Sidan 1 av 2 1 2 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 11

Ämne: Kalasgoda frallor

  1. #1
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    14

    Kalasgoda frallor

    9 medelstora frallor

    3 ägg
    1 dl vispgrädde
    3 dl mandelmjöl
    2 msk fiberhusk
    ½ dl krossat linfrö
    1 tsk salt
    1 ½ tsk bakpulver
    (ev 1 krm brödkrydda)

    - Sätt ugnen på 175 grader
    - Vispa äggen fluffigt
    - Tillsätt grädden och rör om
    - Blanda alla torra ingredienser först, blanda sedan ned i bunken
    - Låt smeten stå några min
    - Klicka på ut bakplåtspapper
    - In i ugnen 20-25 min

    Mor och jag graderar LCHF-recept med vispar och denna fick hela 5 vispar!
    Jag hade även i ett par nypor sukrin och 2 msk kokosflingor istället för linfrön.
    Supergott med mycket smör på och en skiva ost eller två. Smaklig frukost!

    (receptet fick jag tag i från Expressens bilaga 20-22 jan -12)

  2. #2
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    1
    Låter spännande, tänkte prova receptet när ugnen blir ledig

  3. #3
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    23
    Jag provade det här receptet men jag tog 2dl mandelmjöl, 1dl kokosmjöl och lite bakepro. Blev precis rätt koncistens. Tillsatte några droppar hermesetas också, rundade av smaken bra.

    Dock kunde jag inte låta smeten stå utan det blev som en deg direkt, rörde ner torrblandningen och klickade ut på plåt direkt.

  4. #4
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    52
    Hej EmmiSlemmi!
    Jag har inte bakat dina bullar än, men receptet låter smaskens. Jag bakade (det första jag bakat som LCHF:are) bullar som kallas Oopsie. Ingenting jag ska baka igen, måste jag säga. Jag tyckte att de smakade alldeles för mycket ägg, ett mellanting mellan stekt ägg och omelett. Men det är vad jag tycker, andra tycker säkert annorlunda.
    Jag är alldeles ny på LCHF, 1 vecka, men jag är redan frälst!

  5. #5
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    23
    Channa, jag kan intyga att detta bröd smakar betydligt mycket mindre ägg än Oopsies. Jag ska tillsätta brödkrydda nästa gång för att komma ännu närmare riktigt bröd, men jag kan intyga att det är ett mycket bra recept!

  6. #6
    Reg.datum
    mar 2011
    Inlägg
    121
    Brödkrydda..?? vad är det och var köper man det...och var köper man fiberhusk?? Tänkte testa detta i helgen...

  7. #7
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    841
    Blogginlägg
    63
    En bild på dom hade varit kanon och kanske en deklaration av KH värdet, hade varit skoj att någon gång lyxa till det med godkända bullar

  8. #8
    Reg.datum
    mar 2011
    Inlägg
    121
    Citat Ursprungligen postat av cleo Visa inlägg
    Brödkrydda..?? vad är det och var köper man det..?
    Puffar på min fråga..... ;)

    Har gjort dessa frallor och dom e smaskiga, men tänkte pröva med denna brödkrydda nästa gång så därför frågar jag....

  9. #9
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    52
    cleo; brödkryddan hittar du i kryddavdelningen i din livsmedelsbutik.

  10. #10
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    23
    Jag älskar de här rostade med smör och ost på, så jag gjorde en liten undersökning hur LCHF de faktiskt är. Jag kom fram till, efter mycket mätande, vägande och räknande, att hela satsen innehåller 121,3g fett, 58,25g protein och 15g kolhydrat, totalt 1412,14kcal.

    Fördelningen är alltså 62,3% fett, 29,9% protein och 7,7% kolhydrater. Man får ha ordentligt med smör på med andra ord.
    Delar man som du (EmmiSlemmi) upp det på 9 frallor så slutar det på 1,7g kolhydrat per fralla.

Sidan 1 av 2 1 2 SistaSista

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •