Sidan 1 av 2 1 2 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 13

Ämne: chokladmousse

  1. #1
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    22
    Blogginlägg
    6

    chokladmousse

    Supergod och enkel chokladmousse för 4 port.

    100g mörk choklad
    2 äggulor
    2dl vispgrädde

    Smält chokladen
    Rör ner en äggula i taget i chokladen
    Vispa grädden (inte för hårt!)
    Vispa försiktigt ner choklad- och äggsmeten i grädden

    Portionera upp och låt stå i kylen minst 1 timme!
    Bifogade miniatyrer Bifogade miniatyrer DSC00272.jpg  

  2. #2
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    52
    Erica, detta har jag också gjort och det är bara sååååååå gott, t o m med en klick vispgrädde på och dekorerad med några hallon!

  3. #3
    Reg.datum
    jan 2012
    Inlägg
    22
    Blogginlägg
    6
    Eller hur! Det går ju att använda andra smaksättningar istället för chokladen för att minimera kolisar (jag äter med handen på hjärtat mycket sånt här men går ju ner iallafall..) men man kan ju använda t.ex. kaffe eller hallon! smarrigt!

  4. #4
    Reg.datum
    mar 2012
    Inlägg
    227
    Hej, jag lägger in ännu ett recept på chokladmousse, lite andra "proportioner" bara
    Från Katrin Zytomierskas bok. Till 6 små glas:

    100g choklad 70% (kom ihåg att det finns många olika smaker att välja på!)
    3 dl vispgrädde
    2 äggulor

    Smält chokladen på en tallrik över en kastrull med kokande vatten.
    Vispa grädden lätt (den skall nästan vara rinnande!).
    Tillsätt äggulorna. Rör ner den smälta chokladen och fördela i små glas.

    Mumsigt gott!

  5. #5
    Reg.datum
    aug 2010
    Inlägg
    1 935
    Chic mamA: till hur många personer räcker ditt recept?
    Ja, det beror på hur mkt man lägger i glaset....

  6. #6
    Reg.datum
    mar 2012
    Inlägg
    227
    6 personer - det står ovan i receptet....

  7. #7
    Ännu enklare:

    Body Science Casein 100% (100%protein) med chocolate almond-smak
    Vatten

    Mixa och låt stå i 10 minuter i kyl

  8. #8
    Reg.datum
    aug 2010
    Inlägg
    1 935
    Oj, såg det inte. Det första man blir blind på är.....

  9. #9
    Reg.datum
    apr 2012
    Inlägg
    377
    Provade göra den här till sambon igår, men jag använde 86% choklad.. Det skulle jag kanske inte gjort för det smakade bara ren cacao :/

  10. #10
    Reg.datum
    maj 2012
    Inlägg
    363
    Ska testa chokladmoussen idag o ha till kaffet med hallon o vispgrädde på toppen

Sidan 1 av 2 1 2 SistaSista

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •