Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Paj med choklad- och hasselnötsfyllning

  1. #1
    Reg.datum
    dec 2010
    Inlägg
    1 646

    Paj med choklad- och hasselnötsfyllning

    Pajdeg:
    125 g smör
    2 ägg
    2 msk sukrin
    1/4 krm stevia
    1 dl kokosmjöl
    1 dl mandelmjöl
    0,5 tsk vaniljpulver
    *Smält smöret. Vispa ägg + sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggsmeten. Vispa sist ner det smälta smöret. Klä en pajform tunt ända upp på kanterna. Grädda skalet i 175 grader i ca 15-20 minuter. Degen kan även tryckas ut i flera mindre formar, gräddtid ca 8-10 minuter.

    Fyllning:
    2 dl grädde
    2 msk sukrin
    1/4 krm stevia
    1 äggula
    50 g osaltat smör
    1,5 msk hasselnötssmör
    20 gram 100%-ig choklad
    0,5 tsk vaniljpulver
    *Koka upp grädden med sötningen. Lägg i chokladen, hasselnötssmöret och vanilj. Koka 5 min och tag kastrullen från plattan. Vispa ner äggula och smöret lite i taget. Vispa ordentligt och låt fyllningen svalna helt innan den läggs i pajskalet. Ställ allt kallt och njut sen med grädde/smetana och lite bär.

    SMASKENS!

    Äter man inte nötter kan man byta ut hasselnötssmöret mot 2 dl riven kokos eller 1,5-2 msk jordnötssmör.
    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	Foto0264.jpg 
Visningar:	8 
Storlek:	65,0 KB 
Id:	630

  2. #2
    Reg.datum
    maj 2012
    Inlägg
    363
    Åh så gott det lät...men hur många kollisar är det per portion?? Hur många portioner är en hel paj tro?

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •