ensidig mat 2-3 ggr om dagen? Blir ju kyckling, kött, beasås, blomkålsmos, lite grönsaker, grillat, ost, ägg, bacon & grädde.

  Hur gör ni andra? Köper ni vitamintabletter på apoteket eller ngt? Jag funderar på att köpa det och så om min yrsel beror på det.

  #47094
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag tror inte att en eventuell vitaminbrist skulle göra sig påmind så fort, om du inte hade brister redan innan.

  Enligt förespråkarna innehåller tex ägg en hel del av det vi behöver, och om man sedan käkar lite grönsaker till det så ska det räcka. Själv är jag inte helt övertygad om att det verkligen förhåller sig på det viset. Jag är tyvärr allergisk mot ägg, så jag brukar käka lite bär mellan varven för att få i mig vitaminer från dem.

  #47092
  Avataralfons
  Deltagare

  Du får i dig alla vitaminer utom c-vitamin men 40 gr paprika om dagen täcker upp det du kan inte fått vitamin brist så snabbt däremot är det övergångsbesvär du har nog kommit i ketos lycka till

  #47095
  Avatartora88
  Deltagare

  Jag var på semester i Thailand tre veckor innan och åt kanske inte dne bästa maten, man är ju inte så hungrig i den värmen. Åt lite yoghurt till frukost, en glass till lunch och ngn thaimat till middag.

  Sista veckan blev jag dessutom magsjuk så åt endast yoghurt & ris. Var inte hungrig..
  kanske började redan då?

  Jaja får se, kanske blir bättre med tiden 🙂

  #47089
  AvatarVodo
  Deltagare
  #47090
  AvatarVodo
  Deltagare
  Quote:
  Du får i dig alla vitaminer utom c-vitamin men 40 gr paprika om dagen täcker upp det du kan inte fått vitamin brist så snabbt däremot är det övergångsbesvär du har nog kommit i ketos lycka till

  Det är mycket tveksamt om man här i norde får i sig dagsbehovet av vitamin D genom kosten. http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin

  #47091
  Avataralfons
  Deltagare

  Det är väl ingen risk vid den här årstiden om man inte tillbringar tiden inomhus

  #47088
  AvatarVodo
  Deltagare

  nej det är ju sant, men man behöver mer sol än vad man tror:
  http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin

  Quote:
  Sola, 15-30 min i stark sol – Med gott om bar hud (utan solskydd), men utan att bränna dig såklart. Mycket effektivt: ger femdubbla dagsbehovet / minst 10 000 E. Fungerar i Sverige bara ordentligt timmarna mitt på dagen maj – augusti. Så det räcker inte hela året om du inte regelbundet åker på semester söderut. Enkel tumregel: solen måste upp minst 45 grader över horisonten (så att din skugga är kortare än du) för effektiv D-vitaminbildning. Annars filtreras nästan all UVB-strålning bort i atmosfären.
  #47097
  AvatarAcid_Crow
  Deltagare

  Testa att ata lite salta jordnotter eller liknande nar du kanner dig sa. Funkade bra for mig med lite salt, kanske blodtrycket som ar lagt?

  #47096
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag kände mig yr till och från i fyra fem veckor och sedan försvann det helt så kanske är det övergångsbesvär som håller i sig så länge?!

  #47093
  Avatarika76
  Deltagare

  Jag käkar D-vitamin varje dag men med uppehåll för sommarmånaderna (juni, juli & augusti).
  Alla behöver egentligen detta tillskott eftersom det är svårt att tillgodose sig tillräckligt oavsett vilken kost man äter.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.