Wow – nu känner jag mig taggad (igen!)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Wow – nu känner jag mig taggad (igen!)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5356
  AvatarZima
  Deltagare

  Jag är tyvärr en person som har ganska lite tålamod, eller lite halvtaskig karaktär om man vill uttrycka det på det viset. När jag började med LCHF efter nyår, så var jag ganska taggad. Men det funkar bara ett bar veckor, sen smyger sig gamla tråkiga beteenden tillbaka (en liten chokladbit här och en liten godisbit där osv.). Men så köpte jag Katrin Zytomierskas lchf-bok. Den sträckläste jag från pärm till pärm, och jag blev dessutom så jäkla inspirerad av den att jag dessutom skrev små post-it-lappar och satte i den. :biggrin-smiley: De sakerna som jag tänker ta fasta på för att fixa detta är:

  1) Ta 10 kg i taget! (jag har ca 30 som ska bort…)
  2) Börja ”powerwalka”, och jag har redan bestämt mig för vilka dagar i veckan som det skulle passa mig (må, to och lö). Bara att dra på joggingskorna och på med reflexvästen (vi bor rätt mörkt…haha) och kanske ta med stavarna också. Och inte skylla på trötthet eller mörker utan bara gå!
  3) Äta lchf! :tongue-smiley: (ja, det är ju kanske lite det som är syftet med att vara på det här forumet)

  Nu ska jag göra en liten beställning från LCHF-butiken tror jag… =)

  Tillägg: [jag råkade posta inlägget innan jag var klar] Låter detta som ett vettigt upplägg? Jag har också tänkt att jag inte ska räkna kolhydrater frenetiskt, för det är det som jag faller lite på också. Jag lever ofta efter ”Nu har jag ju sabbat det (om jag råkar äta för mycket), då kan jag lika gärna ge upp…” Jag ska hålla mig till livsmedel som innehåller mindre än 5 kh/100 gram helt enkelt. Och äta när jag är hungrig tills jag är mätt/ohungrig.

  #83196
  AvatarJolieust
  Deltagare

  Lycka till 🙂

  #83192
  Avatarevise
  Deltagare

  Bara på det igen! Du låter verkligen motiverad…ta fram boken varje gång du känner att du håller på att spåra ur 🙂
  Och må inte så dåligt över ev felval……det brukar bara göra att man tappar motivatoinen….fokusera istället på alla bra dagar!

  #83191
  AvatarCCA
  Deltagare

  Tror du är helt inne på rätt spår. Lycka till!!!!!

  #83193
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Välkommen och kört hårt 🙂

  #83195
  Avatarapan
  Deltagare

  Hej! Jag köpte också boken,blev väldigt inspirerad…..Men jag åt som hon gjorde och det funkar inte på mig,tolkade lchf lite fel av den boken faktiskt,nu i efterhand har jag försått att jag ätit för mycket grädde osv,kul om det funkar för andra! Lycka till!

  #83194
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Lycka till och välkommen!

  Katrins bok tycker jag inte är någon höjdare då den inte är baserad på någon direkt fakta utan mest på personliga upplevelser och hon ordbajsar ganska fritt i sin bok. Läs några böcker av Lars-Erik Lidsfeldt, Andreas Eenfeldt, Gunilla Sahlin och Bitten Jonsson så får du en riktigt informativ och ordentlig bild av vad det hela faktiskt handlar om egentligen 🙂

  Kör hårt!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.