Yrsel/blodtryck – hjälp!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3996
  AvatarMisa
  Deltagare

  Hejsan

  Jag började med LCHF i början av sommaren och trivdes bra, åt gott och började gå ner i vikt. MEN jag blev yr. Väldigt, väldigt yr. Kopplade inte ihop det med LCHF utan sökte slutligen (efter att ha varit så yr att jag bokstavligen inte kom ur sängen) läkare som inte hittade något virus på balansnerven utan sa att det måste vara öronkristallerna (kost diskuterade aldrig).
  under sensommaren inträffade saker i vår familj som gjorde att jag fick bryta LCHF-ätandet och yrseln försvann.
  När jag nu körde igång igen blev jag yr, yr, yr igen. Hela sängen gungar när jag lägger mig och jag har svårt att sköta mitt jobb. Jag fick av en bekant höra att det är en vanlig biverkning om man äter LCHF och har lågt blodtryck. Jag har lågt blodtryck i grunden och min bekant sa att det sänks ytterligare av LCHF vilket då orsakar yrsel. Yrseln gav inte med sig i somras så ska jag då ta det som att min kropp pga blodtrycket inte klarar LCHF? Jag måste ju kunna jobba.

  Jag är frisk för övrig, har ca 15 kilo jag vill bli av med och är varken ung eller gammal, äter inga mediciner eller så. Blir så besviken för LCHF passar mig så bra för övrigt men jag kan bara inte sköta jobb, hem och två barn när jag är så yr.

  Tips och råd?

  #61973

  Detta skrämmer mig då jag just idag har känt mig väldigt yr. Jag är oxå lågtryckare i grunden… Men något måste man väl kunna göra för jag vill absolut fortsätta med LCHF resten av mitt liv känns det som just nu iaf! Någon som vet?

  #61960
  AvatarDizzy
  Deltagare

  Prova att maila Kostdoktorn! 🙂 Han kan säkert svara!

  #61974

  Tack, det ska jag göra. :-

  #61962
  AvatarMynlen
  Deltagare

  hitta då en nivå i kh som passar dig. Högre än vad alla säger här om viktnedgången men lägre än vad du hade förr. Det finns säkert en punkt där det kommer att passa dig.Men du går nog inte ner i vikt lika fort men det gör väl inget?

  #61972

  Frågan är om jag går ner överhuvudtaget på en nivå högre kh. Har fått gå ner och då åt jag inte mycket innan heller.

  #61957
  AvatarMurmelin
  Deltagare

  Jag har tvingats bryta lchf två gånger pga yrsel. Det märkliga har varit att yrseln kommit efter ungefär två månader. Och det är svår yrsel. Hela världen snurrar, det svartnar för ögonen, jag går in i dörrposter. Ofta i kombination med lätt illamående. Jag kopplar det till att vara i ketos en längre period. Just att det kommer smygande efter en längre tid. Och sedan ger med sig omedelbart efter att jag börjat med mer kolhydrater och kommit ur ketosen.

  #61961
  AvatarMynlen
  Deltagare
  Quote:
  Frågan är om jag går ner överhuvudtaget på en nivå högre kh. Har fått gå ner och då åt jag inte mycket innan heller.

  Nog kan du gå ner även om du har en högre kh nivå. Men det kan ta tid för kroppen att fatta det.
  eller gå mycket långsammare än vad du vill.

  #61971

  Man kan säga att min yrsel har kommit efter att i 2 dagar ätit i princip 0 kh. Måste betyda att jag är väldigt känslig för att försätta kroppen i ketos. Frågan är om det ger med sig eller inte. Får se vad som händer. Vill ju så gärna se resultat på vågen! SUCK 🙁

  #61956
  AvatarMurmelin
  Deltagare

  Jag hoppades att det skulle sluta så jag höll ut med dessa yrselattacker i en månad. Så fort jag började äta mer kolhydrater så försvann eländet.

  #61965
  AvatarMisa
  Deltagare

  Jag nollar inte alls utan äter en del ovanjordgrönsaker och en del grädde och ost också så min kropp är nog rätt känslig för detta. :- Skit också för jag vill verkligen gå ner i vikt. Klart det funkar om det tar längre tid men nu blir jag orolig att jag ska gå upp i stället. Får mecka lite med kolhydratsnivån för jag kan verkligen inte vara så här yr, det är jätteläskigt.

  #61963
  Avatarjosefina
  Deltagare

  ”Skönt” att höra att också andra inte mår toppen-toppen hela tiden av LCHF, jag känner också av yrsel och hjärtklappning (inte att hjärtat slår snabbare, men ”kraftigare”) emellanåt. Tror att mängden kh man ”tål”/behöver är olika för oss alla, gäller att hitta sin egen nivå. Äter själv grönsaker alla dagar o lite choklad o glass nu o då.

  #61970

  Fick ta en bit 70% choklad nu för att få upp kh lite. Se om jag mår lite bättre nu.

  #61966
  Avatarken113
  Deltagare

  Jag har också lågt blodtryck och har råkat ut för precis samma sak när jag började med LCHF. Krävs bara 2 dagar utan kh innan jag får broblem att resa mig från sittande osv. Detta har varit problematiskt för mig då jag tränar tung styrketräning, och har blivit jätteyr under träningen också. Jag har löst det med att äta mer kh, jag äter minst 50g/dag och försöker äta det mesta av detta timmarna innan träningen. Hjälper ju iaf mot yrseln, verkar dock även bromsa viktnergång, fast jag har slarvat för mycket på sistone för att kunna avgöra det…ska bli bättring!

  #61969

  Faktum är att det hjälpte lite grann att ta en bit 70% choklad! Behövdes bara ett par bitar. Kändes dock inte bra för jag var ju inte sugen på det. Men då vet man att det är något man kan ta till i ”yrsellägen”.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.