Sidan 8 av 9 FörstaFörsta ... 6 7 8 9 SistaSista
Resultat 71 till 80 av 81

Ämne: Lembasbröd - LCHF-Bröd

  1. #71
    Reg.datum
    feb 2011
    Inlägg
    33

    SV: Lembasbröd - LCHF-Bröd

    Nej det här förstod jag inte alls. Inte smakade det som bröd?! De åkte i soporna. Ska försöka med Oopsies istället och hoppas att det kan vara mer likt "riktigt" bröd.

  2. #72
    Reg.datum
    maj 2010
    Inlägg
    40

    SV: Lembasbröd - LCHF-Bröd

    Lembas är tusen ggr bättre och mer brödlikt än Oopsies!!! Om du frågar mig iaf. ;)

  3. #73
    Reg.datum
    jan 2011
    Inlägg
    62

    SV: Lembasbröd - LCHF-Bröd

    Tror ni det är möjligt att baka ut en sån här deg till en pizzabotten? Bör man grädda den först och sen köra pizzaingridienserna på eller direkt på, vad tror ni?
    Citerar mig själv men det kanske man får ibland ;-)

    Testade att göra pizza igår.

    Valde då en Lembasvariant med bara fiberhusk och krossade linfrön - dvs inga nötter osv. för att få det så pizzabrödlikt som möjligt. Förgräddade brödet och sen på med pizzaingredienserna.

    Det blev gott men ändå lite svampigt bröd, nästa gång ska jag försöka grädda det lite längre tid och på lite lägre temp än denna gången (för att få det lite torrare, alt tillsätta mer husk för att göra det torrare).

    Ändå blev det riktigt bra och kan rekommenderas - lite lyxigt med Pizza när man käkar LCHF...

    Övriga ingredienser: Salami, Chorizo, Skinka, Champinjoner, Oliver, soltorkade tomater (få), Västerbottenost, Parmesanost....yummy (dessutom en bit kvar till lunch idag)...

  4. #74
    Reg.datum
    jan 2011
    Inlägg
    83

    SV: Lembasbröd - LCHF-Bröd

    Å, vad gott det lät med pizza! Ska testa! Även medelhavsvarianten, lät jättegott! Kometen, oopsies är mycket äggigare! Testa att ha andra torrvaror än de du hade. Du kan inte misslyckas. Dom är super, men smaken är ju som baken.

  5. #75

    SV: Lembasbröd - LCHF-Bröd

    Hur mycket har ni av allt det torra om man utgår från "grund" receptet?

  6. #76
    Reg.datum
    jan 2011
    Inlägg
    62

    SV: Lembasbröd - LCHF-Bröd

    Jag häller bara på några matskedar husk och väntar till de sväller för att se om det ser ok ut. Inget mer mätande än så för min del. Men baserat på grundreceptet (med majonäs utbytt mot smetana) så är det så jag har gjort. Gällande nötter etc så häller jag i lite lagom. Men ska göra imorronkväll så då kan jag mäta husken och skriva in här.

  7. #77
    Reg.datum
    nov 2010
    Inlägg
    926

    SV: Lembasbröd - LCHF-Bröd

    Jag provade med 6 ägg 3 msk majjo 3msk cf , 2msk profiber och 1tsk bakpulver, blev bra inte så majonäsiga och lite fluffigare

  8. #78
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    17
    Är ny här i LCHF världen, hållt på en vecka nu och wow så bra det går!
    Detta bröd är superduper gott verkligen, aldrig mera "vanligt" bröd hehe!

  9. #79
    Reg.datum
    feb 2012
    Inlägg
    1
    Jag har så svårt för fiberhusk! Allt som jag använder det till blir svampigt och jag får en "slemmig" känsla i munnen när jag tuggar. Kan man ersätta det med något annat?

  10. #80
    Reg.datum
    feb 2012
    Inlägg
    1
    Kan man frysa det här brödet?

Sidan 8 av 9 FörstaFörsta ... 6 7 8 9 SistaSista

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •