vitaminer

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2132
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Undrar hur det är med vitamin-behovet nu när det knappt blir några grönsaker…

  ska man ta vitaminpreparat eller behövs det egentligen inte? Nog främst C vitamin jag syftar på(den som jag kan bäst hahah)

  #33457
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Jag är en vitamin ätare och fortsätter som förr. Jag äter c, d, b, mg,selen och q10. Fick höra här att man får alla vitaminer från kosten. Hoppas du får svar från dem som kan. 🙂

  #33456
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Som jag förstått det är vad man kan behöva d-vitamin, men börja du utan och kolla om några veckor;). Jag äter inga…

  #33461
  AvatarMynlen
  Deltagare

  nä, jag vill inte börja om det inte är nödvänligt, jag är inte så pigg på pillerpulverochmedusin…. Men om det behövs då kan jag väl.
  Är litet hm ”lätt i huvudet” så jag tänkte plöts att det kanske berodde på vitaminbrist. Dricka har jag gjort massor idag, liksom tappat det mesta igen så säg inte att jag ska dricka mer, finns ingen plats kvar. Ska nog sova snart 🙂 först dricka ur min kopp rooiboste

  #33455
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Lite ”lätt i huvudet” ingår första tiden;)

  #33460
  AvatarMynlen
  Deltagare

  ”trevligt” med bonusgrejjer 😀 jag står väl ut så länge. har lyckligtvis inte mycket planerat denna helg!

  #33451
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Vi har haft frågan uppe tidigare. Då gjorde jag ett hastigt överslag hur mycket vitaminer min 20g kh-kost innehöll. Efter det blev mitt svar så här:

  ”A-,B, D, och E-vitaminer finns det gott om i LCHF-kosten. Vi äter mycket fett, kött, fisk, fågel, ägg o ost.
  K- och C-vitaminer kan det vara lite sämre ställt med. K-vitamin finns i gröna bladgrönsaker (spenat sallad) o C-vitamin i grönsaker, frukt o bär. Eftersom vi ska undvika frukt o bär får vi förlita oss till grönsakerna. Turligt nog innehåller LCHF:s ovanjordsgrönsaker mycket C-vitaminer, så äter man sådana är man på den säkra sidan o behöver inte ta C-vitamintillskott heller”

  Fast jag måste säga att nu när jag nollar har jag blivit lite skör i munslemhinnorna. Skörbjugg tänkte jag genast o tog en c-vitamintablett. Få se om jag överlever den här seglatsen ;D

  #33459
  AvatarMynlen
  Deltagare

  k vitamin oroar jag mig inte mycket om egentligen. men C vitamin,.nja jag nollar ju inte (än, detta är redan svårt nog!) men jag kanske kollar nu i veckan på c vitamintillskott. Förr älskade jag små gula vitaminpillren men dom är sötade det vet jag. apelsinsmak, sötsura, som godis… dom har dock osötade också. Men än så länge har jag nog så det räcker.

  berätta gärna om skörbuggen blir mindre snart!

  #33454
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  alltså, en veckas nollning innebär inte tvär total vitaminbrist… 😉

  #33450
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Inte? ???

  #33453
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  inte så man får skörbjugg;). Finns en anledning till att jag hamnade här och på den kosten fick jag inte i mej mer vitaminer;)…

  #33449
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Med en klyfta gul paprika får man i sig dagens c-vitamindos. Jag får väl investera i en paprika då 🙁

  #33458
  AvatarMynlen
  Deltagare

  bara gula paprikan?

  #33448
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det är mest c-vitamin i den gula paprikan. Är man snål tar man den, det blir minst bit 🙂

  Gul paprika 205 mg/100g
  Röd paprika 200 mg/100 g
  Grön paprika 115 mg/100 g

  #33452
  AvatarVodo
  Deltagare

  är tveksamt om man får i sig tillräckligt med d-vitamin genom kosten.
  http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin

  Quote:
  1. Sola, 15-30 min i stark sol – Med gott om bar hud (utan solskydd), men utan att bränna dig såklart. Mycket effektivt: ger femdubbla dagsbehovet / minst 10 000 E. Fungerar i Sverige bara ordentligt timmarna mitt på dagen maj – augusti. Så det räcker inte hela året om du inte regelbundet åker på semester söderut. Enkel tumregel: solen måste upp minst 45 grader över horisonten (så att din skugga är kortare än du) för effektiv D-vitaminbildning. Annars filtreras nästan all UVB-strålning bort i atmosfären.
  2. Ät fet fisk – Bra tillskott, men du behöver runt 350 gram fisk om dagen för 2 000 E, i bästa fall. Konserverad i burk ger mindre.
  3. Ät ägg – Du behöver 35 ägg om dagen för 2 000 E.
  4. Drick lättmjölk / ät margarin med tillsatt D-vitamin – Du behöver 13 liter lättmjölk eller ett knappt kilo margarin per dag för 2 000 E.
  5. Kosttillskott – Effektiv sätt att få i sig D-vitamin. Men äldre tillskott har oftast väldigt små doser, som 400 E. Det finns bra märken med 2000 E, se nedan.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.